Піст і музика

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Liliyah Romanova, 3 Березень 2009.

1. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Відповідь: Піст і музика

я не можу без музики жити!!! Вона вічно зі мною і в мене уся робота краще виходить, коли на фоні грає музика! Тому піст - це для мене дуже важкий період і я часто через музику його порушую.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А поміняти вид музики на час посту?

3. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Я ж не слухаю у піст рок чи ще щось)) Я взагалі музику слухаю під настрій)
    А у піст я стараюсь слухати щось спокійне і чим потихіше)))

4. jimbonjo

jimbonjo New Member

з дитинства привчали вимикати музику.
    для батьків це було своєрідною жертвою.
    я такого не роблю, тому що для мене музика - це не порушення посту, а найкращий в світі релаксант і мотиватор.
    піст - це умовність, і в кожного вона своя.

5. Regotyshka

Regotyshka New Member

мене також з дитинства привчили в часі посту музику не слухати. то вже стало в мене як "має бути". хоча музика в моєму житті величезну роль грає, та й з плеєром я не розстаюсь.
    але на то він і є піст, аби ми відмовились від того, без чого нам важко: музика, м"ясо, вечірки і тд...
    правда, мушу визнати, останнім часом слухаю музику в часі посту на вихідні. чомусь вирішила, що на вихідні піст знімається.. хоч частково. але змушую себе і в ці дні утримуватись!

6. starfish

starfish New Member

для мене музика не є щось життєвонеобхідне, хіба що деколи під настрій можу увімкнути, особливо коли затіваю велике прибирання))). так що в піст легко можу відмовитися від неї. Але є одна проблемка. на роботі постійно в дівчат грає радіо, і не чути чи не слухати ту музику я просто не можу:sad:, та й попросити їх вимкнути теж, бо не хочу нав'язувати свою думку. проте я вважаю що головне не те - слухати чи ні, а саме сприйняття людиною посту, його суті і значення для душі і музика це тільки формальності.

7. DILEMMA

DILEMMA New Member

Для мене музика дуже багато означає, не можу без неї жити.., тому відмовити собі в ній нажаль не можу....Під час посту слухаю музику тихше, ніж завжди...

8. Alma

Alma New Member

Завжди любила і люблю якісну музику: змістовний текст і нешаблонне його озвучення. Без музики не проходить жоден день-це моя робота(звичайно,класика). Хоча люблю і так звану "попсу" послухати, бо і в такій музиці часом є зміст ;).
    Звичайно, піст-це час молитви і праці над собою,час утримання від своїх бажань і звичок...Звісно,що на молитовний настрій найкраще може налаштувати духовна музика. І я також слухаю духовні наспіви: Монахів з Афону(дуже люблю), канон Критського, також твори у виконанні улюбленого "Soli Deo". Хочу сказати таке-головне,щоб музика була "доброю",несла у собі позитив, а не пригнічувала і руйнувала.

9. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

А я неймовірно люблю пісню "Ludu moj ludu". От зараз поставила собі її в плеєр і ганяю годинами...

10. Музик

Музик Мартуська

а я під час посту перестаю носити з собою навушники, тому слухаю на 90% менше музики

11. vikad

vikad New Member

А чи є в Біблії заборона на музику? Якщо музика погана (не в змісті неякісна, а неморальна, озлоблююча і т.д.), то її не варто слухати ні в піст, ні поза його межами. А гарну музику, чого б не послухати?

12. Gajka

Gajka Well-Known Member

Я слухаю постійно лише радіо в машині, то коли піст його навіть не вмикаю.

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Як на мене, кожен сам для себе визначає межі в цьому плані. Комусь музика допомагає знайти внутрішню тишу, а комусь заважає.
    Так що в цьому випадку, як і в інших, одна порада: той хто їсть, нехай не судить того, хто не їсть, і навпаки.