Підгузники - одноразові чи багаторазові?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем loreniya, 20 Листопад 2009.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

А ми вже закупилися багаторазовими.
    Будемо мати FuzziBunz та Bummis. Мені чомусь більше подобається принцип саме останніх. FuzziBunz будемо брати до церкви та на подорожі, а вдома тільки Bummis.
    От на перші 2 дні думаю використовувати еко-Гаґґіси, бо щось переживаю, що ті чорні каки перших діб не відперуться добре.

2. taniarz

taniarz Active Member

Всім привіт!!! Нарешті і я дочитала цю гілку(готуюсь вже,в кінці листопада народжувати)

Ходжу на курси материнства і там наш психолог розказувала,як свого синочка в пару місяців вже висаджувала і він подавав сигнали про те,що зараз попісяє чи покакає. Я думала,що то вона щось дурить. Тепер сама хочу таким зайнятись! Але про то я буду вже в іншій гілці.
    А тут хочу запитати у вже досвідчених мамочок чи можу я так зробити? Наприклад БП пошити сама(типу таких гарненьких полосатих польських..хтось виставлялв фотки),а у дісани купити пару вкладишів і отой папірець для какашечок,щоб підставляти його при потребі!????

І ще питання до Natorellu----Ви б могли мені в ПП написати ціну тих вкладочок з біомарлі,бо папірці вроді 7 у.е.,як я памятаю!
    Дуже дякую всім,хто відгукнеться)))))))

3. Anastasia

Anastasia Well-Known Member

Ви мене насмішили :) чесно :)
    Пару явно не вийде, хіба що решта попісів буде на простих пеленках :)
    Почитатайте може для початку "Часто задаваемые вопросы и Как посчитать, сколько и чего потребуется для пеленания?"
    А ще раджу почитати книжку "Жизнь без подгузников", хоча зараз чомусь мені здається що трохи все ідеалізовано там з висаджуванням :) може то в мене вже від очікування...

4. Liliyah Romanova

У нас вкладок 15 штук. :xaxa: І то я переживаю чи не замало. :girl_crazy:

5. Adelaida

Adelaida Active Member

Так, Ви праві, ідеалізовано. Кожна дитина індивідуальна, так що іноді у Вас буде "як книжка пише", а іноді зовсім не так. Але то не страшно! Зрештою, етап мокрих килимів та ліжок є у всіх діток. Так що з тим треба змиритись. :) Головне, що Ви своїй дитині не нанесете шкоди постійним використанням одноразових підгузків. Ну і, найголовніше, ви вчитесь розуміти одне одного :)

Який же то кайф, обнімати голу дупцю дитини під час сну :)

6. Neverland

Neverland Well-Known Member

Лілю, ми зараз бруднимо за ніч тільки 3 дісанівські підгузки, вдень якось мені вдається обійтися 1 підгузком, бо я постійно коло малого і зараз відловлюю майже всі його "справи". Але реально поки звикнеться-вивчеться система пісяння, то і 20 підгузків замало в перший місць. Але якщо не лінуватися то 15 з головою вистачить :) Але я б мала ще про всяк випадок пеленки-марлю, аби не було так що все обпісяне а дитина вже не має в чому лежати:girl_crazy:
    Правда щоб ловити все треба 100% часу бути з дитиною, а це не завжди виходить. Та і з часом дитина росте і можуть сигнали змінюватися і протестувати починає. Тому краще мати більше ніж замало...

---------- Додано в 12:45 ---------- Попередній допис був написаний в 12:36 ----------

Я теж так думала і не могла зрозуміти як так можна. Але за 2 тижні висаджувань можу цілий день зараз обходитися 1 підгузком. Але знову ж таки, діти індивідуальні, багато залежить від настрою, здоров"я, чи мама-дитина стомлені... Тут все грає роль, тому день на день не випадає. Але тут важливий не факт того скільки пеленок врятовано, а процес того що дитина вчиться розуміти свої потреби а мама дитину... Це довше, але надійніше ніж памперси а поім горщик як на мене...

7. Ніка

Ніка Well-Known Member

Ви молодець! бо з першою дитиною не кожен відважиться! головне - начитатись як то би мало виглядати і бути твердо налаштованим на свою ціль!!!

а я от перерила вже всі багаторазові підгузки, начиталась купу відгуків і вирішила, що, крім дісани візьму собі ще парочку оцих підгузків. так що, якщо когось цікавить, щоб разом замовити - пишіть в пп. (сподіваюсь, це не сильний оффтоп? замовлятиму зі Штатів сюди, ніякого відсотка не беру, до ціни треба буде тільки вартість пересилки до Львова додати.)

8. taniarz

taniarz Active Member

смійтесь на здоровя:girl_smile:

для мене пару-це не обовязково 2...я використовую це слово,коли говорю і про більшу к-сть.Не знаю чого так!:girl_smile: \
    Я ше планую самій зробити марлеві вкладки...але питання не в тому скільки? Я питала чи можна буде просто дісанівські вставки в самошиті БП вставляти?

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:53 ----------

я якраз збираюсь це зробити,а щодо ідеалізаії,то як чую на ДП прогреси малееньких діток і їх мам:girl_tender:,то так зразу віриться ,що і в мене все вийде. Так що будемо старатися!

9. Liliyah Romanova

Ну, пеленок у нас дуже багато. А ще моя бабуся пошила трохи простих штанців, якраз на "запісювання". :xaxa: Так що ми ніби готові й на тотальний потоп. :girl_crazy:

У нас такі в кожній аптеці. Як випробуєте, напишіть свою думку про них.

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Ліля, ти можеш Ніці скорше написати, в тебе вроді як термін більший))
    а взагалі як мама дитини, якій 1,5 року і яка ще в памперсі:8: скажу, що тільки не втрачайте терпіння, мабуть важкувато на початку, хоча... певно як себе настроїти)

11. Liliyah Romanova

Та я наразі вже на початки закупилася максимально. Хіба справді один чи два більшого розміру куплю, якщо бракуватиме.
    Та я вже мала одну дитину понад 2 роки в памперсах. Точно другий раз не хочу.
    До речі, тут багато людей купують багаторазові й не займаються висаджуванням. Просто з екологічних міркувань не хочуть одноразовими користуватися.

12. Ніка

Ніка Well-Known Member

Богданко, ти просто з самого початку Софку не висаджувала. якби робила це з народження, то не було б таких проблем, а так дитина просто втратила той рефлекс і потім вже наздогнати важко... але то вже зовсім інша тема....

а на рахунок екологічності підгузників, то думаю, в нашій країні ще таким не дуже переймаються, тема не так піднята. а по дописах бачу, що беруть переважно ті, хто хоче висаджувати дитину, має такі переконання ітд...короче, до західних прогресивних переконань щодо екології і щоденного впливу на природу нам, на жаль, ще далековато...

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ну...головне відчувати дитину.доня в 1,2 вже сама просилася і сама ходила на горщик,хоча реально висаджувати я почала десь з 11 міясців.прогрес у нас був уже за 2-3 місяці...потім десь в 1,4 перейшли на ноуті багаторазовий,який використовували до 1,7 виключно на вулицю на прогулянку нозями(бо то була зима).
    з другою дитиною точно куплю собі ще 1-2 багаторазових підгузника і все.буду старатися висаджувати,бобачу,що результати форумчан-висаджувальниць наших просто фантастичі і це кльово!!!!

Ноуті мені протікав,якшо довго гуляли,а попісяла десь на початку.вдруге буду випробовувати якісь інші підгузники (для прогулянки нозями)

14. Anastasia

Та звичайно, що можете вставки вкласти у самошиті БП. Основне роль БП гарно фіксувати оті вкладки, щоб вони не зповзали але щоб він і не перетискав дитинку; якщо вмієте шити, то супер.
    А стосовно саморобних марлевих вкладок, то основний висновок, який я зробила з отриманої в неті інформації, це такий:
    1. дісанівська марля (ну і ще є інші виробники напр.енгел, русковилля,...) є спеціально для діток і не відбілена всякою хімією, а наша аптечна марля є проста і хоч вона може бути стерильна, але сама тканина з залишками хімії, якою відбілюють оту марлю. ТОМУ для діток з чутливою шкірою ви можете мати подразнення від найкротшого контакту сечі зі звичайною нашою марлею (оскільки там є хімія). А можете і не мати :) це вже особливість дитини.
    2. А також дісанівська марля має оброблені краї і неторочиться (можна собі зрештою і просту марлю обшити)
    3. і плетення ниток нібито у дісанівської марлі якесь особливе, що покращує її впитуваність.
    От і вся різниця (може "бувалі" мене виправлять/доповнять). Ну і враховуємо ціну звичайно німецької і нашої марлі :)

15. Anastasia

Відповідь: Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

А що за саморобні марлеві такі? Як ви ту марлю фіксуєте? Пришили до неї шнурочки чи як? Просто марлею обгортаєте чи є якийсь метод замотування :)
    Поділіться будь-ласка :).
    Бо я знайшла в неті що є ще такі тримачі для марлі,коли марлю спец.методом складають, потім обгортають нею дитя і кінці марлі на животику закріплюють тримачем для підгузників :)
    Ось так виглядає той тримач

Хтось уже таке пробував?

Останнє редагування: 3 Вересень 2010
  16. taniarz

taniarz Active Member

Так,я вже над тим думала...хтось показував як шив, то там якби така кишеня всередині того БП,то я так бабці замовлю,щоб вона мені таке пошила)))

а шодо нашої марлі...то дякую ,що сказали....буду думати...може більше дісанівських куплю.... побачимо!!!!

17. chacha

chacha New Member

Чи хтось має досвід користування ідгузками від Еко-Пупс? Напишіть, будь ласка!!!

18. taniarz

taniarz Active Member

Дівчатка,хелп пліз!!!!
    Хочу пошити багаторазові підгузки (такого фасону як всі памперси,лідеро і т.д.) і от хтось може взяти поміряти підгузник і написати тут розміри: довжину заднього і переднього краю і довжину розкладеного підгузничка!!! Я планую висаджувати дитинку з місяця 2-3,коли увійду в роль мами. Думаю мені підійде розмір 2 (так шоб з 5 кг приблизно)! В кого є такий підгузник під рукою,поміряйте будь-ласка і напишіть тут! Буду дуже вдячна!

19. Оленчик

Оленчик Active Member

Дівчтака, а хтос користувався багаторазовими підгузками від Canpol?
    Бо я тіьки одноразові вкладки зустрічаа в продажі, а підгузники в неті бачила. От тепер вагаюсь замовляти чи ні ?

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Якщо хочете, можу дати для замірів багаторазовий naughty baby.