Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

надибала ось таке:
    можна так заміняти?

2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Треба ще вважати, що з деякими продуктами фолька погано засвоюється. Вроді м"яска і інших джерел білків не варто їсти.

Взагалі фолька досить безпечна, як я знаю. І її не дуже просто поповнювати природно. А в час вагітності вона тим більше потрібна. Чому не попити? В розумних дозах, ясно.

Ось:

3. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

всьо пойняв. нині куплю собі))

4. invisible

invisible Well-Known Member

Я пила фолієву весь 1-й триместр з самого початку і до 12 тижня (вона найбільш важлива в період формування плоду, особливо в перші 2 місяці, коли йде закладка органів і нервової системи). Пила по 1 таблетці в день. Також без призначення лікаря, бо в ЖК пішла лише в 15 тижнів. Фолієва, до речі, ще допомагає засвоєнню заліза, то це додатково ще профілактика падіння гемоглобіну.

Мені терапевт казала йодомарин всю вагітність пити... Правда я щось після першого триместру перерву робила, зараз знову відновила. Інших вітамінів, крім фолієвої, поки що не пила, але я завагітніла в червні, тож якраз було літо і багато природних вітамінів, ну і токсикозу не було. Зараз звичайно фруктів-овочів вже значно менше... Не впевнена, чи є зараз нагальна потреба в комплексних вітамінах, але фолієву варто попити, ну і йодомарин можна.
    Наскільки я знаю, комплексні вітаміни для вагітних якраз і розроблені так, щоб включати оптимальну збалансовану щоденну дозу всіх вітамінів.

5. lulu

lulu Well-Known Member

а потім лікар в пологовому вам скаже НІЯКИХ ШТУЧНИХ ВІТАМІНІВ, бо вони не засвоюються, лиш на 20% і просто викликають більший апетит...
    безпечними вважають фолієву (до і на самому початку), йодомарин (з перервами і можна зупинитись вкінці) і природний кальцій (шкірка помитих,відварених (і почищена зсередини) домашніх яєць. перетирається на порошок і додається до їжі)

6. WildWind

WildWind Member

Надлишок йоду в організмі ще більш шкідливий, ніж його нестача. Не можна самостійно собі йодомарин призначати, тим більше, що є різні дози.

7. invisible

Повністю погоджуюся, просто при нашому харчуванні навряд чи можна отримати достатньо йоду з продуктів. Я пила зараз найменшу дозу, що є в продажу. Колись давніше мені йодомарин 200 призначали для профілактики, а при вагітності я п'ю йодомарин 100.
    А в наших ЖК його і так всім поголовно призначають, ніхто не дивиться, чи достатньо йоду в організмі чи ні :dntknw:

8. Brenda

Brenda Member

Я б рекомендувала пити Фоліо, там і йод і фолька - в нормальному дозуванні. Тим більше, що гінекологи завжди рекомендують, як підготовку до вагітності і до 16-ого тижня...

9. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Мені свекрушина коліжанка з Німеччини (чи Австрії!?) передавала препарат з фолієвою та йодомарином також - у тій же пропорцій, що у Фоліо. Видно, то "золотий стандарт" :)

10. WildWind

WildWind Member

Мені як і всім поголовно призначили магне, але перш ніж призначити йодомарин, моя лікарка чомусь відправила мене на УЗД щитовидки, щось їй підозріло було, і після УЗД і аналізів чомусь йодомарин не призначила. І то при тому, що я просто здорово харчувалась, без фанатизму і з періодичними "зриваннями" на шкідливу їжу) І йодовану сіль я використовую рідко, лише салати нею солю, бо при термічній обробці йод втрачається.
    Якому нашому харчуванні? Якщо людина їсть різну їжу, а різна то не заморські фрукти і делікатеси, а просто сезонні фрукти, овочі, молочне, м’ясо, крупи, риба. А якщо то ще й більш-менш перевірені місця покупок то харчування є хорошим.
    Крім того в нас час люди так налякані нестачею йоду, що повністю замінили сіль йодованою, а цього вже достатньо, особливо якщо врахувати, що ми вживаємо солі зазвичай значно більше, ніж потрібно організму, а значить і йоду, що є в тій солі. Надлишок йоду з першого погляду має такі самі ознаки, як і його нестача, тільки лікувати потім то значччно важче, і до того всього, наші лікарі ще й не завжди вміють визначити, що йоду забагато а не замало. Замкнене коло получається.
    Тому якщо дуже хочеться попити йоду, то потрібно до лікаря. Вам то лікар призначав для профілактики? Значить були причини. Я не знаю як на рахунок інших вітамінів, але з йодом я б не радила пити просто тому, що хочеться попити вітамінів.

11. invisible

Ну бачите, вам з лікаркою повезло, але не думаю що всіх в ЖК посилають на УЗД щитовидки. В тому то й справа, а мали б в принципі тоді ретельно перевіряти все, перш ніж призначати будь-які препарати взагалі. Це як з анемією - всім призначають препарати заліза, але ж насправді причин анемії є набагато більше, аніж просто дефіцит заліза, і анемія буває не лише залізодефіцитна. Фоліо або фольку+йодомарин призначають майже всім вагітним, як як чую. Мене наприклад в ЖК на УЗД не посилали і нічого не перевіряли, але сказали пити йодомарин впродовж всієї вагітності, але я поки що пила лише в першому триместрі. І якщо подивитися дописи, то не лише я, а й поголовна більшість вагітних. :pardon: Бо, якщо ви зауважили, не є єдина і не я перша написала про йодомарин. :)
    Я теж ніколи не відстоювала те, щоб бездумно пити все, що призначають в ЖК, наприклад гіно-тардиферону і Магне В6 поки що не п'ю, хоч і призначали. Але йод... Ну не знаю, мені здається він міститься в достатній кількості в нормальних продуктах морського походження, які в нас дістати важкувато (заморожену-переморожену рибу, оброблену незрозуміло чим, і морську капусту з купою консервантів не рахую), інші ж продукти, особливо вітчизняного походження, йодом досить бідні. А щодо йодованої солі, то наскільки я знаю великий процент йоду при варці втрачається.

Самі ж кажете - замкнене коло - призначати має лікар, а вони "ще й не завжди вміють визначити". На жаль, то проблема нашої медицини...

12. Burberry

Burberry Well-Known Member

Я вже, коли обходила лікарів і була на огляді в ендокринолога, то вона виписала Йодіс. Хоча зробила це теж на око. Це така водичка, збагачена йодом. Про неї ніби кращі відгуки як про йодомарин. Я її купила, але п'ю, чесно кажучи, дуже нерегулярно. А фольку пила до 12 тижня і під час планування. Всю вагітність нічого не пила, а потім на місяці 7 пила полівітаміни, в основному для підняття гемоглобіну. І гемоглобін справді виріс з 100 до 120. Але тепер читаю, що від полівітамінів дитина дуже набирає вагу, тому я вже шкодую про це.

13. invisible

Хм, цікаво. А полівітаміни вам лікар призначав для підняття гемоглобіну? Якісь спеціальні? То були саме суто вітаміни чи комплекс з усіма мікроелементами? Бо я собі стараюся зараз підняти гемоглобін дієтою, але щось це так туго йде, а залізо пити не маю бажання (у мене 97-105 і моя Г в ЖК трохи ниє, що боїться, що в мене гемоглобін далі ще більше впаде, якщо не питиму штучне залізо).

14. Burberry

Burberry Well-Known Member

Так,лікарка. Пренатал форте. Там якраз акцент був на залізі і кальцію. Я теж пробувала дієтою,але результату не було. Хоча зараз з'ідаю в день по гранаті. Але після гемоглобіну у 120, вона мене вже й на аналізи не відправляє;)

15. glasses

glasses Member

Блін, а мені ніхто нічого не призначав, ніяких вітамінів?!Ну, хіба фолька в першому триметрі)))
    Хіба не можу без таблеточки кальцію глюконату)

16. invisible

Ну й правильно, нащо нам та зайва хімія? Ми ж якраз літом завагітніли, купа свіжих вітамінчиків, мені ВВ якраз на початках і наголошувала, що в штучних наразі потреби немає. :)

17. WildWind

WildWind Member

Власне коли на початку вагітності перечитувала тему, то про йодомарин не попадались дописи, магне, фолієва, так, але йодомарин ні)) тому і вчепилась до вас)))
    В мене усю вагітність без виключення день у день не виходила з раціону гречка, салат з червоного буряка, гранати, яблука, ківі. Гемоглобін завжди був у нормі, навіть коли недосипала багато і взагалі була виснажена.

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Мені теж лікарка призначила Йодомарин, але я не пю.

19. loreniya

loreniya Well-Known Member

я так робила першу вагітність - я так наловчилась ті гранати їсти що на білій постелі в роддомі їла і всі дівчата очі квадратні мали як то мені ніц на постіль не капнуло, то хочу сказати що мій малий потім до 3 міс був весь обсипаний, і мабуть це дякуючи гранатам я їх пережерла - так це називається... вони мабуть теж чимось обробляються "на дорожку", просто більше нічого я такого не їла і не пила всю вагітність і зараз певна що передала куті меду. від гранатів мені гемоглобін не дуже піднімався, але піднімався від домашннього помідорного соку - це бабця так вчила. І ще кажуть клюква сильно на гемоглобін добре робить. і свіже повітря - без свіжого повітря сидячи в квартирі нічого не піднімемо... ну і мясо мабуть теж в цьому процесі важне - хоч якесь мусить в раціоні бути. 3 триместр ще пила гінотардиферон - був 95 гемоглобін то піднявсь до 110 і мій лікар казав що це нормально, для вагітної, а потім на комісії тій що дає лікарняний на пологи, закачували очі і казали що це дууууже мало... а скільки має бути в ідеалі?

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коли я перебувала на збереженні ще у відділенні гінекології пологового, ми з сусідками по палаті наминали ті гранати по повній. А от лікарі, які нас вели, коли то побачили, порадили поменше налягати на гранати. По можливості- узагалі вживати чисто символічно ( якщо вже дуже хочеться)Бо гемоглобін від них практично не підінмається, а от хімічні речовини, якими їх обробляють , призводять до алергічних реакцій в першу чергу у мам.

---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

в пологовому на мій гемоглобін 117 лікар завжди казала, що "все гуд" ( і навіть коли перед пологами було 100. не кіпішувала- "так , малувато трішки. але нічого страшного"), а от в той же час у ЖК гінеколог на той же показник у 117 одиниць - "мало. треба піднімати"

Статус теми:
Закрита.