Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. preciosa

preciosa Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

У моєму випадку єдина річ, яка змогла зберегти вагітність.

3. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Підтримую вас, в моєму також!

4. Petrova

Petrova Member

І я приймала дуфастон до 12 тижня , теж не знаю чи вберегла б вагітність без нього

5. Judice

Judice Закохана в гори ))

Не прочитала в дописах форумлянки preciosa нічого кримінального чи нетолерантного. Чітко висловила альтернативну позицію, про що, зрештою й просили. Прислухатись чи ні - відповідальність жінки і тільки її. І так, інтернет інтернетом, але я тепер до жодного нашого лікаря ні ногою, поки не перелопачу всю інфу і не прокручу її в голові, бо втомилась вже слухати як вони самі собі перечать, а їхні пояснення такі немов розмовляють з дитиною...
    Але така поведінка то мій вибір, як імоє здоровя то моя відповідальність, і перекладати ту відповідальнісь на когось з форуму, хто щось там мені не так порадив, то, як на мене, смішно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. катенок

катенок Well-Known Member

В тому то і справа, що одні форумлянки поради інших сприймають справді як висловлення думки стосовно певної ситуації, а інші - практично як вердикт лікаря. :girl_flag_of_truce:

7. METAMORFOZA

METAMORFOZA Чарівна львів'яночка

Не заходила сюди декілька днів, а цей дуфастон спричинив цілу війну між дівчатами:) Значить, я прийняла всього 2 таблетки за 2 дні. Моя лікарка запевняла, що це дуже мала доза, щоб зашкодити. На щастя, поки що все чисто. УЗД ще не робимо, бо маленький термін і лікарка не хоче зайвий раз опромінювати. Вона казала, головне слідкувати за ознаками вагітності, щоб нічого не зникло. Ну, наразі, все добре: груди набряклі, КД немає, тошнить зранку, швидко втомлююсь.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

та не він таким страшним під час вагітності, особливо на фоні нетривалого прийому. Я приймала 2 тижні по 2 таблетки утрожестану ( природнього прогестерону, дюфастон- синететичний аналог) і ніяких негативних змін не було. Зате мазня припинилася, відшарування амніону теж.

9. Britney

Britney Домашня посиденька :)

При першій вагітності приймала Утрожестан до 12 тижнів. Допоміг)

10. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

З приводу безпечності і небезпечності гормональних препаратів скажу одне - вони (і Бог, звичайно) врятували дитинку моїй молодшій сестрі. Майже весь 1 триместр вона пролежала на збереженні. Була велика гематома, страшенна кровотеча. Мінус тільки в тому, що препарати призначались без аналізів (оце тупість лікарів і їх стандартизація всіх вагітних). Призначали великі дози Дюфастону, дицинон, постійно пила но-шпу через тонус. Далі, коли вже я на неї напосілася, щоб вона вибила з лікаря скерування на аналіз рівня прогестерону і ДГЕА-С, виявилось, що прогестерон їй загнали тим Дюфастоном просто до захмарного рівня, і з рівнем чоловічого гормону в неї трошки перебір був. Тобто треба було гасити чоловічий гормон, а не підвищувати жіночий (лікар моментально без аналізів виніс вердикт - якщо є кровотеча, значить не вистачає прогестерону). Потім їй призначили якийсь препарат для зниження рівня ДГЕА-С і кровотеча припинилась.

11. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ну в такій ситуації мова вже не про
    А в компетентності лікаря, який вів вагітність вашої сестри.

12. Latane

Latane Well-Known Member

Дівчата, нагадайте що показує МоМ при здачі крові на ХГЧ?

13. boyechkoVA

boyechkoVA Well-Known Member

Привіт всім і з прийдешніми святами! Маю питаннячко: коли краще йти на перше узд до планового в 10-12 тижнів?

14. Britney

Можна йти в тижнів 7-8.
    Тоді якраз лікар вже все гарно побачить, визначить чи вагітність маткова і чи є серцебиття.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якщо вас нічого не турбує( виділення, болі) і питання лиш в тому, що визначити маткова-нематкова вагітність, розвивається чи ні- то здайте аналіз ХГЧ в динаміці і будете мати результат. А на УЗД вже у 10-12 тижнів. З цими питаннями немає сенсу в першому триместі по 2-3 УЗД робити. В 10-12 тижнів якраз і перший скринінг по крові, і УЗД, де можна виміряти вже і комірцевий простір і носову кістку.

---------- Додано в 12:30 ---------- Попередній допис був написаний в 12:26 ----------

показує, наскільки результат відхиляється від середнього показника для певного терміну

16. boyechkoVA

Дякую, хгл здавала ще минулого тижня, то збільшився вдвічі за 48 год. Виділень немає, тільки от тягне то ззаду поперек, то з боків (приблизно 5 тиждень акушерський).

17. Britney

Не хвилюйтеся, так буває....Головне, що
    ХГЧ зріс вдвічі, значить все ок!

18. boyechkoVA

дякую, спокійніше стало! я в цій справі новачок:)

19. Britney

Знаєте, то кожен раз, як перший))
    Добре, що є Дівочі посиденьки! я стільки тут довідуюся!

20. Happy Fiancee

Happy Fiancee Well-Known Member

А в динаміці то з яким діапазоном?
    Бо моя лікарка попередила мене, що в перші місяці буде посилати мене на УЗД, а я щось не дуже хочу.

Статус теми:
Закрита.