Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем La esposa, 14 Вересень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь

Ну, бо не цінують людей і їхній час. Тут ще до початку якоїсь негоди, типу снігопаду, відпускають додому, щоб люди не стояли в заторах. І техніка стоїть при дорозі, чекаючи на свою роботу, завчасно, а вотім постійно розчищає сніг. Взимку зазвичай тут дороги сухі і без снігу, можна на всесезонках їздити увесь рік.

2. sani

sani New Member

Та ви що забули що у нас геройська країна! :) .. Тільки в нас цілу ніч їздять машини які вигортають сніг на узбіччя, а потім цілий день двірники з лопатами його знову, викидають назад на дорогу. А потім знову все спочатку. :) Це в них таке безглузде змагання, хто кого. Це тільки в нас таке реаліті шоу кожної зими: "тупой и еще тупее" :)

А насправді дуже сумно, ні щоб раціонально використовувати людську працю, а в нас все роблять безглуздо, і бездумно... і часто одна служба шкодить іншій...

3. Just me

Just me Member

Чому нема? От у мене таке є ))) Щоправда розумію, що на загальному фоні це радше виняток, ніж правило.

4. Sertce

Sertce Member

А для чого чистити вулиці, якщо люди і через замети на роботу доберуться, бодай, вибачте, "рачки", але доповзуть?!

5. manka

manka Member

Тільки не подумайте, що то двірники і водії машин такі розумні до такого додумались. Це безглузді вказівки ЛМР, які змушують працівників викручуватись з ситуації: житловики забезпечують чистоту тротуарів, а комунальники - доріг. (В результаті маємо, що маємо). Не пощастило тому, в кого було не прибрано коли територію об"їжджав міський голова або його заступник. Колись мала щастя працювати в ЛКП і в одній з райадміністрацій. Двірники сніг на проїжджу частину не повинні викидати, то вони брали балії, прив"язували їх до саней, навантажували снігом, який потім скидали в каналізаційний люк. Для цього могли перекрити вуличку, або ж робити це вночі. Уявіть, як це зробити при вчорашній погоді? А стеренькій бабці двірничці?
    Ми ніколи не помічаємо роботи комунальних служб, не задумуємось чому місто чисте і прибране і навіть не зауважуємо цього, а от в такому випадку, як за ці два дні нарікаємо на їх погану роботу. Але в цьому зовсім не винен двірник чи водій снігозбиральної техніки. За цих кілька років роботи в цій сфері, зрозуміла, які даються вказівки керівництвом і як це потім перекручено висвітлюється в ЗМІ для людей.

6. sani

sani New Member

я вчора виїхав з дому перд 9-тою і прохавши майже УСЕ місто побачив тільки одного грейдера що прочищав трамвайні шляхи на кн. Ольги і все! дороги були зовсім не прибрані!!! Ні на Сихові, ні на Стрийській, ні на В.Ввеликого, ні на Кульпарківській, ні в Центрі ніхто не прибирав в цей час.
    Десь коло другої години я вже бачив багато сніго прибиральної техніки, просто стояла, стояла в пробках, буксувала і нічого не змогла зробити... бо усе місто вже стояло.
    А тепер питання, комунальники прогноз погоди не чують?? синоптикти попереджали про негоду, і з четверга було видно що сніг падає шалено!! Чому та прибиральна техніка не виїхала 4, 5, 6, 7 год. ранку коли дороги ПУСТІ і коли можна було прибрати і до такого не допускати???? А вони виїхали коли вже все місто стояло. А в пробці прибирати сніг і вправду неможливо...

Це знаєте це як анегдот: ДАЇ просить водіїів через негоду не виїжджати на дороги. Першими послухались комунальники, вони не виїхали :)

Просто є керівники які мають включати мозги і керувати. а не спати і соплі жувати. я би позвільняви би усіх відповідальних за таку організацію роботи!!!

7. simona

simona Well-Known Member

не знаю в мому селі Левандівка машини чистили головні вулиці, між будинками було по різному точно знаю, бо вирішила пішки іти, оскільки мені було не так вже і далеко на вул.Героїв УПА. В мене ось таке питання, а як саме мала ця вся процедура виглядати: машини чистять вулиці, за ними їдуть наступні накидують сніг в причіп і вивозять? І ще ось так просто цікаво ті хто живуть не в приватних будинках, а у висотках хтось виходив прибирав свою вулицю, відгортав сніг, бо не думаю, що один двірник справився би в даній ситуації для мене то просто нераціональне використання його часу (один в полі не воїн), бо та стежка по якій я йшла в 9,30 вже практично була відсутня в 17,00?

8. sani

sani New Member

А за що ці люди платять квартплату? просто так???????? у ціну квартплати входить дана послуга, то раз!
    По друге я живу у висотці, ви думаєте я маю таку лопату від снігу? для чого вона мені??? то два!
    А по третє, я вже 2 дні в когось забираю лопату і викопую своє авто зранку, а ввечері розчищаю місце для того щоб його поставити і так роблять усі сусіди.

Але я не маю про це думати! я заплатив гроші за то! Чому я неможу хочаб раз в рік отримати послугу за яку постійно сплачую???

І це вже не таке велике стихійне лихо, щоб не можна було з ним справитись!
    Років 10 тому такі зими були кожного року і більше снігу випадало і нічого страшного люди жили, машини і маршрутки їздили. А тут тільки для наших комунальників, раптово зима прийшла!

9. manka

manka Member

Це і є ключове речення. Просто часто те, як мають думати керівники на місцях вирішує наша влада.
    По телевізору показували, що в одному з будинків на вул. Хмельницького мешканці попросили лопати в ЛКП і допомагали двірничці розчищати сніг.
    В одній з областей (якщо не помиляюся - Івано-Франківській міський голова звернувся до мешканців за допомогою).

Якщо вам не подобаються послуги ЖЕКу і ви не згідні з кварт. платою, то створіть собі ОСББ і будете прибирати сніг біля свого будинку самі, і лопату придбаєте і будете задоволені чистотою зробленою своїми руками. А основне: зрозумієте чи легка праця двірника, і, може, почнете її цінувати.
    Я ні в якому разі не захищаю двірників, бо не працюють так, як мали б працювати. Також самі регулярно миємо сходову клітку. Але, чи так багато працівників в інших галузях, які добросовісно виконують роботу? Більшість - лиш би прийти "відсидіти" від години до години. Як правило, стараються ті, в кого від результату роботи залежить дохід. І тут проблема не в двірнику,лікареві чи вчителеві, а в усіх нас.

Вважаю, що ми більше зациклюємось на тому, що хтось погано виконує свої обов"язки, а себе не бачимо.

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я от одного не розумію, нас цілий час заставляють проникнутися важкою працею когось. Нам все такі жалісні мотиви розповідали водії маршруток брюховицьких. І так їм зле, так важко, так мало платять. Але чого то мене має цікавити? Давайте зараз всі почнемо нарікати на свою роботу.. Відгортати сніг мають таки певні люди, котрим за то платять гроші. Так, мало , а кому платять багато? тим не менше люди мають мати змогу діставатися на свою роботу, яку також мають виконувати добре.

---------- Додано в 09:02 ---------- Попередній допис був написаний в 08:58 ----------

не знаю як є насправді, але по фото видно, що сам центр міста ніхто навіть не думає відгортати, лавки на Галицькій вже потонули в снігу і фотографи то гарно фоткають. Так, вражає кількість снігу, але ще більше вражає те, що так не має бути. Це ж самісінький центр, а так ніби хутір якийсь....

---------- Додано в 09:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:02 ----------

говоріть за себе, ок?? Бо то просто смішно...

---------- Додано в 09:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:03 ----------

а що , головна проблема зараз у Львові сніг коло будинку??? А дороги засніжені, нічим не посипані. Як дивилася відео того, як по тих дорогах буксуть, застрягають машини, страшно стало Це ж скільки аварій може бути.. Тут теж люди мають самі подбати про чистоту доріг?

---------- Додано в 09:12 ---------- Попередній допис був написаний в 09:06 ----------

11. Nata

Nata Well-Known Member

В обов"язки двірника не входить відчищання від снігу доріг. Тому не нарікайте. Залишайте машину на облаштованій стоянці і платіть за те, щоб Вам відчищали її від снігу. Зрештою, залишати наніч машину під вікнами теж незаконно, подумайте і про це.

---------- Додано в 10:18 ---------- Попередній допис був написаний в 10:13 ----------

Таки не усе, бо у нас зранку вже дороги були чисті (нашу забуту вуличку не рахую, а основні дороги таки були чисті).

12. SoLana

SoLana Well-Known Member

В нас будинок кооперативний (якось так), 5-ти поверховий, і звичайно, що один двірник - жінка, не дала б собі ради з прибиранням прибудинкової території, ми в п'ятницю і суботу вийшли з лопатами і відкопували машини і чистили тротуари, бо якби чекали на тих, кому ми платимо, і хто за це нам має прибирати, то мабуть б до травня не виїхали:)). І знаєте, такі ситуації як в п'ятницю в нас не часто трапляються, і тому думаю що до такого треба ставитися з розумінням (я виключно про двірників). Про стан доріг - мала вчора можливість бути в Польщі - чисто, у нас - мало того що прибирають так собі, так ще деякі особи , з заправок і ін., чистячи свою територію, викидають сніг на дорогу, в мене слів нема, ну як так можна?...

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

І ще до слова, тут наразі не стільки проблема і двірниках (хоча також відомо, як там завзято працюють, то десь приблизно так само як з водіями маршруток-хочу їду, хочу нє). Вся проблема на горі в тих, хто тим керує. По-перше навіть тих двірників має бути достатньо і їхня робота має контролюватися. По-друге для очищення доріг і тротуарів потрібна спеціальна техніка, більш менш нова, а не ті розвалини , котрі ламаються прямо на роботі...Смішно чути, як вони зараз говорять, що так, недостатньо техніки, треба купити нову. Це вони що, провокують, щоби більше грошей виділилося зараз на це? А де раніше були? Бо зараз це вже явно схоже на відмивання грошей. Виділяться гроші, поділяться між собою, а наступної зими знову буде стихійне лихо...

14. нталька

нталька Well-Known Member

Цікаво, коли людина каже
    , то до якої категорії працівників відносить себе?

15. sani

sani New Member

ЖЕСТЬ ... нема слів... я плачу податок з машини, при продажі, при купівлі, при реєстрації і тп, + ще У ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО ВКЛЮЧЕНО ПОДАТОК НА ДОРГИ, і маю стояти з лопатою і відгортати сніг???!!! Але логіка... заплати за дороги, а потім сам їх відчищай... мда...

по вашій логіці: прийдеш в магазин заплатиш за хліб, а потім скажуть, хліба нема, пекар проспав, знаєш яка тяжка праця пекаря, гроші тобі вже не вернем, а ти іди додому і сам його печи...

В пятницю зранку??? дороги чисті??? ха ха

будь яка праця не є легкою, але хтось чистить від снігу, а хтось лікує, хтось годує, хтось возить і тп... у кожного своя робота, і якщо тяжко, не подобається чи тп... ідеш на іншу тай усьо, а не плачешся що так важко.. усім важко, так що не треба ля-ля...

але якщо хірург перед операцією буде годину відкопувати свою машину від снігу, потім ще 2 години на морозі штовхати машини щоб доїхати на операцію, чи зможе він її добре зробити і чи ще буде кому....

16. manka

manka Member

А мені ні. Невже на форумі мало написано про вчителів, лікарів, продавців, держслужбовців, міліціонерів, водіїв....? В темі про рагулів, мабуть, згадуються усі професії. Якби всі виконували свою роботу добросовісно - дописи були б іншого характеру. Але я не кажу, що це 100% населення України.
    Просто я розумію ситуацію так: лікар, який,поки йому не заплатять, до хворого не підійде проклинає двірника, який йому машину від снігу не відкопав. Це так "образно говоря".
    Розумію, що зараз тема снігу найактуальніша, але виходить, що комунальні служби - найгірше, що є в нашій державі. В нас в усіх службах повний безлад.
    До категорії працівників, які знаходяться у відпустці по догляду за дитиною.

---------- Додано в 13:17 ---------- Попередній допис був написаний в 13:11 ----------

Більшість (мушу виділити, але не всі) так само це роблять, як і двірник. Почитайте відповідні теми, якщо маєте сумнів

17. SoLana

SoLana Well-Known Member

18. нталька

нталька Well-Known Member

19. sani

sani New Member

та капать то буде, але чи то буде добре? і чи то так має бути?..
    тут жеш так комунальників жаліють, що капец, сама тяжка праця і всі їм мусять допомагати ...

20. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Мусять-не мусять то таке питання. Але в умовах такого снігопаду декільком здоровим мужчинам вийти на годинку і помогти двірничці-пенсіонерці вже смертельним не буде. Боротись за правду треба з тими, хто гроші краде з бюджету, а не з людьми, які щодня входять пів 6 зранку і прибирають. Я теж оплатила вже немало, коли купувала-продавала авто і майже 2 роки заправлялась. Але це ж не значить, що біля кожної ямки треба ставати в позу і далі не їхати, поки не відремонтують. Не з тими воюєте, sani..

Статус теми:
Закрита.