Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Setka

Setka Мамулька непосидок

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Так мені на першій вагітності призначали, правда в другому триместрі, але я думаю навряд чи від нього якась шкода.

2. Setka

Setka Мамулька непосидок

Це з інструкції
    Особливості застосування. Під час вагітності та при годуванні груддю препарат можна приймати при дотриманні рекомендацій для застосування та після консультації з лікарем.
    При застосуванні драже Канефрон® Н необхідно споживати достатню кількість рідини. Препарат в рекомендованих дозах не знижує здатність керувати транспортом і працювати з механізмами.
    А це Канефрон при беременности и кормлении грудью: инструкция для непосвященных (правда рос.)
    http://mkb-net.ru/kanefron-pri-beremennosti-i-kormlenii-grudyu-instruktsiya.html
    Так от тут пише що призначають і в першому триместрі :)

3. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Пила розчин всю вагітність, нічого страшного, звичайно порадьтеся з лікарем ,але не переживайте. Доречі вітаю ,ростіть здорові!

4. Snow gween

Snow gween New Member

Скажіть, а на якому акушерському тижні вже прослуховується сердечко малюка на УЗІ?? І коли акушерські тижні починають співпадати по розвитку малюка?? Тобто якщо зараз акушерських 4 тижні, то малбку 2 тижні... а коли ці тижні мають співпадати???

5. Milli

Milli Well-Known Member

На 8 тижні чути серцебиття. Акушерські тижні рахують від останніх місячних і вони будуть рахуватися до кінця вагітності. Співпадати вони не можуть. Якщо ви заєте коли у вас була овуляція, тоді ви будете знати коли точно завагітніли, +\- ще день два на те щоб сперматозоїд зустрівся з яйцеклітиною.

6. Snow gween

Snow gween New Member

Milli, а чому знайома мені говорила що і по узі і по тижням все співпало... правда в неї срок був 23 тижні приблизно...

---------- Додано в 14:30 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

тобто коли Ви приходите на узі то Вам окремо кажуть скільки тижні малюку і скільки акушерських??

7. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

медики оперують тільки акушерськими тижнями. на узі вас спитають дату останніх місячних. ну і що саме співпало - може розрахунок мами і те що сказали на узі? + уздист каже в висновку що норми/розвиток дитинки відповідають терміну.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так співпадають власне результати УЗД і акушерських тижнів- так, як і має бути
    на УЗД по результатам записують, що плід відповідає .... тижням . Дата останніх місячних помічається для орієнтиру і оцінки вже лікарем відповідності розвитку плоду по УЗД відповідно до акушерських тижнів.

9. Snow gween

Snow gween New Member

сніжна, Ви стверджуєте що співпадають... то з якого тижня??? ну припустимо що я хочу піти зробити перше узі на 8 тижні-щоб переконатись що там все внормі і вагітність не позаматочна... то малюк виглядатиме на 8 тижнів розвитку чи все таки на 6??

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

а як то вам мають на форумі сказати? Хіба тут хто знає, коли у вас овуляція була, коли запліднення відбулося? Лікар то скаже вам на узд. У мене одразу співпадало все-по терміну і відповідних розмірах малюка. Але в мене , хоч і раніше бувало різне, та в вагітному циклі овуляції відбулась "як книжка пише" на 14 д.ц.

11. invisible

invisible Well-Known Member

Ви не так зрозуміли. По Узд так само пишуть акушерські тижні завжди, лікарі оперують лише цим терміном.

12. Vittoriya

на Узд ще кажуть про розміри малюка і якому терміну то відповідає. Думаю власне про це йдеться.

13. бетменша

бетменша Well-Known Member

а яка у вас тривалість циклу? якщо 25-30 днів, то нема чого переживати. На УЗД вам рахуватимуть акушерські тижні, тобто фактично дитинці буде 6 тижнів, але напишуть 8. І якщо ви хочете сходити на УЗД, то відрахуйте просто 8 тижнів від першого дня останніх місячних. Проблеми, чи точніше, непорозуміння, можуть виникнути хіба що коли довгий цикл і пізня овуляція

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

до 12 тижнів термін вагітності встановлюється по УЗД найбільш точно. Далі - можливі похибки, оскільки кожен малюк має свої фізичні показники розвитку ( хтось більший, хтось менший при однаковому терміні). Якщо у вас місячні почалися .... числа і від них ви відрахували 8 акушерських тижнів, то на УЗД вам це або підтвердять або напишуть, що плід відповідає трішки іншим показникам. Можливо у вас овуляція відбулася на тиждень пізніше, тоді і показники УЗД з акушерським тижнем будуть на тиждень менші. Саме тому лікар записує і дату початку останніх місячних і далі- висновок по УЗД.
    у мене до пологів був довгий цикл з О на 19-21 день. І в місяць заплідення О теж відбулася на 21 день. Але от по всіх УЗД у мене показники були відповідні акушерським ( щоправда був нюанс: я перше УЗД не робила до 12 тижнів, а вже аж у 14, коли розбіжності +- 4 дні, які так і записуються. Далі всі УЗД відповідали акушерським. Народився теж рівненько в 40 акушерських :)

15. Milli

Milli Well-Known Member

Snow gween, так по узд може співпасти, а може не співпасти, бо дитинка по різному розвивається, уздисти орієнтуються по стандартах, а дітки розвиваються по різному. І як пише Vittoriya потрібно точно знати коли була овуляція. Щоб побачити чи вагітність не позаматкова, то можна і йти в 5-6 тижнів від останніх КД.

16. Snow gween

Snow gween New Member

Я знову до вас за порадами, оскільки не знаю що і думати.... це моя 2 вагітність... перша була ЗБ((( останній раз критичні були 1 червня... тобто сьогодні 4 тиждень і 4 дні затримки... тест позитивний... я раділа... але 2 дні назад з.явились світло жовті виділення, ниє правий бік трошки і температура 37, 2 , а сьогодні вже до 37,5 дійшло.... вирішила піти до лікаря. Вона навіть мене не оглянула сказала іти робити УЗІ глянути чи вагітність... на узі сказали що нема поки нічо... але щось є там полумісяцем і це типу луже добре.... ендометрій 16, 4 але написав типу вагітності нема і сказав ще прийти в понеділок... от тепер не знаю що і думати... я то впевнена що вагітна... але температура, виділення і ниття в боку не дають спокою... а з іншої сторони ЗБ не може бути бо там ще нічо не проглядувалось.... але всеодно переживаю... не знаю що і думати...можливо в когось таке було?? порадьте щось....

17. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Така температура в першому триместрі вагітності - то нормально.
    Не хочете здати кров на визначення кількості гормону в крові? Тоді всі питання відпадуть.

---------- Додано в 15:46 ---------- Попередній допис був написаний в 15:45 ----------

Якась сранна дохторка. Я б до неї більше не ходила.
    На такому терміні, щей на УЗД що вона хотіла побачити?

18. Snow gween

Snow gween New Member

Fleshka, у нас маленьке містечко я навіть не знаю чи роблять такі аналізи... треба їхати кудись... а зараз це не можливо, бо на роботі... тому чекатиму понеділка... але трохи хвилююсь...

19. Vittoriya

підвищена т-ра це цілком нормально при вагітності, так і має бути. Здайте аналіз на прогестерон, можливо потрібна підтримка, тому і виділення такі, вам лікарка того не казала? З будь-якими виділеннями легковажити не варто, але узд в тому було зовсім не потрібне...

---------- Додано в 14:59 ---------- Попередній допис був написаний в 14:58 ----------

знаєте, коли йде мова про дитину, то чекати понеділка не варто. Вам не призначала лікарка прогестеронову підтримку?

20. Snow gween

Snow gween New Member

нічого не призначила.... оскільки там нічого ше не видно і написав узист що вагітності нема..... хоча сам же і сказав що малий срок затримки ... треба глянути в понеділок...

Статус теми:
Закрита.