Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Мар'яся, 16 Березень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. arushka

arushka завжди досягаю мети

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

не канає. Є люди, що мало за горло не беруть, "Кіко?" і фсьо.
    Може я з заскоком, але для мене то капєц яке нетактовне питання. За всі роки, що я працюю мої батьки ні разу не спитали про з/п мою чи чоловіка (виняток - моя перша робота, сама сказала).

2. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

нєа, то ті, що питають- з заскоком, бо то таки нетактовне питання. В тій же недалекій Польщі ніколи в житті не спитають про зарплату, то просто некоректно і не культурно.

3. zaderyshka

zaderyshka Member

А ви тоді тож наступом питайте "А тобі нашо? Щоб гіршим не почуватись?"

4. AilataN

AilataN жива

Цікавить- а чому людям так тяжко сказати яка у них зарплата?

Аби не врікли?

5. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

я би тоді прямо відповіла: Чого некультурні запитання ставиш? ти шо, некультурний?

сказати легко - якщо ХОЧЕШ, а питати все ж таки нетактовно. І якщо я НЕ ХОЧУ відповідати, то ще більш нетактовно домучувати
    навіть міліціянти не рекомендують розповідати про доходи і демонструвати їх - аби хату не обікрали.

6. Vittoriya

а тому, що це особиста справа кожного. При чому тут тяжко? А давайте ще будемо розпитувати при зустрічах знайомих наприклад скільки разів в тижень у них сексу :girl_phone1:. Може дивний приклад, ну але якщо я захочу, я сама скажу своїм близьким друзям, або не скажу навіть дуже близьким. То вже таке, але питати про особисті справи-це прояв низької культури. НМСД.
    Тим більше, що питають завжди не просто там для статистики, а щоб одразу в голові повіднімати-пододавати наскільки в мене зарплата більша-менша. Тут я не маю увазі наприклад батьків. Хоча звичайно що по-різному буває.

7. AilataN

AilataN жива

Без запитання не буде відповіді).
    Міліціянти кажуть, але тим не менш люди всіляко демонструють свої доходи, а на питання про зарплату або фиркають, або ображаються.
    От мені тяжко казати, не в цілях самооборони, а якесь таке " афігвам" сидить.
    Маю подруг яким абсолюто нормально обговорювати заробітки, для них це так ніби аналіз ринку.До речі і з культурою і з тактом у них все в порядку, навпаки дивуються коли хтось "жме" сказати зарплату.
    і що страшного :) ??
    страх що позаздрять?
    Приклад дійсно дивний.

Останнє редагування: 1 Червень 2013
  8. Vittoriya

для мене це противно, а не страшно

9. La esposa

La esposa Moderator

а ще можна сказати: "Ти тактовна, як бульдозер" :girl_smile: деколи люди просто не розуміють, що кажуть щось не те :girl_nea:

10. tinkaKris

tinkaKris Just do it!

Дійсно нестрашно, просто неприємно, НМСД.
    А хтось може і кайф від таких питань ловить, то ж все індивідуально ;)

11. arushka

Не вважаю, що посторонні люди мають знати скільки я заробляю/в яких позах сплю з чоловіком/скільки разів на добу ходжу в туалет.....Тим, кому вважаю за потрібне, скажу сама, не проблема. Але питають власне ті, хто не має до моїх особистих обставин ніякого відношення.
    О, бачу Вітторія вже написала майже те саме, про що я подумала. Суть не вроках і що це не по фен-шую, просто є питання, які ми обговорюємо з близькими людьми, а є теми, з якими хоть на мітинг, хоть на TV. На мою думку, питання з/п є не для преси

12. AilataN

AilataN жива

Цитатка :)
    Для чого перебільшувати?
    Всім ясно що розмова про цікавість знайомих людей . Тільки чомусь люди з легкістю розповідають про все на світі, а от про доходи- то так ніби відчувають теплу руку в кармані своїх штанів.

13. arushka

Для мене тут ключові слова
    .
    Обговорюємо з ними всяке-різне-кольорове. Навзаєм.
    знати точну суму з/п хочуть фроськи, до яких мені немає діла, а їм до мене, тому не вважаю за потрібне вивертати білизну.
    Пи.си. (послати не дозволяє виховання, тому запитала тут, як тактовно відповісти)

14. AilataN

AilataN жива

Вивертати білизну, ходити в туалет...
    Такі дивні асоціації з зароблянням грошей :)
    У мене теж виникає спротив на такі питання, от і цікаво - чому.
    Так бачу, що в людей викликає агресію саме питання ГРОШЕЙ. Спротив при питаннях про ціну покупки, про вартість відпочинку, про вартість навчання, та взагалі все що стосовно грошей у людей викликає негатив. Як на мене- це погано.
    Напевно тому, що з дитинства говорено : щастя не в грошах, не в грошах щастя, в грошах щастя нема. Ну і ще мільйон казок, приказок.

15. arushka

В мене агресію викликають питання людей, які апріорі не мають до того ніякого діла. Все. Нічого особистого.
    З коліжанками про свої і їх доходи я обговорювала стопісятмільонів разів, жодного разу на форум це питання не виносила, бо це близькі мені люди.
    Мова йшла про чужих, шапочно знайомих, які своїми питаннями лізуть в чужі майтки душу.

16. Vittoriya

знайомих в мене багато, але я нікому з них не збираюся розповідати про свої доходи, а власне багато з них хотіли би чомусь то знати. Друзів у мене не багато , з ними зовсім інші відносини і то власне зараз не обговорюється. От їм я і сама можу сказати, без лишніх питань. Хоча без особливої причини ми про такі речі не говоримо, дивно, але друзям якраз чомусь не хочеться знати про мою зарплату :D. Але друзі для мене -то може трохи інше означення, як для когось. Навіть коліжанки не всі є отим словом друзі :)

теж не скажу постороннім. А нащо комусь знати скільки я трачу грошей? ;)

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

оце точно. Одного разу дівчина, з якою я була знайома 3 дні, спитала, яка в мого чоловіка зарплата. Нащо їй це знати? Мене,наприклад, зовсім не цікавить, скільки заробляє її чоловік. Я їй так прямо і відповіла.
    Було ще, коли подружки питали скільки мені платять на моій роботі. То мені їм це розказати не було проблемою взагалі.

18. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Була ситуація, коли касирка на фірмі взнала скільки? кожний заробляє, то така ЖАБА в НЕЇ почалася, що рванула на заробітки до Кийова...Але досить нетактовно всім витикала, ПРАВДА без сум, але я поняла, що на такі питання краще давати відповіді у діапазоні від ...до, як зароблю. А діапазон вже вибрати на власний розсуд.
    Але питання грошей, то як в школі: " А чого мені поставили "4", а йому "5"?
    Ой, не буду з НЕЮ розмовляти, бо в НЕЇ краще вийшлось, а Вона насправді лінива /дурна/ і т.д - правильне підкреслити.
    Мало хто бачить старання і роботу людини, яка більше заробляє ... Тому якщо Ви раптом стали більше заробляти, то не варто це декларувати -100% матимете Ворогів...

19. Fast

Fast Well-Known Member

Ну можна десь так - знаєш, я зараз задоволена ЗП, на даний момент, майже вистачає :)
    А на ще одне скільки? - ну яке це має значення.

20. AilataN

AilataN жива

Деколи цим не обмежуються :)
    -ну яке це має значення?
    -та як яке? та цікаво, ну скажи!
    -а нашо тобі?
    -тобі шо тяжко сказати?
    -а нашо тобі?
    -та чо ти пристала?-
    -а ти чо?
    -та пішла ти!