Перший дзвінок - це свято?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Маруся-мама, 29 Серпень 2010.

1. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Відповідь: Перший дзвінок - це свято?

От цього року першого вересня в перший клас іде синочок моєї близької коліжанки, дитина виросла у нас на очах, ми всі чекали його перші зубки, перші кроки, перші слова. Минув час і хлопчик підріс і тепер разом з ним ми всі (рідні, друзі) чекаємо з хвилюючим нетерпінням його першого шкільного дзвоника, як він вже такий дорослий в шкільній формі з портфеликом на плечах зробить невпевненні кроки у шкільні роки. А що вже говорити про відчуття коли твоє рідне чадо перший раз переступить поріг школи - це ж новий етап у житті, такий загадковий, чарівний, переповнений різними подіями.
    Звичайно кожна людина по-своєму сприймає те чи інше свято, я не кажу що з нагоди 1-го вересня треба скликати усю рідню, запускати бомбезні феєрверки але те що це свято:girl_claping: (нехай маленьке:girl_wink:) але свято:girl_yes2:.

2. Зануда

Зануда Well-Known Member

Я цього року знову "йду" у перший клас. :girl_crazy: Минулого року переживала, бо не знала ще, як то все буде, а цього року переживаю, бо знаю вже, як то все було.:8:
    "Ітого" у мене дві школярки цього року. :hang1::bomb::suicide:
    Так, перше вересня то свято, а з другого починаються сірі будні.:download::khomyak:

3. true

true New Member

І то правда.Як подумаю,що чекає на нас після 1 вересня, то аж настрій зникає. Ніяк не звикну, що не треба вести дитину до садочка, що не побачу знайомих лиць. Вже цілий тиждень батьки з комітету сваряться між собою, що треба міняти в класі, що зремонтувати, хто що зробив,а хто ні. Якщо ще взяти до уваги погоду,то взагалі вже нічого не хочеться.

4. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Зі свого першого двінка пам"ятаю лише те, що дуже хотіла до школи. А ще падав дощ, тому нас запроторили в спортзал і там довго щось розповідали. А мені хотілося вже на урок. Ех...
    Думаю, для дитини це свято. Ще залежить від батьків, як вони ставляться до того дня: якщо розповідають дитині із радістю в голосі, що вона скоро піде до школи, то дитина відповідно і сприйме той день, а якщо казати "ну все, халява закінчилася", то й перший дзвоник - дзвоник на каторгу.
    Але оті лінійки з тими ж віршами і промовами кожного року справді дратують. Та краще покажіть дітям якусь програмку на 15 хвилин і йдіть знайомитися, входити в процесом ще з тим святом в серцях.
    Буду старатися, щоб для донечки школа була певним святом. Надіюся, що система буде не дуже сильно відбивати бажання вчитися.

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ні, він помилився. Я просто сказала що моє перше вересня, власне саме перше, співпало з тим що я зламала руку... але це ніяк не вплинуло на моє бачення і формування відношення до Першого Вересня і Першого Дзвінка. У мене просто ніколи не було захоплення від всіх тих радянських лінійок і мене дратувало онте стояння без діла. У мене взагалі нема спогадів про мій перший дзвінок.
    Просто коли мені сказали що мої діти втрачають через те що вони не мають Першого Дзвоника то я тут не погоджуюсь, вони нічого не втрачають. А свято що вони ідуть до школи у них завжди є, адже вони одягаються в найкращий одяг, беруть новий портфель, нову торбу на ланч - куди складають свої улюблені перекуси, плюс беруть свою улюблену забавку і список можна продовжувати. І ці всі новиночки ми купуємо разом, бо кожен собі обирає що він хоче, так як кажуть в Україні - з прибамбасами.
    Особисте свято в них присутнє а он лінійки, ношення дитини на руках і дзвонення в дзвінок - то цього нема і вважаю що вони нічого не втрачають.
    Я коли почала тему то мала на увазі не те що коли дитина іде перший раз до школи це для неї НЕ свято, а власне те як воно переходить. Я особисто святкую свої досягнення а не починання.

6. TesTanya

TesTanya New Member

1 вересня це дійсно свято - початок нового навчального року, так само як 1 січня - початок нового календарного року. Незалежно хто і як ставиться до цих двох дат, неможливо не зауважити і не піддатися цьому святу, навіть коли немає власних дітей-школярів, а самі давно виросли з того віку. Батьки дивлячись на дітей згадують себе в тому віці, і ніби то було наче вчора, а тут ти вже в іншій ролі. Навіть всі інші дорослі, діти яких виросли, бачучи дітей святково вбраних, які йдуть на це свято обовязково всміхаються, згадуючи все хороше, повязане з школою.
    Цього року 1 вересня у моїй сім'ї одночасно на 10-00 треба бути і до дочки на перший дзвоник у новій для неї школі (5клас) і до сина на "посвячення в студенти". Як всюди потрапити, куди піти в першу чергу??? дуже хочеться все побачити власними очима, бути біля своїх дітей у урочистий і відповідальний для них день.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Можна також вважати перший дзвоник у школі і як починання і як досягнення - досягнення того віку коли дитина і фізіологічно і психологічно готова почати новий етап власного життя, коли усвідомлює свою відповідальність, завершення періоду коли її сприймали як малятко, перехід у доросліший стан.

---------- Додано в 15:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

Не знаю, як у інших початкових школах, та у "Джерельці" є така особливість першого дзвоника - коли після обовязкових слів адміністрації і гостей, обовязкова молитва за новий навчальний рік, а потім дітей ведуть до класу такою доріжкою під вишитими рушниками (батьки кожного першокласника тримають рушники за краї на висоті, під якими проходять перші класи, а потім і інші в школу на перший урок)

7. Маруся-мама

А якщо діти не йдуть до школи першого вересня?

8. nora

nora New Member

Цього року моя старша дочка іде у 10клас. 1 вересня - це свято, але як подумаю, що беде потім(підручників не має і не знати коли будуть) то стає страшно!

9. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

1 вересня - це формальність, бо навчання в дітей починається значно раніше. А з тим новим премудрим наказом, то взагалі за рік до першого класу (це я про перше 1 вересня).
    Ну і як на мене, то з віком суть свята втрачається і всі ті лінійки є цікавим лише для першачків та випускників.

10. TesTanya

TesTanya New Member

тоді для них може стати святом саме той день, коли буде початок навчання саме у їхній школі. Зараз і у Львові (наскільки я знаю) є деякі школи у яких початок навчання не як у всіх: наприклад приватна гімназія, і не у всіх школах до цього дня підходять "казенно", стараються щоб і святково і щоб дітям запамяталося.

11. Маруся-мама

УРА!!! Накінець-то дійшли до спільного знаменника. Лише тому що в дітей нема Першого Дзвоника і вони йдуть до школи в будь який інший день це не означає що вони щось втрачають не маючи того свята під назвою Перший Дзвоник.

12. Harmony

Harmony Member

Я, особисто , не можу незвати 1 вересня святом. На мою думку це новий етап в житті учнів та батьків, така собі урочистість після якої починається інакший ритм життя.

13. Маруся-мама

так... це новий етап, новий ритм життя бо літо було інакше, але знову ж таки немає в нас першого вересня, нема такої дати - є просто початок навчального року, а це завжди новий етап життя і ми святкуємо той день коли ще один етап пройдено.

Бачу що ми говоримо просто про різні речі. Я запиталась не те чи Перше Вересня це свято а чи Перший Дзвінок. Перше Вересня буває лишень раз в житті любої людини, так само як і друге, третє і четверте, бо земля не зупиняє свій оберт довкола сонця.

14. TesTanya

TesTanya New Member

Взагалі-то назва теми "перший дзвінок" а не "перше вересня" тому напевно по традиції всі розуміють, що перший дзвінок це саме першого вересня у переважній більшості шкіл України

15. In4a

In4a Well-Known Member

Ще й яке свято, особливо для тих, хто квітами торгує:crazy:

16. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

І не тільки квітами, а й шкільним причандаллям. То ж не Гамерика, де перед такими подіями все продають за дешевшими цінами (он ми якраз по розпродажах ходили, то можна закупитися зошитами, ручками, олівцями, ранцями тощо за дуже добрими низькими цінами). Чомусь в Україні такі оказії не вважають сприятливими для знижок та розпродажів.

17. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Ми з вами в одну школу в один рік пішли? :) В мене такі-самі спогади :girl_haha: А ще я дуже хвилювалася, але це було свято, я була вже ВЕЛИКА....

18. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Як на мене не обов"язково щоб то було 1 вересня, але святом вона залишається для першокласників :) і теж думаю, що важливий день в житті першокласника.
    У нас тут ось дітки першокласники завжди в інший день йдуть в школу вперше (цього року власне завтра). але це свято лиш для першокласників, а інші класи вчаться вже від сьогодні.

---------- Додано в 17:24 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

ну я думаю, що на Україні просто така традиція залишилась. в кожній країні є щось своє. Ось і Німеччині традиція-кожен першокласник отримує так званий"шкільний пакет", в який баткьи вкладають якісь маленьки призентики, і після офіційного прийняття в перший клас дітки відкривають ці пакетики.

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так, у правничо-економічній теж пеший дзвоник не 1 вересня

20. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Одна дуже поважна вчителька сказала:"Та ви що!? Останній дзвоник - о це свято! А перший? - початок сірості!"