Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Та, звісно. Для таких речей потрібні аналізи і спеціаліст.

• Баян Баян x 1
  2. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Здайте прогестерон, і якщо маєте страх перед узд, то здайте ХГ в динаміці. Більше часу лежіть та відпочивайте.

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

Певною мірою, але його має бути достатньо і він не повинен падати , щоб жінка змогла виносити дитинку.

3. preciosa

preciosa Well-Known Member

Просто для когось і за низьких показників норми все добре і не кровить, а в когось і при вищому бувають загрози, які пов'язані не лише з прогестероном. Тому не все вирішує лише прогестерон.

4. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Та це ясна річ, але це вже трохи інше русло.

5. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Звісно, що не все, але це мінімальне, що ми можемо зробити в такій ситуації. Не треба так відмовлятись від прогестерону. Якщо є потреба, то значить потрібно приймати.

6. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

Дівчата не варто так відраджувати від приймання прогестерону, бо інколи він може врятувати вагітність, а якщо просто не приймати, бо "організм розумний і краще знає",то можна наробити біди. Мій організм наприклад не є такий розумний бо з першою вагітністю навіть не знала, що таке прогестерон. Болів живіт, трошки закровило, але лікар попалась така,що тиждень лежала в лікарні і не приймала нічого. Закінчилось все сумно. З другою вагітністю вже готова була пити що завгодно, лиш би виносити дитинку. Знов болів живіт правда не кровило. Прогестерон був на нижній межі норми. Приймала Дуфастон і гематома розсмокталась і навіть потім тільки пробувала відмінити то знов були болі і кольорові виділення. Пила довгооо до 21 тижня і потім з 23 знов до 30. Наразі не бачу, щоб на дитину и на перебіг пологів то вплинуло.
    П.с. І я знаю, що після 16 тижнів плацента виробляє прогестерон, але в мене було так...
    П.п.с. Нікого не агітую приймати якісь препарати, просто вкотре закликаю не бути категоричними і радити те, що може нашкодити. Звичайно, рішення про прийом чи відмову від ліків можна приймати тільки за результатами аналізів, тому моя історія і ваша то,можливо, різні випадки.
    П.п.п.с. Бура кров то не так страшно. То може бути залишки старої менструальної крові, або коли була гематома, то вона так може виходити.

7. GIS

GIS Well-Known Member

Ви повністю праві! Як є загроза то ладен цвяхи пити і оцтом запивати, але всі тут пишуть шо головне аналізи здати, гормон, узд... найбільше мене прікалує лікарка яка шось, бодай ношпу безвредну, виписує без аналізів. Я коли своїй подзвонила 8 березня зранку, то вона "бігом на мечнікова на узд, там точно працює і мене звідти набереш!" Бо є купа різних причин від загрози до простих залишків попередніх виділень.

8. preciosa

Дівчата, я тут скоро стану бабою Ягою, яка завжди проти:girl_devil::girl_crazy: Може мені повезло або просто було все добре. І зараз скажу дуже погане: і з прийомом прогу, якщо плідне яйце дефектне, воно може вийти, бо організм викидає. Я схиляюсь до такої думки і не можу повірити, що багатьом треба приймати прог. А потім після відміни якраз і настає кровотеча відміни. Організм перестає виробляти свій. Так є з багатьма гормонами. Приймаєте - добре, перестаєте - все повертається.

---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

Дівчата, чому так важко повірити в інший перебіг ситуації? Чому всі так сліпо покладаються на "штучний" прогестерон. Наш, природній, зовсім інша справа. Я нікого не хочу змушувати, але просто можна прочитати й іншу точку зору, яка не написана якимось "вуйком зо села", а лікарем. Зрештою, наш форум якраз і вирізняється іншим ставленням до багатьох речей, особливо що стосується годування і виховання дітей.
    І всі прекрасно знають, що наші лікарі не компетентні і, часом, призначають не безобідний препарат (це ж гормон!) про всяк випадок. І про ГВ у них купа перлів... То чому, коли виписують прогестерон, ми всі сліпо віримо і п*ємо? А на ранніх термінах на дитя все має значний вплив!
    Хочу просто мирно все обговорити, без закидів, що я не п*ю, бо безвідповідальна і не хочу зберегти дитину.

---------- Додано в 11:40 ---------- Попередній допис був написаний в 11:35 ----------

ви самі призначали чи лікар?

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:40 ----------

от якраз кровотеча відміни, ви підсадили організм. З початком другого триместру домінує естроген, а не прогестерон. Прогестерон виділяє плацента і введений ззовні, екзогенний, не має на неї впливу.

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ви так собі гарно висновки робите і приписуєте іншим те, чого ніхто тут не говорив. Хто сліпо покладається? Тут вже вкотре намагаються пояснити, що категоричним у будь-якому випадку бути не можна і казати одностайно, що ліки прогестеронові то зло -добре, що у вас вагітність безпроблемна, а скільки дівчат і на підтримці лежать ледь не всю вагітність, і ладні будь що зробити, аби вберегти свою дитину. І нічо, родяться в них здорові діти, а ніякі не дефектні ( це я до тої теоріі, що природа сама вибере і якщо не втримується плідне яйце, знач дефектне). Так що кожен сам приймає рішення і якщо дійсно треба помогти своєму прогестерону, нічого жахливого в тому нема і кидайте скільки завгодно ссилок-страшилок про те, як всьо погано з підтримкою, але то лиш інтернетні залякувалки. А при першій неясній ситуаціі ніхто тут ні разу ні кому не порадив приймати підтримку. А здати аналіз то не є щось дуже страшне і шкідливе.
    Я розумію, що багато лікарів є поганих, довіра втрачається, але зараз люди вже такі стали мудрі з інтернетом, все краще знають. Може тоді взагалі до лікарів не ходити? Буде як буде..

10. preciosa

не є, я сама здавала:)

---------- Додано в 12:08 ---------- Попередній допис був написаний в 12:06 ----------

це мої висновки і я маю на те право. А інша думка не означає, що вона не правильна. Я б сказала, що часто від гінекологів йдуть страшилки тонусами і тому подібним, а я дала посилання на "заспокоювалки":)

---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 12:08 ----------

Мені після узд на 12 тижні узд-ист сказав, що тонус і від того можлива загроза, тому треба йти до гінеколога, щоб зняти тонус. Але ніхто з них не розуміє, що тонус є від холоду, від датчика, яким він довго суває по животі... От і маємо залякування.

---------- Додано в 12:12 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

А те що я написала
    - це якраз приймання його при будь-якому найменшому потягуванні. Форумлянка ж писала, що у неї не було кров*яних виділень під час другої вагітності. Та й були колись дописи, якщо не помиляюсь, що дівчата приймали його боячись, щоб не було нічого поганого, наперед.

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

ну так ви про колись, а я про конкретний випадок і порада тут одна-здати аналіз, а ще було б добре хорошого лікаря. Як на мене добрий лікар-то є дуже важливо. Потрібно знайти свого, якому будеш таки довіряти і не шукати порад в неті, а таки професійну думку слухати

12. preciosa

я узагальнила про всі випадки і прогестерон. Так, здати аналіз, подивитсь, чи він не нижче норми. Після почутих бздурів у кожного з наших лікарів - повністю їм довіряти не можу, тому і покладаюсь на свої знання, на свою інтуїцію та ЛІКАРЯ з-за кордону, тому це не просто порада в неті. Ця людина також приїжджала до Львова, Києва, Івано-Франківська, зустрічалась з жінками, які успішно народили дітей, слідувавши і її порадам. Це не міфічний персонаж.

13. катенок

катенок Well-Known Member

Роксолана, повір мені ті лікарі, які призначають прогестерон(дуфастон і т.п.) теж не є бездарі і тільки тому що людина з-за кордону і її думка співпадає з твоєю це не означає що це лікар З ВЕЛИКОЇ БУКВИ(ну так він значиться в твоєму дописі), а інші просто бездарі. Для прикладу - я ні грама не шкодую що пила дуфастон з 6 по 15 тиждень(бо не знати як було б якби не пила), а покладатися на природний відбір, а потім себе картати - це не моя життєва позиція.
    Не так давно взагалі з"явилися ці аналізи на прогестерон, а ще 6 років тому, може вони і були, але я про них не чула.
    А взагалі в кожного своя позиція, але моя думка - інтернет інтернетом, форум форумом, але свої думки треба висловлювати більш толерантно і ненав"язливо. Найперше і найважливіше - консультація лікаря.
    Нікому - не в образу:girl_wink:

14. preciosa

Я написала ЛІКАР, не для того щоб показати яка вона класна, а для того, щоб виділити, що мені вона радила як лікар, а не просто я вичитала якусь статтю в неті. Я писала за лікарів у своєму місті, бо можливості їздити цілу вагітність не маю і тим більше спеціально їхати до Львова родити.

---------- Додано в 14:27 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

Тим я просто виділила, що вона лікар, а не хтось з вулиці.

15. Женічка

Женічка Well-Known Member

Я почала приймати дуфастон з 13 тижня, результат на лiцо був вже через пару днiв вiд початку прийому.
    Я не здавала аналiзiв на прогестерон, але по свому органiзму вiдчуваю його вплив. Маю вiдшарування, яке вже нiкуди не зникне, просто маля притискатиметься сильнiше в мiру росту й сподiваюст, кров'янистi видiлення зникнуть.
    Маю тонус, який мене турбуе, тому iнколи можу дозволити собi ношпу, щоб не лежати вмираючим лебедем.
    Дiвчатка, головне слухати свое тiло, воно дуже добре пiдказуе, що щось не так. Що чогось бракуе, або навпаки забагато.
    Мiй тонус ще й може бути викликаний ГВ, проте мiй лiкар не радить припиняти годувати. За що йому великий респект i уважуха :)
    З власних спостережень - дiвчатка менi даються важче :)

16. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не робил. А дуфастон ( утрожестан) теж призначали. Мені 11 років тому при мазні ніхто не проводив аналіз на прогестерон ( бо їх просто тоді ще не робили), але на 2 тижні дали призначення прогестеронової підтримки.До 16 тижня, поки повноцінно не сформована ще плацента , рідко у кого буває ідеальний рівень прогестерону. Бо лиш з 16 тижня плацента здатна повноцінно узяти на себе гормональну підтримку. Ну а мазня може бути викликана різними причинами, в основному на ранніх термінах- це розсмокчується гематома, яка часто утворюється в місці кріплення хоріону ( з якого формується плацента).

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

до 20 тижня оті "плівочки" мають вже повноцінно прикріпитися.

17. Retaret

Retaret Well-Known Member

мій організм виявляється ніколи "не вмів" нормально виробляти прогестерон. Бувають такі випадки, коли генетичні особливості дають збій у ланцюжку хімічних реакцій і вони зупиняються так і не доходячи до прогестерону - тому його завжди буде замало і лікувати це по суті нереально. Лише в ті періоди, коли питання вагітності стоїть на порядку денному , то його краще приймати зовні, щоб все було в нормі. І саме так мені про то говорили аж два лікарі, які живуть і працюють тут, хоча також навчалися за кордоном.
    Це я до того, що навіть якшо лікар хороший, а ти маєш проблеми - то він тобі все пояснює з точки зору саме твоїх проблем, але навряд чи розповідає всю лекцію про прогестерон і які бувають з ним проблеми взагалі. Тому не коректно давати комусь якісь поради виходячи лише з того, що сам знаєш, краще описати свою проблему і як її вирішували. А кому треба, той собі скористається як буде вважати за потрібне.

18. preciosa

Дівчата, я тому і завжди писала, що розповідаю про свій досвід і як робила я. Отже тут ніяких примусів не було. З самого початку форумлянка питала мене: як краще зробити, чи не приймати? І я не сказала їй, щоб вона не приймала, бо не можу брати на себе відповідальність. Дискусію розпочала, щоб почути думки.

19. maUra

maUra New Member

Я пила дюфастон з 6 і по 12 тиждень.Потім утрожестан.Аналізів не здавала,бо 10 років тому їх ще не робили.В мене спершу були такі кровотечі,що я ходила з прокладками,як при місячних.На УЗД все було добре і серцебиття,і гематоми небуло.Так і не вияснили причини.І з першим днем 4 місяця все пройшло.

20. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Я була на прогестероновій підтримці до 20 тижня, і не тільки на дуфастоні. І при чому кровяних виділень не було, а по аналізах навіть не на нижній межі, а ще нижче.
    До чого призводить нехватка прогестерону? надіюсь не треба писати.
    Потрібно приймати штучний прогестерон, після здачі аналізів.

Не повенен звичайно, а у мене падав постійно, тому ПОТРІБНО його вживати.

Статус теми:
Закрита.