Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Ну взагалі головне, щоб груди залишалися набряклими, а біль у них може проходити. Ніби пригадую, що в деяких дівчат також на такому терміні переставали боліти. Токсикоз це теж явище "пріходящее", може він у вас взагалі просто вже закінчився, а може ще повернеться. У мене наприклад взагалі токсикозу не було. Болі також бувають на цьому терміні. Головне щоб не дуже різкі і щоб без виділень.
    Думаю, ХГЛ і прогестерон будуть доволі інформативними, хоча ніби десь з 8-го тижня активний ріст ХГЛ сповільнюється, а як вже дуже сильно переживаєте, то можна і на УЗД (ніби і не радять, але я наприклад теж була на УЗД на такому терміні). Серцебиття вже буде чути добре.

2. Brenda

Brenda Member

Fistawka, зробіть Узд і заспокоітесь. Краще зробити узд і бутм впевненою, що все гаразд, ніж мучити себе і переживати. Закордоном роблять узд по 10 раз на вагітність і все нормально, то в нас якісь стереотипи неправильні...

3. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Я би небула така категорична.. За кордоном і кесарять більше, і ще силікон в губи пхають :). Ну всяка крайність погана. Про шкоду-користь УЗД досі не відомо, тому краще це робити за необхідності.

Fistawka, Ви таки щось зробіть, АЛЕ для самозаспокоєння. От здайте дійсно кров - вже якийсь крок. А далі дійте в міру надходження інформації. Те, що Ви описали, дійсно не варте жодного сивого волоска :). Все у Вас буде добре!

4. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Без потреби ніхто не буде робити зайвих узд. Якщо говорити про Англію, то тут є ЛИШЕ два узд планових: в 12 і 20 тижнів. Все.
    Особисто мені робили ще третє на 37 тижні, бо акушерка не була впевнена в положенні дитини, але воно тривало секунд 10, тільки на визначення положення і нічого більше.

5. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

А якщо говорити про США, то тут є дуже багато УЗД. Починаючи з 6 тижня я ходжу на УЗД регулярно кожні 3-4 тижні. От тільки останнє перенесли на тиждень, через день подяки, тобто піду аж через 5 тижнів після попереднього. Додатково під час кожного візиту до лікаря мені роблять кількасекундне УЗД щоб подивитись серцебиття. З 20 тижня обіцяли серцебиття доплером перевіряти. Знайома ходила на УЗД щотижня поки була загроза. Вважаю, що якби УЗД причиняло якусь шкоду, то їх би стільки не робили.

6. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

7. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Але ви ще уточніть що ви у групі підвищеного ризику (ви писали в іншій темі), тому у вас і так багато УЗД.

8. MarryLand

MarryLand New Member

Привіт, дівчата! Хочу поділитися з Вами способом визначення статі дитини по тесту на вагітність (до 12 тижня вагітності). Багато з вас пишуть, про яскравість смужок на тесті. Так, ось, якщо дві смужки однаково яскраві - у Вас буде дівчинка, якщо ж, одна яскрава, а інша тьмяна ( в мене взагалі була ледь помітна) - у Вас буде хлопчик. Це пояснюється набором хромосом: у дівчаток ХХ, у хлопчиків XY.
    Ще переконалася, неодноразово, що Давньокитайська таблиця планування статі дитини дійсно працює. У мене, у всіх моїх рідних, друзів та знайомих - все співпало. Суть даної методики - вік матері на момент зачаття дитини, і це спростовує теорію про те, що стать дитини закладена у чоловічому сперматозоїді.
    Вперше про вищезгадану таблицю мені розповіла моя гінеколог і визначила, коли нам з чоловіком потрібно "зачати" дівчинку, так, як перший, в нас вже є хлопчик.
    І ось, в перший день затримки я зробила тест і він показав - дві яскраві смужки:girl_dance:. В той самий день я пішла до лікарки і на УЗД (так, як дуже боліла поясниця, думала, що нирки, виявилось, що гормони пов'язані з вагітністю), проте на УЗД підтвердили вагітність лише на 90%. Сказали прийти ч/з кілька днів. Я прийшла ч/з тиждень і нарешті, побачила на екрані "плідний мішечок" - радості не було меж!!!:girl_in_love:
    Зараз в мене вже 1 місяць. Відчуття жахливі - нудота цілодобова, сильно загострений нюх, чутливість грудей. При чому всі ці симптоми з'явились відразу після зачаття. А з першою вагітністю в мене взагалі не було жодних симптомів, я почувалася прекрасно!
    Бажаю всім Вам виносити і народити здорових діток!!!
    Ще прохання, якщо хтось знає номер телефону Прокопів Ігор Володимирович з Батальної, скиньте в Приват. Дякую.

9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Нє, ну шо ви таке пишете:) Яскравість тестової смужки залежить від рівня концентрації хоріонічного гонадотропіну людини у сечі. І наявність Х чи У хромосом тут ні до чого:) Може через років 200 і винайдуть такий тест, але на разі це фантастика.

10. ZaKohana

ZaKohana New Member

Називайте мене нетиповою вагітною, але в мене у першому триместрі не було жодного з перечислених книжкових ознак (окрім припинення менструацій :girl_cool:)
    Не набухли, не збільшилися, не боліли, не токсикозило, не "гормонило", не тянуло, не нило, не-не-не.....
    Якби я усю інформацію, що читала на форумі, сприймала за чисту монету, то точно б до 12 тижня раз 5 на УЗД була.
    Навіть більше - коли йшла на УЗД у 19 тижнів, навіть живота вагітного видно не було. Тоді переживала б ще більше - рухів ще не чую, живота немає, ознак немає....
    Станом на даний момент груди у мене не набухли, не болять.
    Усе дуже і дуже індивідуально. Головне - власний спокій і своє відчуття "правильності". Тільки не варто приміряти на себе усі "вагітні ознаки" :girl_in_dreams:

11. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

не дезінформуйте. нічого це не головне. взагалі нема нічого однозначного, навіть вагітності одної жінки можуть бути абсолютно різними.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, ні, дівчата. В мене при першій вагітності взагалі ніяких відчуттів в грудях не було зовсім. Вже й коли затримка була, я вагітність не розглядала, бо знала, що конче мають бути набряклі і болючі груди, а вони були мякі і такі, як от після місячних десь. І так цілу вагітність.

В Юлі швидше за все закінчився токсикоз. В мене при першій вагітності він закінчився якраз на такому терміні, а не як прийнято в цілих 12.

13. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

гг, в мене ніц з того не працює - таблиця показувала дівчинку, а в нас буде хлопчик . Те саме із смужками - були 2 яскраві ))).

За груди - в мене з Сашком дійсно були набряклі, збільшились на 1-1,5 розміри - купляла нову білизну , а зараз нічого подібного - вони зовсім ненабряклі, розмір той самий, відчуття "налитості" нема...

14. Brenda

Brenda Member

І Ви 19 тижнів = майже 5 місяців жили думкою, що Ви вагітна тільки за показником теста 2 смужки? :girl_impossible: Ну, Ви дійсно смілива жінка, я б так не змогла, це точно.
    Бачите, це особливості характеру кожної жінки, наприклад, я переживаю за все і завжди і нічого не можу з цим зробити, як би мені не казали і як би я сама не старалась тримати себе в руках - переживаю все одно, а є такі люди, як Ви - які завжди впевнені в тому, що все буде добре і не заморочуються і не беруть близько до серця все... В кожному це-по-різному. Так само, як і фрази форумлянок: "головне, щоб груди набухли", "головне, щоб був токсикоз", "робіть УЗД по 10 раз, це не шкідливо" - як ви думаєте, чому форумлянки так кажуть, та тому що чули від своїх лікарів, від інших людей, ітд. Скільки людей, скільки лікарів, стільки й думок! Крім того, бувають такі ситуації, що люди вже один раз пережили якусь неприємність з вагітністю, то це надзвичайно важко взяти себе в руки і не переживати за другу вагітність... це розуміють на жаль тільки ті, хто на нещастя пережив це, інші можуть казати по мільйон раз - не переживайте, не робіть узд по сто раз, не трясіться, не думайте, що все буде погано - так, говорити легко, а майбутній мамі, яка вже втратила свою дитинку важко взяти себе в руки інколи і зі спокійною душею вагітніти другий раз нормально, без переживань, не роблячи узі, не здаючи кров, не ходячи до лікаря по 100 раз ітд...
    Тому, це все дуже індивідуально.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, та ще затримкою КД напевно.;)

А якщо чесно дівчата, то моя думка, що зараз таки забагато того всього. УЗД, ХГЛ, ПАБ (чи як там його), ну і ше купа-купезна аналізів, цифр і всього на світі.
    Я казала, що в цю вагітність вже така дурна не буду. А при першій перестрашена бігала, ганяла, УЗД, ХГЛ по 2 рази на тиждень (росте, не росте, увесь час забита голова.) Вже навіть пам"ятаю на калькуляторі щоь там рахувала, бо ті цифри спочатку трьохзначні, а потім ого-го.:girl_impossible:
    А колись дітки народжували без того всього. Та ще навіть у наших мамів і тестів не було і аналізів отих всім з цифрами і приватних лабораторій...
    Я взагалі собі простити не можу нашо я в першу вагітність цілу п"яту точку прогестероном сколола, бо так треба, бо прооперували на 5-му тижні через те що я знову ж перестрашена відразу після полосатого тесту побігла на Батальну "здаватися". Ну, проперували відразу, бо УЗД показало позаматкову, обов"язково треба було зразу того гормона прогестерона пхати? Бо бачите лікарі підстраховуються, бо довгочікувана вагітність, яку самі ж чуть не скапарали.
    Всьо, мене прорвало, тепер така дурна не буду. Хіба би ну звісно, не дай Бог якісь проблеми, болі, мазанина. Але я не хочу про то думати. А просто так здавати купу аналізів, до того ж платних, пхати тоннами всякі таблетки, або гормони. Нашо?

Ну, от так стало дивно що людина про вагітність орієнтувалася тільки по тесту і затримці до 19-го тижня. Ну, та й добре робила, що не піддалась моді цивілізації)) Молодець.:girl_cool:

16. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Моя подружка, яка має народити швидше за мене на місяць, чисто випадково дізналась, що вона вагітна - майже на 6 міс. - вона худесенька, + має синочка малого , КД не було, бо годує, думала все, що то в неї якісь проблеми з кишківником. А коли почала поправлчтись трохи - то списала на булочки ))), качала прес, щоб лишні кілограми зігнати ))), от така от історія..

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я з Дмитриком до 18 тижнів так жила, а з Сергійчиком до 27 тижня (ну, правда, живіт тоді вже показувався і рухи були.)

18. StarKa

StarKa Member

І в мене якраз так із другою вагітністю.. Якби не тест і затримка, то також би не знала що вагітна. З признаків лише підвищення апетиту та зменшення кількості молока у грудях.. з 8-ого тижня по чуть-чуть починав підніматися животик, зараз вже нормально так виділяється.. Але деколи взагалі забуваю що вагітна. Всім би побажала такої вагітності!!

І про смужки ще. З матвійком були дві однаково ясраві! і він хлопчик.. А тепер друга світліша -але ще не відомо хто там :)

19. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

Ну, це точно з району фантастики:girl_crazy:, в мене якраз була одна смужка світліша, а друга темніша і народилася... дівчинка, а ще це залежить, напевно, на якому терміні робити тест, відповідно, чим більший термін,тим темніша друга полоска.
    На рахунок, ознак вагітності, всі три вагітності я відчула зразу, набухлі груди, часте ходіння в туалет, токсикоз починався з другого місяця вагітності. З Яною, теж було таке, що груди перестали боліти і припинився токсикоз, але за декілька днів все відновилося, хоча лікар говорила, що потрібно прислухатися до свого стану, оскільки це може свідчити про те, як протікає вагітність.

20. invisible

invisible Well-Known Member

Та в мене майже те саме. Жодного токсикозу, чутливості до запахів, запаморочень, болів у грудях, вагітних забаганок. Лише збільшилися груди і набрякли. Чесно, поки не пішла на УЗД, то аж не вірилося, животик почав десь після 20-го тижня рости. Зараз з усіх ознак лише рухи дитинки :) Так що теж погоджуюся, що будь-які ознаки вагітності то дуже індивідуально.

То з розряду міфів. У мене друга полоска довго залишалася світлою, але ніби дівчинку чекаємо.

---------- Додано в 16:51 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

Звичайно нема нічого однозначного, я сама на собі в цьому переконалася :) За набухлі груди то я "чула" від лікарів кількох наших форумчанок, не мої вигадки. :)

То я певно трохи не так висловилася. Я мала на увазі, що якщо набухлість грудей вже з'явилася, то бажано щоб вони не "спадали" (ну лікарі так казали), але якщо її початково не було, тоді то немає значення. В мене принаймні як набухлли груди приблизно в період овуляції, так і зараз досі збільшені і набухлі.

Статус теми:
Закрита.