Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем La esposa, 14 Вересень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. SoLana

SoLana Well-Known Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Звичайно що ні. В нас в країні багато є того, чого не мало б бути.

2. manka

manka Member

А я хіба не про те писала? Чому читаємо лише те, що хочемо?

Розумію, що зараз найактуальніше виходить обговорити працю (чи бездіяльність комунальників, але вони такі ж працівники, як і усі.
    Як би мені не хотілося хороших послуг, я не звинувачую і не захищаю нікого, просто не дивуюся. Бо те, що для людей мало б бути неприпустимим, в нашій країні вважається нормою.

3. sani

sani New Member

та я не воюю, брав лопату в двірників і копав ;)
    просто висловиви своє ФЕ таким керовнікам. але дивують люди які розказують що то нормально і треба їх жаліти, а не звільняти.

4. manka

manka Member

а по вашій: якщо сталося не дай Бог ДТП і швидка не може доїхати, бо комунальники не розчистили дороги, то ви не спробуєте надати першої меддопомоги, бо за це гроші отримує лікар, а не ви?

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:29 ----------

Якщо, то стосується моїх дописів, то не перекручуйте.
    Чого ж не візьмете участі у звільненні? Накатайте пару скарг і добийтеся свого.

5. sani

sani New Member

навіть не спробую, бо невмію цього робити!

6. нталька

нталька Well-Known Member

7. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Думаю, що коли б кожен починав з себе, то не нарікав на погану роботу когось.
    А ще сьогодні неділя Прощення! Давайте всім простимо те, хто щось не доробив на своєму місці. І постараємось САМІ все зробити максимально класно!

8. Nata

Nata Well-Known Member

СТОП! Ви тут розпиналися, що двірник повинен чистити дорогу біля Вашого будинку, я і відписала, що не повинен. Ішлося винятково про роботу двірників.
    Ну і як на те пішло, то вже в тему про рагулів: авто на прибудинковій території залишати наніч категорично заборонено. А в нас чомусь видно тільки погану роботу двірника, а цікаво ЯК двірник має чистити подвір"я, якщо всі клумби заставлені автомобілями, бо водії платять податки (напевно клумби також входять в ті податки, правда?) і їм ліньки ставити машину на стоянку.
    ТАК! Шкода, знимку не зробила :)

---------- Додано в 17:05 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

Та не мусять, але кожен із нас мусить бути ЛЮДИНОЮ. Є ситуації, коли треба мовчки стати і допомогти, а не розказувати, що то не моя робота. В житті різне буває, але за будь-яких ситуацій краще залишатися людиною

9. manka

manka Member

а чому саме 80-90, а не більше 50, наприклад 51%? Тому, що ви вирішили причепитись до слова?

З чого, написаного мною це виходить? Я не краща і не гірша, така, як усі. Так, я не готова викладати себе на 150% на роботі за 1200грн. зарплати (я про свою колишню роботу). Просто зараз про це не думаю, бо знаходжуся у відпустці по догляду за дитиною (другий раз). Вважаю, що затрати людини при виконанні роботи повинні себе окупити.
    Що саме маєте на увазі? Перебіглась по своїх дописах - може, що пропустила.
    Про роботу комунальників і двірників - з власного досвіду, бо колись працювала в тій сфері. Про свою характеристику окремим категоріям працівників: про школи писала з розповіді сестри, в словах якої сумніватись не доводилось. Решту мій досвід. Ну і з новин, що бачила не лише одна я. Чому ви думаєте, що нема у мене власного досвіду?

А я про інше?

10. Galysik

Galysik Well-Known Member

Мене цікавить, чому на цьому форумі не приживається приязне спілкування? Це що, особливість регіону, чи ті, кому у віртуалі жити цікавіше так самовиражаються? Де люди знаходять на це час, звідки у них таке бажання сперечатися і довести, що Ти всетаки лашара, а я апрідільонно маладєц? Ну ще якби в одній темі, нехай. Але помітила тенденцію, як тільки десь запахло жареним - з десяток одних і тих же "активісток" до ізмору упражняюцця в краснорєчії. Іноді зайдеш щось почитати, ніби у смітнику порилася, чесне слово. Стільки негативу..

11. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

то просто погода погана, авітаміноз, скучно, от і розважаємось))

12. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Рейтинг в студію:girl_crazy:
    "Вживу" багато суперечок не виникало б. Просто читаючи допис, можна прочитати з різною інтонацією і зробити різні висновки. А там вже пішло-поїхало...
    З цієї причини взяла тайм-аут і глянула не речі інакше. Заспокоїлась і намагаюсь максимально позитивно сприймати всі дописи. Так набагато легше і приємніше:girl_smile:

13. simona

simona Well-Known Member

14. sani

sani New Member

ДЕ саме про двірника я писав???
    де ви таке вичитали?
    Де ви прочитали що я писав що не треба бути людиною??? Просто не треба викладати це так неначе цей хаос то нормально і так мусить бути.. Мусить бути служба яка має за це відповідати і як таке сталось і хтось не впорався зі своїми обов"язками мусить бути покараний, або добровільно піти у відставку!

але Наташа, скажу і фантазія у вас... ;)

15. Nata

Nata Well-Known Member

Ну мабуть моя фантазія дійсно хвора ну або із цитати випливає, що Ви ставите машину на стоянку і вимагаєте аби за квартплату Вам її там чистили від снігу...

---------- Додано в 20:50 ---------- Попередній допис був написаний в 20:49 ----------

Ну і так, для роздумів. Ще за минулих місцевих виборів наша голова ОСББ вибила гроші на облаштування прибудинкової території (ямиська в дворі були просто жахливі), але видали мізерну суму, тому треба було всім автовласникам доздати (сума на кожного виходила маленька), щоб нам таки зробили ту дорогу. Так от, знайшлися умільці, котрі голосно кричали, що голова собі гроші привласнила, а з нас збирає на ремонт, кожного дні мітингували і переконували людей нічого не здавати. Дорогу зробили. За наші гроші. І ми щиро вдячні голові за те, що домовилася, що організувала, що пильнувала в дворі техніку і робочих, зрештою, за те, що вона не здалася (бо знаю скільки нервів з'їли ті, хто платить квартплату і більше нічого не зобов'язаний).
    Далі. Щодо двірників, наша прибиральниця прокидається у 5 ранку аби вимити 3 під'їзди (ретельно, акуратно і щодня) і ще встигнути на іншу роботу, бо на ті копійки родина не може прожити. Але нарід робить ремонти, залишає будівельне сміття біля квартир, бо вони платять квартплату і прибиральник МУСИТЬ їм то забрати. Бабульки біля будинку розвели хащі (на газонах колишніх) і кричать, що прибиральниця МУСИТЬ їм то полоти. Нарід викручує лампочки в під'їзді і вважає що хтось МУСИТЬ їм вкрутити нові, ми ж платимо квартплату. Так на кожному кроці. Ми бачимо, що хтось мусить зробити нам, але не хочемо зупинитися, глянути і подумати що ж ми зробили для інших. Давайте будемо толерантними. Кожна праця повинна гідно винагороджуватися. Двірник чи сміттяр працює подекуди більше ніж нянька чи продавець, а отримує копійки. Люди не хочуть працювати, бо не мають жодного стимулу.

16. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Спитаю: чому спідниці і піджаки коштують дорожче штанів і сукні?

17. sani

sani New Member

читайте будь ласка уважніше, це була репліка на то чи хтось що живе у висотках брав лопату та відчищав сніг... і я не писав що двірник мусить відгорати сніг від моє машини..
    От не розумію такої фрази!
    Ну не хочуть працювати нехай не працюють, ідуть на іншу роботу. Замість них прийде людина яка захоче і буде працювати! Чи в них паспорти позабирали і примушують працювати??? Не платять, чи нема стимулу, нема питань ідуть на другу роботу де є стимул де платять більше... кожен вибирає собі сам. А назвався грибом лізь в борщ виконуй свою роботу.

18. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Та ну, он бачила в новинах, що їм (прибиральникам) кімнати відпочинку організували, чим не стимул? :girl_wink: (то так, щоб трошки зняти напругу в темі)
    До речі, викидати сніг на проїжджу частину суворо заборонено, це вже ініціатива конкретних прибиральників, бо возити сніг в таких радянських металевих баняках мало кому хочеться, а сніг з території має щезнути якось, от і виникає така ситуація.
    А щодо допомоги - то це може бути власна ініціатива, а може не бути. Зрештою то не цілу зиму так мело, в прибиральниці з мого будинку двоє дорослих синів та чоловік, чомусь сини не виходили їй допомагати... А в неї дві території (якщо не три),то було дійсно складно, але це лише на кілька днів така ситуація, а не цілий рік.
    І, до прикладу, якщо на вулиці болото, і всі ходять в супермаркет, і вимазують підлогу, чи хтось запропонував після себе помити? Чи, може, в супермаркетах чи офісах прибиральникам більше платять?
    Так, то є важка праця, але ті бабусі, які продають на базарах овочі чи молочні продукти, менше не працюють, давайте поїдемо і їм допоможемо восени урожай викопати.

19. Nata

Nata Well-Known Member

Та в тім-то і річ: не прийдуть, бо нема охочих працювати за копійки.
    Так, робота повинна виконуватися якісно, але і оплачуватися повинна достойно. А тут просто замкнуте коло якесь.

Не можу казати про всіх, але я в такій ситуації намагаюся добре витерти ноги на вході аби людині було менше роботи.
    Не розумію з чого стільки шуму. От від того, що тут понаписують скарг на комунальників щось зміниться? Чи може стане легше жити, якщо ми тут пожаліємося на те як же все погано у нашій державі? Вважаю, що своє треба шанувати, поважати і яке би болото не було а виносити його за поріг хати нема потреби.

20. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

на увазі можна мати хіба управлінців - не простих роботяг. уже писали тут масу про те.

Статус теми:
Закрита.