Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Heureuse

Heureuse вірю...

Відповідь: Перші тижні вагітності!

акушерські тижні рахуються з першого дня останньої менструації, тобто сьогодні у вас 5 тижнів і 1 день.
    саме по них ведеться вагітність- робляться аналізи-узд, вираховується попередня дата пологів і т.д.

2. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

з першого дня отанніх критичних днів вже відповіли)

3. Snow gween

Snow gween New Member

Тобто в ті дні, я ще не була вагітна, але вони вже ідуть в рахунок к-ості всіх тижнів??? Тобто якщо у мене вже не 3, а 5 неділь, то на тому тижні, я вже можу йти на УЗІ, щоб переконатись, чи там все добре, чи внематочна, так?

4. Heureuse

Heureuse вірю...

та по ідеї можете, але вам вже дівчата писали, що нема сенсу зразу бігти на узд на такому маленькому терміні, тим більше якщо нема на то ніяких вагомих причин.
    легкі поболювання-поколювання є нормою на початках, тому найкраще, що ви можете зробити зараз це розслабитись, заспокоїтись, пити фолієву кислоту, їсти вітамінки і тішитись своїм станом. для заспокоєння хіба здати ХГЛ в динаміці.

5. Faith

Faith New Member

Нарешті подзвонила моя лікарка і сказала що всі аналізи прекрасні, і що вагітна я десь 6 тижні ( по моїх підрахунках вже 7).Але турбує одне питання, може в когось таке було: в мене температура 37-37,2 це нормально чи може щось не так???
    P.S.Написала моя лікар до якого гінеколога звернутись,зайшла я на його сайт і щось він мені не дуже подобається:girl_sad:

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

нормально
    в мене з першою вагітністю весь перший триместр така протрималась.

7. Amilada

Amilada Well-Known Member

Хто як ставиться до поїздок на ранніх строках, по Львівскій області. Аби дороги хоча б натяк мали на рівність, сумніватись би не стала, чи то варто до друзів 2 години "телемпатись". Так трасе по тих маршрутках, що всі нутрощі до горла підстрибають. Чи такі поіздки тільки в перші 3 тижні шкідливі?

8. Excite

Excite Active Member

Вважаю, що краще сидіти дома і розслабитись насолоджуючись своїм прекрасним станом І по Львову можна гарно прогулятьсь, запросити друзів.

Дівчата, як справляєтеся з тошнотою, ніяк не проходить, весь день щось хрумаю. Коли їм то ніби проходить, але за пів години повертається. Підкажіть.

9. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

не раджу! ми на 2-му місці їздили в Шацьк. дуже тяжко перенесена дорога (Червоноградська)! тут і не вагітним тяжко їхати, а що вже про нас казати

10. invisible

invisible Well-Known Member

Саме так. Підстав гнати на УЗД не бачу, ну але як вже дуже-дуже хочете йти, то дочекайтеся принаймні 6-7 тижня, коли вже буде серцебиття. Бо наші лікарі люблять на такому ранньому терміні щось "недобачити" і сказати прийти на повторне через пару тижнів (та й зрештою що там ще видно в 5 тижнів?)

11. Snow gween

Snow gween New Member

algo, а важка дорога лише морально? чи така дорога шкодить плоду на ранніх сроках? а то хочем їхати в село.... а дорога різна і гарна і ямкова... 4 години їхати.... тепер думаю чи це безпечно для плоду? Їхатимем машиною.... може машиною краще переноситься дорога ніж маршруткою?

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ну тут дивлячись як себе почуваєте і куди збираєтесь, чим їхати будете. і вправність водія на бездоріжжі))).
    Я всі три перші місяці їжджу.
    Ну така я людина, що не всиджується мені з сім"єю на місці.
    Крім того, поїздки, зміни обстановок мені допомагають розвіятись, не зациклюватись на токсикозах, плюс хочеться щоб старшечкий оздоровлювався на свіжому повітрі поки літо.
    За перші місяці вагітності їздили і в Грушів, і в Шацьк (причому і там і там відпочинок був в наметах), і в Ходорів (за ці дві поїздки найбільше переживала, бо дороги в ці напрямки немає), позавчора приїхали з Криму (1400 км тільки в одну сторону). Поїздки по ближніх озерах-кар"єрах вже не перечислятиму.
    Дискомфорту не відчувала, для мене шкода від дипресії, яку відчувала сидячи в місті, здавалась значно більшою.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я на 10му тижні літала на море - проблем не було, і донедавна займалась повноцінно спортом і їздила всюди куди хотіла. Дивіться по свому самопочуттю.

14. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

та ні, в основнму фізично. мене два рази тошнило, потім весь день живіт нив. недавно їздила в село, то там місцями теж дорога н дуже, то вже легше було
    ключове слово літала!!! і я би не проти в Шацьк долетіти))

15. Amilada

З якого терміну не можна спати на спині?

16. tasha

tasha New Member

сестра їздила з нами в шацьк на ранніх строках, і то тоді дорога в 5 раз краща була, то потім місяць лежала пластом щоб минулась загроза викидню. До того вона себе дуже добре почувала.

17. Raven

Raven Мама малятка

Якщо нема дискомфорту, то можна.

18. Heureuse

Heureuse вірю...

мені було нормально і зручно буквально донедавна. а зараз вже не можу- задихаюсь

19. Amilada

Та мені то нема, по ночам лиш в туалет стала ходити, ще й зісти шось мушу. Не зрозуміло як там плоду.
    Останні дні (шостого тиждню) шось я навіть забуваю що вагітна. Живіт такий як добре наїла, нічо тепер не муляє. Переживаю, чого так? Думаю може вже сердечко битись почало, тай воно там саме по собі, мамусь лиш контейнер. Скорше, можливо то збіг, як приходив чоловік з роботи, то воно мене так муляло, чи на нього реагувало. Тепер нічо не чую.

20. Raven

Raven Мама малятка

Сплю нормально, а от стояти без руху не можу - задихаюсь.

Статус теми:
Закрита.