Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Ого, ну бачите як по різному буває.
    Пам"ятаю, при першій вагітності коли їхала на УЗД на 12-му тижні, то мені вже в маршрутці місце уступили, а моя приталена куртка тріщала по швам.
    Але цього разу ше по хлєщє. Заради прикола щойно спробувала свої джинси, в яких до вагітності ходила, то на них не те що гудзик не защіпається, а навіть замок не засувається, хоча штанки трохи вільнуваті стали. Невже ноги схудли?

2. ivanyska

ivanyska New Member

Я схудла на 7 кг. Одні кості тирчать, моя мама називає мене "втікачка з констабору", то животик вже так класно видно.

3. MaryF

MaryF Well-Known Member

В мене вже видно добре, шо вагітна. Дуже важко приховати. Хоч бедра у мене широкі, а живіт виліз дуже швидко, але в мене при всіх вагітностях так було...

4. Brenda

Brenda Member

О!!! Було б кльово!!!:) До речі, це можна якось визначити по ХГЛ - якщо ХГЛ різко росте, то може бути двійня;)

Дівчата, кажуть, що коли намічається дівчинка, то міняється обличчя - обкидає, трошки спухає, в мене наприклад в першому триместрі були заїди постійно, зараз дуже хуби спухли, була вся в прищах недавно, тільки от зійшли якось (хоча засобами користуюсь нормальними)... в мене теж трошки набрало обличчя... і любди навколо кажуть, що я трохи помінялаьс на обличчі. Jalla, може, у Вас дівчинка, як і у нас з invisible? ;-)

Я носила звичайні штани (защіпаючи на пришиту резинку) до 17 тижня, а на звичайний гудзик до 12-13 тижня.
    На вагітні штани перейшла на 17 тижні, а сам пуз (коли гола, без кофти), був помітний на тижні 14-15, а коли вже в светрі то деякі "смишльонні" на роботі почали помічати на 17 тижні пуз, але вже конкретно почав випирати і бути помітним на 21-22 тижні... Фігура в мене теж - широкі бедра і вузенька талія, тому думаю це все залежить від того...

5. Megan

Megan Well-Known Member

Так у мене було при першій вагітності. А тепер "всё совсем по другому". Думаю в jalla та сама ситуація що і в мене. Кажуть, що при 2 вагітності просто м"язи швидше розтягуються.

6. Brenda

Brenda Member

Я теж таке чула, думаю тут і причина, чому у вас пуз так швидко росте-)

7. MaryF

MaryF Well-Known Member

Ше залежить скільки часу пройшло від попередньої вагітності. В мене попередньої вагітності швидко живіт виріс, а цієї взагалі з тиждня 5 талія почала рости. Гази звичайно бувають,але матку я свою намацюю вже таки досить велику. Ще залежить як дитина до матки прикріплена.

8. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Я думаю що це залежить і від фігури. В мене зараз 8 тиждень і щось глухо... напевно бо сама широкобедра і "великої кістки"(хоча не груба:girl_nea:). А худеньким, вузькобедрим дівчатам і випирає більше.

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

А в мене при першій вагітності лице було таке чистеньке, гладеньке як ніколи, а зараз дивлюсь на себе з тими веснянками і аж самій смішно.) Якесь я неначе не я.) Але лице і при першій вагітності підпухше було теж.
    Може?
    А на якому терміні вже можуть сказати стать дитинки? Я так хочу знати, хоч передчуває моє серце другого пацана.) І чоловік теж налаштований на хлопчика. Поживем, побачим, тільки... ееее... тойво, бажано не двоє відразу.:girl_nea::)

10. littlebird

littlebird Well-Known Member

Дівчата, якщо м"язи розтягуються, це якось відчувається? В мене зараз 8 тиждень. З першого дня затримки приймаю прогестерон. Так як він трохи занизький і були болі внизу живота. Та і перша вагітність закінчилась викиднем. Вже 4 тижні не ходжу на роботу, а весь час лежу, практично не встаю. А останні 4 дні відчуваю якесь потягування внизу живота. Не можу описати. Так як пострілювання, поколювання , потягування переважно то з одного боку то з іншого, але буває і в самому низу. Дуже переживаю що це. А ще в мене був сильний токсикоз. Нічого не могла їсти. А зараз він вже менший. Він є , бо тошнить до рвоти, але переважно зранку і ввечері, а вдень вже значно менше. Це нормально?

11. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Не знаю чи втішу Вас, ще кажуть, що сильний токсикоз то прикмета двійні ;)
    Мій чоловік був так налаштований вже на двійню, що на першому узд аж троха розстроївся, що дитинка одна :)
    Потім нам за всіма можливими прикметами пророкували хлопчика (ми статі не знали аж до народження), і я сама якось почувалась на хлопчика, навіть багато голубенького купувала, а народилась дівчинка (правда, дуже активна і непосидюча як той хлопчик :) )

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нещодавно десь теж в 8 тижнів я жалілася на такі ж симптоми. Саме пострілювання і поколювання, але в мене то ішло в поясницю. Зараз все пройшло. Думаю це в межах норми. Тим більше якщо ви приймаєте прогестерон додатково, то я вважаю нема чого панікувати.
    Хоч як вже аж так хвилюєтеся, краще напевно сходити до лікаря.

---------- Додано в 19:49 ---------- Попередній допис був написаний в 19:46 ----------

В понеділок шурую на своє перше УЗД, то думаю вже все стане ясно, хоча за двійню думаю скоріш жартівливо, бо ні в мене, ні в чоловіка такого щастя в роду не було.:)

13. La esposa

La esposa Moderator

ооо, я сьогодні те саме зробила))) одягла штани, які впринципі мали би на мені зійтися.. і шо? і не застібнула навіть замка :girl_crazy:

ги, навіть якщо двоє, то вони все одно по черзі на світ з"являться, а не відразу :girl_crazy:

щось мені вчора і сьогодні недобре...
    тягне поясниця, в животі дискомфорт, місця собі знати не можу, лежати незручно, сидіти важко, і якось все так... не так. То кістки розходяться потроху? чи переживати?

14. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Дівчата, а фоліо вагітним призначають пити тільки до 12 тижня?
    В лікаря не була, тому незнаю коли припиняти пити.

Вже зудумуюсь над ставанням на облік... Зараз тринадцятий тиждень. То дуже пізно? чи можна ше трохи потянути? Так не хочеться зараз з тими всіма аналізами і оглядами починати(((
    Думала вже після НР, але то вже так трохи пізнувато буде... Та і свята там почнуться, не захочеться по поліклінніках шастати...

15. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Я в свій час на 21 чи 22 тижні ставала:) і то ще думала, йти не йти. Але пізніше бажана лікарка би не взяла і прийшлося би йти в державну полікініку, чого не хотіла більше, ніж обліку)))

16. Gudz

Gudz New Member

Була в дуже хорошого гінеколога Філіпюк І.Т.,сказав пити до 12 тижня!

17. Brenda

Brenda Member

Я пила Фоліо до 14ого. Там є йод, то ніби можна пити довше...

18. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Класно! Я би взагалі не вставала))) Шось від однієї думки про той облік настрій пропадає.
    Дівки в карму кажуть теж, що рано ще...
    Ну тако, якшо я таки вирішу потянути ше трохи, то вже хіба після НР ставати. Там не захочу, бо свята на носі, то вже хіба після Різдва... А після Різдва то буде вже 18 тиждень:eek:

Якось ніби пізнувато, як для першої вагітності, чи шо?
    Та і є ще одна проблєма, мені до кінця грудня треба довідку про те, що я вагітна. То без вставання на облік можна таке отримати?

19. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

-Про животик: маю зараз такий величенький, як з малим мала на 5-міс. ,а на вечір-взагалі капець який колобочок),
    -про обличчя: зараз обсипає/обкидає різними плямками,а з малим було чистеньке і гладеньке всю В.,
    -про фольку: приймаю Йодофол до 16 тижня (с) Г.,
    -про облік: скоріше весни не планую в державну ЖК показуватися,
    -про інше: 17-го грудня (на наступний понеділок) маю планове узд, яке чекаю з нетерпінням, тоді щось ще цікавого розкажу про свою другу В:girl_smile:

20. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

на мою думку, то залежить від того, чи маєте лікаря, з яким можете консультуватись.
    З першою вагітністю стала на облік дуже рано (десь на 8-му тижні), бо не мала лікаря, щоб радитись і потрібне було лікарняне.
    З другою вагітністю ледве "випхала" себе в жк на 24-му тижні. Коли познайомилась з новою дільничою і побачила кількість аналізів і лікарів, яких треба обійти, зрозуміла, що можна було ше пізніше піти... Але вдруге вже є певний досвід і знання, та й я вже маю лікарку, з якою раджусь, яка рекомендує аналізи і обстеження для моніторингу вагітності (такі, що дійсно корисні, а не "для галочки").
    Тому реально оцініть СВОЮ ситуацію і прийміть рішення, коли ставати на облік.

---------- Додано в 23:51 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

ну і самопочуття має значення: якщо все спокійно, то до лікаря можна не спішити, а якщо щось турбує, то краще бути під наглядом. Така моя думка.

Статус теми:
Закрита.