Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

2. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Дуже приємно почути слова підтримки! Дякую. І ще маю кілька запитань, можливо підкажете. Батьки сказали, що до лікарів на ранніх термінах краще не звертатись. Тому не ходила і не маю з ким порадитись. Я начиталась в інтернеті, що пітрібно почати пити вітаміни для вагітних, але побоююсь. Почала приймати поки лише препарат Folio, у складі фолієва кислота і йод. Можливо, ще хтось підкаже, що варто (не варто) робити на ранніх термінах. + Люблю спорт. Завжди роблю зарядку, ходила на танці, пізніше в зал, бігала, тепер не знаю, чи можна. Підкажіть, будь ласка, чи є протипоказання і яку руханку краще обрати.

3. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Цього, як на мене, цілком достатньо. Я протягом всієї вагітності не приймала нічого більше з вітамінів чи мінералів, спершу - Йодофол (також йод+фолієва, як і в Фоліо), а потім - сам Йодомарин (йод). Решту корисних речовин отримуйте з харчуванням.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

До лікарів дійсно ще не варто бігти. На перше УЗД йдіть на 12 тижні, не швидше (якщо не буде потреби). Фолієвої кислоти достатньо. Більше інших вітамінів не пийте. А про спорт поки що краще забути на перший триместр, бо плід тільки закріплюється. І шукайте продукт, який не захочете їсти:) А так, ВІТАЮ! Коли вперше побачите маля на УЗД, то одразу ж його полюбите і не зможете вже без нього уявляти своє життя:)

• Подобається Подобається x 1
  5. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

будьте обережні з всякими травами-відварами, ефірними оліями, народними лікуваннями типу калина-малина, попарити ноги, гарячі ванни - цього не можна! Ще радять утримуватись від інтиму в першому триместрі в ті дні, коли б мали по розрахунках бути місячні. З вітамінів дійсно, крім фольки і йоду, краще нічого не пити, бо шкоди можна наробити, ну і з ліками (навіть дуже, на перший погляд, простенькими) будьте обережні. Слухайте гарну музику, збирайте бібліотечку майбутньої мами (тільки без ужастіків), спіть побільше і радійте:girl_yes2:

6. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Щодо смакових вподобань, то мені захотілось м"яска і чогось гостренького. :) Хоч досі м"ясо не дуже полюбляла. Вмирала за солодким завжди, а тепер навпаки перехотілось. Дивина.

7. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Про лікарів то добре, але от до ендокринолога я б сходила відразу. Особливо якщо ви давно в нього не були. В нас майже всі мають проблеми зі щитовидкою, інколи просто приймати йод недостатньо, він може не засвоюватись. А на таких ранніх термінах достаток йоду критично важливий для формування плоду. Я не лікар, але то така моя особиста порада.

8. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

В когось при прийомі дуфастону були бежеві виділення?

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Бежеві такв жовті, чи такі коричневі як від примішку крові? Бл жовті то нормально, прогестерон

10. Virchuk

Мені більше схожі на жовті, тиждень тому теж такі були, ну а в лікарню забирали з світло-коричневими, то тоді дійсно була кров.

11. preciosa

preciosa Well-Known Member

В мене на таких термінах були бежево-жовтуваті виділення і гінекологи казали, що це норма.

• Подобається Подобається x 1
  12. Virchuk

Питала я вчора палатного лікаря чи не хоче він мене відпустити додому, то сказав почекати до понеділка. А нині місць вільних немає - багато дівчат за останні дні привезли, то ходив якийсь лікар і розказував мені, що я маю тверзо мислити, і якщо навіть лікарі лякають, то нічо страшного. Що то так гроші заробляють, ще немає що спасати і взагалі я могла б і вдома полежати. Воно то може правильно, але чого вони це не казали, як ложили мене сюди і коли брали гроші за госпіталізацію...

13. preciosa

От і висновок з того всього можна зробити. Можна було полежати вдома і все було б добре. В нас дуже люблять цю схему.

14. Virchuk

Ну так, але як я можу мати впевненість, що лежачи вдома все буде добре, якби мені не залежало на вагітності, то я б і не переживала, і чекала що з того вийде

15. preciosa

Ти ще в лікарні, я так розумію?

16. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Може то якраз той лікар хоче заробити, а чого місце звільниться він туди когось положить, потім ще когось отак додому відправить. Мені здається, раз вже госпіталізувпли, то треба трохи там побути, і слухайте лікуючого лікаря, якщо йому довіряєте. Або порадьтеся з тим, кому довіряєте. А отак когось там збоку слухати не варто.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. Virchuk

Так, я ще в лікарні, слухаю палатного лікаря і чекаю завтрішнього дня.

18. PNL

PNL Well-Known Member

Дівчатка, потрібна Ваша порада, в мене 11 тижнів і 5 днів вагітності, в пятницю вийшли кровянисті виділення, пішла на узі, сказали, що все добре загрози нема, що виділення можуть бути повязані з місячними, якраз вони мали бути, бо місяць тому ьули також виділення, правда сильніші, лежала на підтримці, зараз лікарка порадила пити транексам, і лежати, сьогодні знов каплю мазнуло, переживаю , що робити, каже лікар, якщо збільшаться виділення, то в лікарню звернутися, а поки лежати нічого не болить, не тягне..?

19. Virchuk

Сказав сьогодні лікар, що все добре, вагітність розвивається, серцебиття є, завтра мене відпустить!

• Подобається Подобається x 13
    • мімімі мімімі x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  20. preciosa

якщо лікар каже, що вистачить постільного режиму - це вже добре, значить не напицькають вас всякими медикаментами. Не нервуйтесь, думайте про добре, лежіть, помаленьку ходіть і все буде добре. Транексам - це кровоспинне і його треба пити лише коли йде кров. Я колола дицинон (це також кровоспинне) пару разів (лікар призначила), але побачивши, що за день-два у мене нема крові, а лише світлішає мазанина - не колола його.

Статус теми:
Закрита.