Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Мар'яся, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Це існуючі. Хай буде. А новоспечені? У кожного ж з нас є хтось, хто тільки йде чи щойно прийшов в медичну систему. Чи буде йти. Вони чому так поступають?

2. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я теж чула що Метро планує згортати свою діяльність в Україні, але то все чутки...чутки....:girl_flirt:

3. Svitlandija

Svitlandija New Member

Ага, ви б знали скільки коштує місце в тих лікарнях для інтерна хоча б на якусь там 0,25 ставки. Тому багато хто іде десь по селах на сімейну медицину. А тих дітей, які все ж купили собі місце в адекватній лікарні, просто не пускають до роботи старожили, щоб іх не вижили, та й не дуже хто з лікарів спішиться вчити інтернів. Тому маємо таку печаль....

4. Margarett

Margarett Well-Known Member

Згадався мені випадок з життя. Колись (зараз її нема на світі) була у мене сусідка, старша пані, одинока і з фіглями-міглями, але дуже добра. Жили ми на одній сходовій клітці і у разі потреби/хвороби вона завжди зверталась по допомогу. Так і в момент смерті ми викликали міліцію ..... Хворіла вона як всі старші люди, тож часом і доктора викликали, і швидку, і тиск поміряти ... Одного разу вона захворіла на ГРВІ чи т.п. мала температуру і таке ... Викликала я їй доктора, а сама пішла на роботу. Моя бабуля її пильнувала. Ну то за час прийшла та лікарка (молодий щойно випродукований ЛНМУ спеціаліст-терарапевт ніби на свому місці, біда вона без досвіду, з великим хамством і потужною любов"ю до паперових купюр), дільнича була у відпустці, а та попала на заміну. Так от замість того, що надати послуги пацієнту, вона 20 хв. розповідала про те як то важко нині маршруткою їхати на виклики, виписала страшний препарат для лікування всього - Фервекс і на останок сказала тій пані, що треба би їй подякувати хоч з 5 грн. дати (цитата: "самі розумієте дорога туди-сюди..."). Це все я чула зі слів двох бабульок моєї і тої сусіди, бо сама (була відсутня) б точно їй дала всіх 20 грн. То старші люди так були заскочені поведінкою доктора, що просто писки не могли розкрити. Я це до того, що коли людина хамло, то вона хамло будь-де, будь-як і все. І тут ні досвід, ні роки, ні ситуація ,,, таке воно є, таке воно й буде (як каже моя бабця - з природи).
    Але то, що всі такі противні і погані (на мою думку) не правда. Є лікарі, котрі й лікують, й за це грошей не просять. Дадуть - подякують, а ні то й не будуть зазіхати. Сама в тому неодноразово переконалась і в тому ж пологовому, де я народжувала. Мала складну ситуацію, але ніхто з мене нічого не видирав, я сама розпоряджалася своїми коштами і жодних натяків на фіксовані суми не було. Так і тепер в поліклініці, коли треба тих докторів, не всі вони крахобори. Є такі звичайно і я їх знаю, то й не йду до них. Це ж не один доктор на весь Львів. Все від человека залежить, як є порядність - які ж гроші тут мають місце, а як хамло - горбатого могила справить.
    От навіть недавно у мене захворіла дитина і, що робити свята, все закрите. Подзвонила до лікарки і вона не дивилась, що по телефону грошей не візьмеш, а дала конструктивну консультацію щодо лікування і віднеслась так ніби на прийомі були. Тобто поступила з нами й по професії своїй, й по совісті.

5. Gorda

Gorda Well-Known Member

Щодо того, що хамло воно всюди хамло. Був у мене випадок, прийшла медсестра на огляд дитини це той що після пологового, дивилась і розказувала про дитину на сам кінець встала і дивиться на мене з паузою і виразом обличчя "ну шо плати мені!"... а в мене дійсно не було грошей біля себе і що!? цукерку їй не дам. Ось так постояли і вона пішла...а щодо новоспечених лікарів, то вони хочуть вже, багато і відразу тих грошей.

6. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Бо йдуть в систему. Якщо молодий спеціаліст, і справді совісний, і працьовитий, то за рік-другий буде мати пацієнтів гору. Ну і тут вже десь втома, десь бажання більше зробити (чи заробити) - і пішло помаленько по накатаній схемі. Десь таке в мене склалося враження після других пологів. Вродь лікарка молода, хороша, але якщо за 2 доби пологи 5 чи 6 по рахунку, то вже певно перебор. І ніби негативу нема до неї, але якесь таке відчуття відсутності інд. підходу.
    Стосовно конкретно хабарів. Не знаю, від людини залежить більше, ніж від віку, імхо. Зараз лікуюся з малою в пані пенсійного віку, навіть мови про подяку нема. І уважна, і не посилає, куди не тре, просто приємна людина.

7. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Та ото власне. Я впринципі ніколи до хамовитих і наглих не потрапляла. Завжди була альтернатива. Родила взагалі в чергового. І заплатили ми йому з радістю, бо мужньо витерпів всі мої бзікі і нравоученія))). Правда, сказав, що останнім часом породілі всі такі розумні шо ну. Сприйняла це за комплімент)).
    Та чомусь в роддомах це наразі не діє.
    Хоча чому не діє? Луцький роддом як хвалять. Та ж Україна...
    Короче, питання і далі відкрите).

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не знаю куди писати краще. Купила я собі тональний крем і вчора ніби нічого, а сьогодні як ним користувалась, то раптом з’явився такий металевий хімічний запах. Що то може бути? Реакція моєї шкіри на ту дрянь? Чи то просто така вонючка? Ніби на щіточці без запаху, а кладу на обличчя і з’являється запах.:girl_emo:

9. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

А що за крем?

10. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

А мені цікаво, куди дівають одяг зі секонд-хенду, якщо його оновлюють щотижня? Всеодно ж залишається те, що не продали. То його знову продають, чи кудись дівають?

11. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Чи хтось стикався з таким явищем, як косички на гриві і хвості у коней, які самі собою дивним чином можуть з'являтись за ніч, без нічийого втручання (розказують іноді про таке)? То правда? (може хтось коней мав і бачив?) І чи є тому логічне пояснення?

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Як, нє, не так. ЯК?! видалити запах кави з термосу? ех, нема нічого гіршого за чай з ароматом кави((

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Кажуть, що варто мати два - один для кави, один для чаю.
    Тут є кілька порад у коментарях (правда, англійською). Якщо треба, можу переклад кількох тут поставити.
    Ага, ще там нюанс чи йдеться про пластиковий термос чи про металевий. Якщо пластиковий, то радять викинути й купити металевий натомість. :)

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Які найкращі і найпрактичніші термоси? Треба терміново, не знаю який вибрати

15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Горнятка-термоси? Беріть такі, що тримають тепло принаймні 24 години. З ручкою чи без, то вже дивіться, що зручніше вам особисто. У мене з ручкою, а чоловіка - без.
    А так вони всі однакові, по-моєму, великої різниці нема.

16. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

термос металевий, але клапан пластмасовий ((

17. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

вивозять на села
    кілька разів на добу налийте води з лим.кислотою, клапан замочіть.висушіть, потримайте відкритий на повітрі, і знов. запарте там якусь пахучу траву - шавлію, евкаліпт. так потрохи витягне.
    маю металевий, то так з часом все ж та кава пройшла. терпєньє і труд...;)
    між іншим, якщо наливати каву з молоком, то запах не в'їдається аж так. ну і ще - максимально зразу після використання бодай води налити ,якщо не мити. найгірше - лишити 1 ковток і закрити... то потім годі викурити...

Останнє редагування: 14 Січень 2014
  18. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Як фарбувати спреєм замшеві чоботи щоб підлога і руки не були чорні? Таке реально? Ну бо зимове взуття в мене все замшеве, час від часу тре освіжити і постає питання - де? Бо обов"язково накапає з нього на підлогу. Застеляти чимсь? Чи то в мене спрей неякісний?

19. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

вдягти рукавички і застелити підлогу газетою/клейонкою.

20. Holly

Holly Moderator

Мене цікавить, що то за мода така виставляти соцмережах неякісні, розмиті фото, зроблнені з телефона камерою не більше 0,3Мп. Я не кажу, що всі фоти мають бути професійні, але те що бачу і фотографією тяжко назвати. Там ніц толком і не розбереш.

Статус теми:
Закрита.