Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Пиття не треба обмежувати. Я від самого початку вагітності по кілька разів на ніч встаю в туалет, нічого страшного. Єдине, що чай може мати трохи сечогінну дію, але, з того що я читала, зовсім незначну. Особисто я перейшла на воду, часом один чай на день можу випити. Вагітним треба багато рідини пити!

2. invisible

invisible Well-Known Member

Все одно доводиться все разом здавати, бо при постановці на облік треба здати той обов'язковий набір аналізів. 17-18 тижнів то звісно вже не рано. Рано для мене - то раніше кінця першого триместру, ну наприклад як lastivka хоче на 8-му ставати.

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дивно? А коли? Бо я вже де тільки не питала,всі говорять на переєстрації.
    Мені казали пити всю вагітність що в першу що в другу вагітність.

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Мені теж гінеколог, в якої я стою на обліку, сказала пити постійно йодомарин (вона це всім своїм мамочкам каже - я в черзі поспілкувалась з дівчатами, які до неї другий раз стають). Сказала, якщо не хочеш пити повну дозу, щитовидка в нормі - не пий, пий дитячу. Не знаю, невже при нашій екології може бути перебор з тим йодом? Хтось бачив таких людей?

На облік я ставала на 9 тижні, безкоштовно, за пропискою. Нічого особливо не напрягло, кров 2 рази і сечу 2 рази здала за 2 дні. Списку з лікарями не давали - в них цей процес в часі розтягнутий, перший раз приходиш - проходиш терапевта і стоматолога, і так по ходу далі інших. До терапевта сиділа годину в черзі, огляд - 2-3 хвилини. Зате всі лікарі у них в ЖК свої. В чергах - одні пузатики, сопливих і кашляючих не бачила.

5. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

в центрі на Кн. Романа. Купляла в кінці грудня. Завтра спеціально зайду запитаю.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Думаю в них ще зі старих запасів залишився.

7. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

знаю,що моє питання немудре і мабуть вже всім набридло на нього відповідати, але - от побачила я //. що робити далі? просто я дуже розгубилася... :connie_pull-pigtail

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, по-перше, вітаю, а по-друге напишу вам що нещодавно в такому випадку робила я.) Здала ХГЛ, в динаміці не здавала, бо якось відчувала що не треба і все, а далі чекала свого "звьоздного часу", коли можна іти на УЗД і побачити лялю. Пішла коли минув 10-ий тиждень.
    Хоча думаю ХГЛ можна і не здавати, хіба вже дуже-дуже хочеться побачити оті циферки і переконатись в динаміці, що вагітність розвивається нормально.
    А решта загальні рекомендації -побільше відпочивати, поменше нервуватися, погані звички, якщо такі є ліквідувати і насолоджуватись своїм станом.:girl_wink:

9. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Розслабитись... Посміхатись, гарно харчуватись, приймати фолієву кислоту.
    Прикинути скільки акушерських тижнів (від першого дня останніх місячних).

10. Khrystik

так і роблю :)
    буду старатися, бо вчора трохи більше "поскакала" на кухні і ввечері поболював живіт.
    на рахунок ХГЛ ніяк не можу вирішити чи мені то треба. зроблю - буду хвилюватися за результати, не зроблю - буду думати -"а може треба таки..?" :girl_in_dreams:

11. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та для чого стільки хвилюватись?:)
    Вагітність-то природній стан, а не хвороба. Є дві смужки- подякуйте Богу і тихенько бережіть себе.
    Я трохи хвилювалась поки токсикоз не бахнув і вже як прийшов до мене той паскудний стан, більше про ніщо думати не могла, тільки б пошвидше те все закінчилось.)))
    Але от читаю часто дівчата хвилюються коли не тошнить, бо як то не тошнить, у всіх майже є токсикоз, а в мене нема, знадчить щось не то. Або для прикладу "в мене не болять груди. Ну як так, у всіх ж вони болять... Може щось не то"
    Але я для себе зараз зрозуміла одне- дві вагітності і дві з відчуттями зовсім різними, а що вже говорити про різних жінок.)) Навіть токсикоз зовсім не такий, груди першого разу не боліли, не набирали зовсім, зараз то просто щось неймовірне, тверді як каменюки, болять ну просто неймовірно і так багато в чому.
    Так що, дівчатка, треба постаратись відкинути всі хвилювання, не порівнювати себе з кимось, не накручавати. Якщо нічого не болить, самопочуття в нормі, то треба просто насолоджуватись і все.
    Хоч то така думка зі сторони, але побувавши в тій "шкурі" я розумію як воно є.))

Khrystik, ви можете здавати той ХГЛ, а можете і ні. Я здала раз, на модну динаміку зажала гроші і нерви.))) Але то в кожного по різному. Здоров"ячка вам і легкої вагітності.:girl_wink:

12. Khrystik

дякую! трохи заспокоїлася і почуваюся добре.

ще хотіла запитати як рахувати термін правильно?

13. buhgaltersha

З першого дня останніх місячних.

14. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я цього разу не робила ніц. Навіть тест тільки раз зробила і більше не переробляла. Пару днів, правда, ще БТ поміряла, і то потім лишилась того. Спершу трохи хвилювалась, думала теж ХГЛ здати, бо мене нічого не турбувало, тобто взагалі-взагалі нічого, порівняно з першою вагітністю. Потім теж збилась з тої думки і чекаю, коли піду на УЗД, а раніше, ніж за 2 тижні не піду точно. Ранковий "голодний" токсикоз прийшов близько 7 тижня, груди почали поболювати і трохи набрали кілька днів тому, до того взагалі ніц. Порівняно з першою вагітністю все кардинально по-іншому: тоді груди боліли просто скажено, поболював живіт, на запахи реагувала жахливо, правда, тоді нудити почало пізніше. Цього разу, якби не ранкові зустрічі з унітазом (які, на жаль, докучливіші і регулярніші, ніж з вагітністю малим) і постійне бажання лягти поспати, то було б взагалі непомітно, що я вагітна. Смакові уподобання не змінились порівняно з невагітним станом і я далі всеїдна (ну, хіба, з трошки більшим ентузіазмом їм квашені огірки і квашену капусту), бо з малим я практично відразу перестала їсти м"ясо і рибу.

15. buhgaltersha

В мене чогось пішла друга хвиля токсикозу. Перший день Різдва - а я 2 рази з білим другом обнімалась, це при тому, що під час першої хвилі мене так ні разу і не вирвало, лише нудило.:suicide:

16. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Щодо обліку - я стала на 13 тижні. Гінеколог дала перелік всіх аналізів. На сам прийом до гінеколога чекала десь 30 хв, бо бачу що, лікарі з пунктуальністю не дуже дружать. Щоб здати кров з вени - прийшлось в черзі почекати десь практично годину часу, бо аналізи приймала тільки одна жіночка. Решта аналізів здала швидко і без черг. Щодо лікарів - то лора, стоматолога і окуліста пощастило без черг обійти в суботу. Ендокринолога прийшлось виловлювати, але головне, що вже підписала. Залишився ще дільничий терапевт, десь на днях виберусь.
    Дівчата, коли ви починали на курси якісь ходити? Підкажіть і зорієнтуйте будь ласка!

17. Brenda

Brenda Member

Ми пішли на курси на 24 тижні, але плануємо ще раз піти після 30-ого тижня...

18. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Я вперше пішла на курси десь на 23-24 тижні в "Антошку" і в "Школу народжувати". В "Антошці" одразу ж зробили перерву, тому чекаю тепер до середини січня, коли відновляться заняття. А в "Школі народжувати" мене хватило лише на 1 заняття, бо після роботи фізично дуже важко було висидіти, тому це відклала на час декрету.

19. Kvinna

Kvinna Member

Всьо, натішилась я вже тим, що у мене ніяких неприємних ознак вагітності. Останні кілька днів (якраз перед святами) почучуть почав стукати в двері токсикоз...
    І я, котра усе життя любила домашню шиночку і ковбаску, помила сьогодні свій холодильник і спакувала то смердюче мясо у три кульки в нижньому відсіку.
    Їсти хочу постійно, але тільки овочі-фрукти-молочне-варене мясо.

А тепер сидю і дякую Бозі за то, що дав розум моїй свекрусі закрутити літом парочку помідорчиків...

20. tuzyachka

tuzyachka New Member

Привіт всім! :girl_haha: Я тут вперше. І хочу розповісти про свій "цікавий" стан. Все починалося з піврічного терміну намагання побачити довгоочікувані дві смужечки. І от, при регулярному циклі в мене затримка 3 дні, ну я побігла по тест. Побачила другу леді помітну полосочку( я так придивлялася щоб її побачити), не повірила. На наступний день зробила ще раз - те саме! Потім заспокоїлася, вирішила ще зачекати декілька днів і зробити наступний тест. Але все не так просто! Почалося мазатися. Я перелякана, не довго думаючи побігла на Мечнікова, лікарка (яку мені порадила подруга) послала мене на УЗД. Ну звичайно, вони взагалі там нічого не побачили і сказали, що про вагітність,а також про її відсутність говорити не можуть і сказали прийти на УЗД через два тижні. Але ж я то бачила ту блідень полоску:girl_bye: Через декілька днів я зробила третій тест, о та друга полоска була така жирна! Мазня закінчилася і почувала я себе добре. Якби не затримка і не біль у грудях не думала я б про вагітність (інших ознак не було).Тому через тих два тижні я на УЗД не йшла. По моїх підрахунках я була вже на 9 тижні і вирішила стати на облік, щоб все контролювати. Прийшовши в жіночу консультацію, лікар легенько помацала мене і сказала що це 7-8 тиждень, що зачаття могло бути пізніше. УЗД це підтвердило. Після цього купа аналізів. Маю таке питання: чи дійсно таке можливо, що якщо рахувати з першого дня останньої менструації більший термін, а в наявності менший? Дякую, хто дочитав мою писанину до кінця:girl_bye:

Статус теми:
Закрита.