Відповідь: Підготовка до школи Можливо, для дитини з дуже добре розвиненою дрібною моторикою. Але вона в більшості дітей в шестирічному віці щойно починає активно розвиватися, формуються тонкі рухові навички. Сприятимуть розвиткові дрібних м"язів руки мозаїка, ліплення з пластиліну (зокрема, аплікації з пластилінових дрібних кульок), звичайні розмальовки за умови "не виходити за контур", сортування суміші круп:гречка, горох, рис - по купках тощо. І це мала б радити Вам Ваша вчителька, якби Ви звернулись до неї зі своєю проблемою. Тоді палички ставатимуть рівнішими, гачки - правильними, а в дитини і мами не буде стресу. Це не є нормальним фізіологічним навантаженням щодо виконання одноманітної роботи в одному положенні для такої маленької дитини. Це якась титанічна праця, від якої і я, доросла людина, відмовилась б - здоров"я дорожче. Навіть в школі під час уроків стільки не пишуть.
Відповідь: Підготовка до школи Це зовсім не означає, що ми весь цей час тільки писали. Я сиділа поряд, ми пробували писати, я пояснювала, що саме зроблено не так (не та величина, нахил і т. п.), час від часу відволікались, відпочивали... Але весь процес тривав 1,5 години один день і 2,5 години другий день. Тобто я так зрозуміла, що це не катастрофа, а швидше нормальний стан речей. Дякую Вам за відгук! Я думаю, він буде корисним не лише мені. До речі, останнім часом наші домашні завдання значно спростилися: останнього разу задали писати лише 6 рядків великих та маленьких паличок. Мабуть, вчителька зробила висновки.
Відповідь: Підготовка до школи Моя дитина закінчує підготовку в Приватній школі "Політехнік-Еколенд" в районі Топольної. І я і донька дуже задоволені вчителями - їх підходом до кожної дитини. Плануємо і в школу туди йти, так як по підрахункам по фінансах виходить майже на одну суму, що й в державну школу віддавати. Ще дуже важливо як на мене денний сон у 1му класі, оскільки в дитини відбувається адаптація до школи, то сон ніяк не пошкодить. + факультативи та гуртки. Забираєш дитя о 18.00 і ввечері не треба мучитись над домашнім завданням, перевіряти уроки, в дитини вільний час, щоб погратися вдома. (це так описують заклад самі працівники школи) Може хтось має якісь відгуки про "Еколенд" буду вдячна. Цікаво, чи не помиляюсь з вибором школи?
Відповідь: Підготовка до школи а можна поконкретніше, які витрати: чи є вступний внесок, яка щомісячна стала плата, чи харчування входить у загальну оплату чи це додатково і скільки, чи гуртки оплачуються додатково?
Відповідь: Підготовка до школи Вступного внеску немає, щомісяця 1450грн (сюди входить навчання, домашні завдання, сон, прогулянка,факультативи, гуртки на вибір) + харчування 17 грн за день
Відповідь: Підготовка до школи Дякую. якщо рахувати в середньому 22 роб. дні на міс., то харчування- 17Х22=374 грн+ 1450 =1824 грн/на міс. Не так і дешево, навіть якщо брати оплату серед інших приватних львівських шкіл. Ну а якщо брати до розрахунку , то все-таки державна школа не обходиться у 1800 грн щомісяця, навіть з урахуванням усіх "спонсорських" та "фондів"
Відповідь: Підготовка до школи А ми ніяк не вирішимо чи давати Яринку цього року до школи. Тобто я на 95% вже зробила вибір - ще тримати рік вдома. Вона розумна, має гарну пам"ять, але водночас ще зовсім дитяча. Хочеться почути думку
Відповідь: Підготовка до школи ми не пішли у 6( д.н.14 вересня) І знаєш, я ні разу не пошкодувала...Хоч багато людей і кажуть,ой він у тебе такий рослий, о вже читає/пише..точно треба було давати в 6 років...а я подарувала дитині рік дитинства, вважаю ще втигне навчитись...Цей рік не так уже ми і халявили, двічі на тиждень англ., тричі плавання і двічв підготовка в Горішку. Бачу, що дитина за цей рік подорослішала, став уважнішім,усидчивішим...кототче я не пошкодувла. От менший з квітня, то ясне діло піде в 6.5, тримати ще рік не варто
Відповідь: Підготовка до школи ти прислухайся до своїх відчуттів як мама..ну і її попитай...я жодного разу не пошкодувала,що Любчик пішов у 6 років..жодного...все встигає,має азарт, розвивається, став більш впевненим у собі...але то я так відчувала,що він готоваий і він хотів іти,а в тебе може бути по-іншому..наприклад так))))))))
Відповідь: Підготовка до школи Софійка на пару міс. молодша за Яринку але теж до школи йдемо на наступний рік, в правильності цього я навіть не сумніваюся, при всіх здібностях дитини до навчання.
Відповідь: Підготовка до школи ну та..в 5,11 м я б теж не давала,хоча в нашому класі є діти, між якими різниця майже у 2 роки...найстаршому хлопчику в березні було 8 років,а моя коліжанка віддала малу в 5 і 10 м,їй тільки в жовтні 6 було..кожному своє
Відповідь: Підготовка до школи Мій чоловік одразу сказав не піде і крапка А я жінка, мені тре подумати, десять раз змінити свою думку))) А якщо серйозно, то бачу що не готова. На цей рік планую завантажити її гуртками, якщо захоче. Бо передні роки вона не проявляла аж такого інтересу.
Відповідь: Підготовка до школи Ходила три роки. Перших два було типу як розвивалка - ліпили, малювали, музика була і англійська, якісь ази першого класу давали. Цього року була справжня підготовка - палички\крючечки, букви, математика
Відповідь: Підготовка до школи у нас теж. то дуже індивідуально. І мамі видніше. Ми вагалися-вагалися, але пішли у 6.4. НЕ шкодували. Наш же товариш, з яким у нас різниця 2 міс. пішов наступного року- у повних 7 "з копійками"_ і теж батьки не шкодують ( хоч отой "зайвий" рік малий у них трішки вже нудився-всі товариші-однолітки з нашого оточення пішли у школу. Тому вдруге пішов у підготовчу школу ( до того рік ходив у "Горішок" і щоб не "загубити вже навики" і чимось той рік зайняти- так батьки вирішили, займався у спортивних гуртках і т.п.). Тобто по навиках та знаннях дитина була готова до школи ще рік до того, але батьки вирішили подарувати ще зайвий рік дитинства. Так що це дуже індивідуально
Відповідь: Підготовка до школи а в яку школу записані?бо пам"ятаю Юстинра Odree теж ходила з нами на підготовку в 1 клас,але Олеся таки передумала її давати в 6 років (в неї у вересні ДН),думаю, що не пошкодувала..завжди встигне і палички,і задачки написатися...мамі краще відчути свою дитину,аніж сусідське "вона висока, вона велика і т.д."
Відповідь: Підготовка до школи Мої діти обоє літні і пішли в школу в 6, 2 міс. і в 6,1 міс. відповідно і я ні разу не пошкодувала, що віддала їх в школу. Та й діти не жаліються. Мій малий садок на дух не переносив, не хотів там спати і в порівнянні зі садком школу йому за щастя. В моєї співробітниця дівчинка молодша за мого сина на півроку ( вона з січня 2007 року), то навіть цього року не йде в школу, тобто вона піде в 7,7 міс.
Відповідь: Підготовка до школи Ми не йдемо цього року в школу аналогічно, мені ще шкода її віддавати, тим більше, що ми ще у середній групі в садочку. Зараз Аня ходить на танці і плавання, а на наступний рік віддам на англійську. Ще встигне до школи, а дитинства вже не вернеш...