Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Мар'яся, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. AilataN

AilataN жива

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Зібрала всі наші іконки і вирішила їх розмістити на стіні, всі разом.
    Цікавить чи є правила розміщення ікон, чи їх по розміру розташовувати і все?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

На іконостасі є.

В хаті можна тоді теж розміщувати відповідно, якщо є можливість, звичайно. :)

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А мене цікавить як купувати образ. можна, до прикладу на вернісажі, чи треба десь при церкві, ті що монахи пишуть. є якісь особливості написання образів?

4. Liliyah Romanova

Образи чи ікони? В українській мові є розрізнення. Образи - то західні зображення, ікони - східні. Можна купувати будь-де, по ідеї. Правда, ікони мають свої канони написання, прихований зміст та символіку. Є правила щодо того, як їх мається писати. Піст, молитва тощо. Можна купити ікону наліплену просто, але дійсно цінною є ікона написана майстром за всіма канонами. Тльки така ікона недешева.

5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Нам родич художник намалював таку ікону Але перед тим мавить досить упереджене ставлення до розміщення її вдома. Казав, що то більше канонічний образ і підходить для храмів. Але мені він так сподобався, я коли дивлюсь на цей образ, мені ніби душа співає. Є якісь правила щодо того які образи чи ікони можна ставити вдома, а які лише в храмах?

6. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Дім, це також храм вашої сім"ї, частинка церкви, наскільки я знаю, то не було поділу - оці ікони і образи тільки для храму, а ці для дому. Кожен може собі, придбати будь який образ чи ікону, які подобаються для дому, лише знаю, що їх у храмі попередньо посвячують.

---------- Додано в 10:28 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

Це як картина: є фото на картині просто гарно сфотографоване, а є намальоване художником, так само є фото образа чи ікони наклеєна на дерево, а є намальована майстром - художником на дереві, різниця є в ціні і в людині, яка це робити, бо і монахи і монахині, як і малюють, так і клеять образи і ікони, але вони це роблять з молитвою, постом і любов"ю,(приймаючи кожен день Бога у причасті), а дехто з художників, маючи талант, просто для заробляння грошей.

Це справді ціла наука, яку вчать не один рік, пам"ятаю, моя товаришка, маючи від Бога талант, вчилась у художньому, а потім ще 5років у монаха-священика писати ікони, після чого пішла у монастир.

7. Svjatkova

Svjatkova Well-Known Member

Останнє редагування: 29 Квітень 2013
  8. KAPUCHINKA

ого, я навіть не думала що це різне. а можете дати якесь посилання, чи сказати де то можна почитати, або так в двох словах розповісти, бо оцей поділ західні східні я щось не зовсім розумію, а у чому різниця?

якраз таку і хочу, а наскільки вона недешева можете хоч приблизно назвати порядки цін?

9. Dominika

Dominika Well-Known Member

спробуйте погуглити контакти адміністарції. Передзвоніть з питанням. В принципі, то не є релігійні свята, так що великий шанс, що будуть працювати. Тим більше, що то фактично останні дні перед Великоднем і народ хоче накупити нового шмаття...Правда маю сумніви щодо 2 травня, все-таки Чистий Четвер...

10. KAPUCHINKA

цікаво чим посипають печериці, що вода після того як їх помити стає рожевого кольору, типу слабкий розчин марганцовки.

11. Liliyah Romanova

Східні - там де люди на людей не схожі, так би мовити. Довгі носи, великі очі, видовжені пальці, і завжди написи коло голови. Західні - там уже більше натуралістично виглядає все.
    Хоча не всі вірять у таке розрізнення.

Не можу, бо давно у Львові не була. Справжня грецька може коштувати кілька сотень доларів. І то невелика ікона.
    Я би радила попитати на Короленка, там при православному храмі є крамничка, вони точно матимуть правдиві ікони.
    Ну, і є іконописці у Львові та в Україні, можна в них замовити також. Наприклад, можна замовити ікону свого покровителя.

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Візантійська школа мистецтва, яку ще називають Ранній Ренесанс.

13. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

звичайно, що будуть)))це не великі релігійні свята. а промислові то 100%. в людей вихідні, то ж як не на городи, то на базари:girl_dance:

14. Gorbywka

Gorbywka Форумна Орхідейка

[/COLOR]
    а як дізнатись хто мій покровитель? Соромно, але я не знаю.

15. Liliyah Romanova

За своїм іменем.

16. Liliyah Romanova

Мене вже давно мучить питання, як знімають Тома Круза в фільмах? Він же такий доволі невеликий на зріст, ні?
    Яким чином те, що в реальному житті виглядає так:
    у фільмі виглядає отак:
    Він стає на стільчик чи його компутерно видовжують потім? :girl_crazy:

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Так він маленький... але дивись, та дівчинка також не надто висока, плюс в сукні вона певні одягла мьошта на шпильці... Але в фільмах його явно знімають тільки з невисокими дівчатками.:girl_blum:

18. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

на першій знимці вона на каблах, певно,
    схоже, що то якразі є тих 10 см різниці

19. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

У нього мабуть ті ж прийоми на яких колись зловили журналісти Мєдвєдєва)
    Черевики з внутрішньою підкладкою (чи то внутр. каблук.. Не пам'ятаю, як правильно називалось), власне в них він конкретно "підростав" на фото.

20. Ziben

Ziben :)

Хто за зиму позвужував мої шорти?:girl_devil: Чи були у вас такі випадки? Як боролися з цими злочинцями? Шафу закривати на ключ?

Статус теми:
Закрита.