Перший дзвінок - це свято?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Маруся-мама, 29 Серпень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Перший дзвінок - це свято?

Напишу і я. Коли була мала, то було свято. Коли виросла - стало байдуже, що до першого, що до останнього дзвінка. Тільки щодо цілком останнього мала сентименти, що в принципі зрозуміло, бо страшно щось нове починати.
    Пам'ятаю, як мала розказувати якийсь віршик, і довго його вчила. А тоді просто в мікрофон ляпнула: "ой бліна, я забула". Ото було весело. Казали мої двоюрідні брат із сестрою, що ту лінійку запам'ятали найкраще, бо ще так не сміялися. :girl_haha:

Мій Дарко не мав ще жодного свята першого дзвоника, але вже мав кілька свят "градуації". І от мені воно якось логічніше. Та й навчання тут починається так, як Маруся писала, коли-як, ну бо Дня знань немає. У Канаді зазвичай є так, що перший понеділок вересня - це день Праці й наступного дня після нього діти починають школу (за винятком, коли то виходить запізно, тоді починають ще в серпні). Цього року то буде 7-го вересня. Нічого особливого того дня не відбувається. Просто діти приходять до школи й ідуть на навчання.
    Вочевидь, основна різниця в тому, що школа для них тут не обтяжлива. Для них ходіння до школи є радістю, приємністю, а не мукою. Я надто добре пам'ятаю, як завжди було мало літніх канікул (до речі, тут лише 2 місяці, а не 3) і як не хотілося назад до школи. Я щаслива, що моя дитина до школи ходити любить і чекає початку нового року. Та й негативу мало. Наплечник легесенький, навчання не обтяжливе. Правда, триває до кінця червня, але негативу в тому ніхто не бачить.

Я вже колись писала, що мої батьки не могли зрозуміти, що то за таке покарання, що на день чи два виключають зі школи, якщо проштрафився. А тут це справді покарання для них. В Україні натомість покарання - іти до школи, може, тому й свято потрібне, як "наживка". :xaxa:

2. robik

robik Member

А для мене 1вересня - свято. Маю двох школярів і ми святкуємо Перший дзвоник і Останній. Коли я вчилася то такі сентименти мене не охоплювали, а зараз плачу як дурьоха, діти ростуть, час біжить, і в такі дні завжди я то гостро відчуваю.

3. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Так... ми вчора з дітисками ходили до школи на «Айскрім Парті», тобто як я то називаю Тусовка з морозивом. Їм задурно роздавали морозиво (поки я ходила з малечею Анна умудрилась дві порції злопати) шоколадне або ванільне і дітиска мали змогу зустрітись зі своїми однокласниками, бувшими і майбутніми вчительками, обговорити в який клас хто переходить (бо тут змішують класи кожного року, тобто половина йде до одної вчительки а інша половина до іншої. В Католицькій школі такого не було, бо лише один клас). Була одна мудра дівчонка якій дуже неподобались однокласники з якими вона попала в групу, така арогантна американка - всі їй не підходили. Це було так видно - яка мамуся, така дитина. Але то таке. Одним словом вчора для моїх дітей було свято і вони не можуть дочекатись 7-го вересня коли почнеться навчання і вони знову зустрінуться із своїми товаришами.

Доречі вчора запиталась свою няню (вона місяць тому приїхала з України) чи вона вважає Перший Дзвоник святом, то вона категорично сказала - НІ! Школу вона не так давно закінчила, якийсь рік чи два.

---------- Додано в 16:07 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Як проходить свято? З тортами? Гучними забавами?

А знаєте що сказала моя няня, що це свято для вчительок бо вони собі підбирають улюбленців в залежності хто більший букет квітів подарує і кращу чеколядку принесе. І я з нею погоджуюсь бо сама була вчителькою і маю багато друзів вчительок, он і багато з них власне по букетах квітів і обирають собі фаворитів.
    І тут у мене з’явилась нова думка, учні фаворити/улюбленці.

4. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

На смерть вбила!!! :girl_impossible::girl_impossible::girl_impossible: Із таким ставленням до вчителів краще в школу не ходити. :dntknw:

Останнє редагування: 1 Вересень 2010
  5. Маруся-мама

До чого тут в школу не ходити, це вже крайність. Я сказала що багато вчительок власне так поводяться а це не правильно, але не всі. Мене особиство завжди нервував такий підхід до дітей а він присутній в багатьох. А якщо хош, то можна і не ходити... он Гелена недавно піднімала тему - взагалі вдома сидіти і дітей вчити самому.

І ти сама прекрасно знаєш що не всі вчительки однакові але так як в Україні процвітає хабарництво то вчительки від того не виробили імунітету. Але то вже інша тема і не про перший дзвінок.

6. JAriNOCHKA

JAriNOCHKA мамочка-кралечок;)

Ого!!!!!!:girl_impossible: А в нас так получилося, що ми сьогодні на дзвоник без квітів і чоколяди пішли( не мала як вийти, через молодшу доцьку!). Значить не бути нам фаворитом!:girl_devil:! Хотя я можу сказати, що це все залежить від порядочності самих вчителів!!!:girl_sad:

7. Маруся-мама

звичайно, що все залежить від порядності вчителя.

8. Canary

Canary New Member

Я рахую , що все таки це свято, особливо для першачків. Я завжди любила 1 вересня, зустрічі з друзями, які на цілі канікули виїжали на села.Хоча наші лінійки і були часом занудні, але зате в цей день не було навчання. І ми також організовували собі ще після лінійок свято, ходили на морозиво, чи просто погуляти по місту у формі і білому фартушку. Та й своїм дітям також організовували щось подібне,коли вони були малі.Відносно вчителів також не маю на що нарікати,Діти вчились добре, а я і не мала часу бігати по школах. Я рахую, що батьки самі собі створюють такі проблеми, бо весь час хочуть бути трохи кращими за інших. Своїх дітей вчила слухати вчителів, навіть якщо не праві, то все рівно старші. Але вміти постояти за себе. Відносно американської школи, такого позитиву, як попередні дописувачки ні я, ні мої діти не відчули. Школа їм тут не сподобалась взагалі, так правда, нагрузка набагато менша, але це не вихід. Тут в школі не вчать вчитись. В школі пробавляться, зате в коледжах і в університетах починається справжнє навчання . І багато дітей не витримує такого навантаження. Моїй доньці школа взагалі не сподобалась і вона вибрала таку програму, при якій пішла вчитись до коледжу, минувши два останніх роки школи.І кожного року 1 вересня і на останній дзвоник згадує Україну і каже : везе їм! А ранці в Америці певно легкі тільки в молодших класах, бо я бачу, що деякі діти не носять тут, а возять чемоданчики, бо кожна книжка важить щонайменше 2-3 кг.ПРо ціни я вже промовчу взагалі, правда то не школі, а в коледжі

9. Маруся-мама

Ну я б так не сказала. Це як яка школа, правда ви маєте право обрати собі ускладнену програму і будете завжди вчитись. Я взагалі мрію про той день коли зному перевести своїх дітей назад в Католицьку школу. Нехай там що хочуть кажуть але після нашого Католицького гайскул будь-куди поступиш а он після звичайного Гайскул це вже як тобі вдасться.

Напевне ви і ваші діти приїхали вже в дорослому віці, тобто вони вже десь в гай-скул мали йти. Тут система навчання інакша і ментальність інакша. Моєї сестри діти не народжені тут і вони пройшли перші декілька класів в НЬю Йоркській школі, але коли переїхали в інший штат і пішли в нормальну школу то плакали і нарікали і сестра мусіла брати репетиторів бо бази діти не мали, а в наших (читай Ню Джерзі) школах вони в 12-му класі брали квантумну фізику. Я перейшла американський коледж то скажу що не треба так дуже вчитись, я його перейшла як то кажуть по між дощ. Моя племінниця дає собі раду дуже добре а он племіннику іде важче, напевне через вибір професії. Так що тут в коледжах комплексність програми залежить від того яка майбутня професія.

Взагалі тим хто привик до перших дзвоників їх відсутність незрозуміла і мої колеги з рідних теренів завжди будуть мене переконувати, що навчання повинно починатись лише першого вересня і що перший дзвоник повинна пережити кожна дитина на землі.

10. Canary

Canary New Member

Ну так, ви праві, тут і в школі можна брати програму підвищеної складності.Але для цього потрібно дуже добре знати , що вибирати.Мала пішла тут у 8 клас, але за певних обставин, вже не могла брати ті класи підвищеної складност, так як не мала попередніх кредитів для цього, то вона два роки пробайдикувала, бо вже те вчила в Україні в молодших класах. Бо ж не секрет, що діти, батьки яких не дуже цікавляться, які предмети бере дитина, можуть тільки в коледжі вчити математику, яку діти в Україні вивчили у 5 класі.

І тільки що перепитала дитину, чи вважає 1 вересня святом, відповіла: звичайно.Це певно також дуже індивідуально.Хто не любить школи і вчитись, то певно для них не свято

11. levandivka

levandivka З яйцями...

12. Маруся-мама

Ось тут зв’язку нема аж ніяк і можна прийняти як особисту образу.

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Мда, логіка "залізна". Особисто я колишній золотий медаліст школи, "червонодипломник" університету і наука для мене то "моя стихія. А от 1 вересня терпіти не можу. І немає жодного шкільного дня, у який би мала бажання повернутися.

14. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Для мене також з першого до дев"ятого класу школа була каторгою, хоча вчилася я досить добре. Вся справа була у вчителях: занадто строга перша вчителька, яку всі поголовно боялися, і дуже нервова керівничка, у якої не склалося особисте життя. Два останні роки було легше: наш клас розформували, і вже з новою класною керівничкою пощастило більше, дітей вона любила, як своїх власних онуків, різниці між нами не робила, а ми її, відповідно, поважали і любили також. Звичайно, трохи було не по собі "на старості" йти у прийми до нового класу, але то таке. :)

А це фото моєї малої - відповідь на назву теми... :lol:
    Злякалася купи народу на лінійці, потім вчителька якось заспокоїла, а зараз до школи другий день йде з плачем і перед тим ще цілий вечір ниє, що до школи не піде, хоч їй там подобається.
    І як тут не погодитися з підписом Марусі про квіточки для вчительки крихіток?
    :girl_smile:

15. Маруся-мама