Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем La esposa, 14 Вересень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

То так, якщо йдеться про овочі/фрукти з власного городу/саду, а якщо з базару, чи супермаркету?
    Чому власне питаю, бо принісши фрукти, чи овочі куплені десь на ринку, чи в магазині в мене неодноразово чешеться рука помити їх з милом. Я якась дивна напевно.))

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ну навряд ,чи мило корисніше їсти ;)
    я теж бридлива дуже до куплених продуктів, довго мию під гарячою протічною водою.
    а, наприклад, молоко, сметану чи сир на ринку я взагалі не можу купити, просто не пересилю себе, щоб потім це вживати :girl_nea:

3. dasha

dasha Well-Known Member

Я взагалі не купую на ринку ні молочне ні овочі, фрукти, особливо коли то все на землі. Замовляємо з Шувару. Одного разу бачила як бабуся риється в смітнику, виймає звідти коробки з піци і кульки, а на неї якась тьотка свариться. Я вже думала тій бабці дати пару гривень, бо стало шкода, а вона швидко з тими коробками в ряд базарний і почала розкладати там сир, овочі...Прошла я рядом, а там в кожної ті коробки з - під піци і кульочки сумнівної якості такі ж як в тої бабулі. То чесно кажучи перше боялась купити сметану з содою і крохмалем, а тепер сир в кульку з смітника.: Girl_haha:

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

5. dasha

dasha Well-Known Member

Не в тому справа, що стерильне, просто там завозять від фермерів, які більш менш рівномірно кроплять, а не сиплять по жмені селітри під корч, як місцеві бабульки, привозять то в чистих кульках, і ті фрукти полюбому не продають при самій дорозі, де на них все летить. А молочне беремо просто в добрих знайомих з села, я б його і там не брала. Ну і маю надію (може то і наївно але..), що там хоч трохи перевіряється на всміст пестицидів і нітратів, що мене особисто хвилює більше ніж якими руками то мацали, бо зверху можна помити, в гіршому випадку кип"ятком обдати, почистити, а всередині нажаль нічим не вимиєш. Хоча наприклад капусту я ріжу і вимочую кілька годин перед вживанням.

6. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

от і я надивилася на то сипання і перестала брати в бабульок. При чому, що цікаво, вони і для себе так само часто вирощують, просто не усвідомлюючи шкоди :sad:
    А фермери принаймні дотримуються якихось норм.

7. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а де ви тих фермерів шукаєте? а то я все супермаркет, та супермаркет.

---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ----------

молочне чомусь бриджуся у бабок купувати, бо як ви пишете пляшки, кульочки ех...

8. dasha

dasha Well-Known Member

Так супермаркети закупляють теж в великих господарствах, або той самий гурт. Шувар, бо привозять в великих об"ємах, на фурах. Є звичайно ризик нарватись на перекупщиків, але ближнім селам вигідніше продати то самим, ніж за безцінь здавати. і думаю там швидше пхають товар на дрібні точки, де скоріше розберуть і менший контроль.

9. Ука

В супермаркетах дуже багато Провесіні. Провесінь - тепличне господарство, а для них норми нітратів вищі, ніж для відкритого грунту. Тому стараюся Провесінь (в тому числі на Шуварі - там чесно кажуть) не брати. Хоча це теж ні від чого гарантовано не страхує.

10. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Мої знайомі те що для себе і те що на продаж дуже чітко розділяють. Для себе йде все чисте, а решта - для більшого заробітку і підсипають і догодовують. Але люди добросовісні, тому у всьому знають міру і не перегинають палки.

11. Just me

Just me Member

Не тільки добросовісні, але й у випадку, якщо "для себе" і "на продаж" вирощують на одній ділянці, ще й не дуже обізнані, бо добрива всотуються із грунту. Падає дощ, добрива розчиняються і по всій ділянці розподіляються. Так що їдять вони те саме, що продають :)

12. oksanusyk

oksanusyk Well-Known Member

Я ж написала
    значить не
    А на рахунок
    я б таке не писала про людей, яких взагалі не знаю

13. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

В середині вересня до Львова приїжджають друзі із Харкова, і хочуть піти на кілька вистав, в тому числі і в Оперний. Тільки от халепа: я не знайшла, як можна забронювати квитки на виставу. Я тільки в касі купувала, але не через тирнет. Якщо хтось знає як це можна зробити, підкажіть, будь ласка :)

14. Kalista

Kalista New Member

можна замовити квитки через цей сайт http://www.guid.lviv.ua/content/view/22/121/

15. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, хто з компютером на ти ;) наскільки легко зламати пароль у наших соціальних мережах? І чи обовязково знати для цього логін? І чи користувач "відчує", що пароль відомий ще комусь?

16. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Без логіна ніяк, його знати треба обов"язково. Я не профі у сфері злому профілів, але доволі часто ламають сторінки, тому напевно не так вже і складно. Якщо просто заходити на сторінку і лишень читати - то користувач не відчує. а от якщо будуть якісь зміни в даних, розсилання повідомлень, то ясен пень (якщо не клінічний випадок), то здогадається поміняти пароль.
    Якщо підозрюєте, що Вас хтось "зламав", то варто перестрахуватися і поміняти пароль на складніший.

17. Ука

і одночасно на пошті, на яку зареєстровано обліковий, теж

18. Hermi

Hermi Well-Known Member

Для злому логін знати обовязково(або пошту, через яку зареєстровані). Один знайомий займався цим ділом, то він мав спеціальну програмку, яка способом підбору "вгадувала" пароль.
    В мене була зламана сторінка, то я це виявила, коли побачила що в "онлайні", хоч на свою сторінку на заходила.

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

А укрпошта це те саме що і нова пошта, яка різниця між ними?

20. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Дві великі різниці - укрпошта державне підприємство, яке розносить пошту по поштових скриньках, приймає і пересилає посилки, грошові перекази, комунальні послуги, пенсію і т.д.Ви там точно були хоча б раз у житті:girl_curtsey:
    Нова пошта - приватна фірма-перевізник, яка здійснює доставку товарів по Україні - на склад якої треба прийти, здати або отримати вантаж, складів набагато менше, ніж поштових відділень.

Статус теми:
Закрита.