Перші тижні вагітності!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Пупсик, 30 Квітень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. nalia

nalia Member

Відповідь: Перші тижні вагітності!

Це не я пов"язую,це мені лікар пояснив,що плацента опустилася від сильної рвоти,я чуть "кишки не виривала"

2. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

звичайно, що ні. Так само, як прийом "Дуфастону" дуже рідко викликає нудоту. Токсикоз вагітних- це узагалі до кінця невивчене явище. Причинами називаються і вищезгадуваний гормональний дисбаланс, і хронічні захворювання шлунково-кишкового тракту ще до вагітності, і вегето-судинну дистонію і психологічні чинники при ідеальному фізичному здоров ї.

не розумію зв язку. Плацента не може "сповзти" від блювоти, навіть багаторазової. Її місцерозташування залежить від того, де заріпилася яйцеклітина і де відбулося "зчеплення" хоріону із стінкою матки. Низьку плацентацію ставлять практично 90% вагітним при першому, та й часто другому УЗД ( до 20- 22 тижнів).

4. olangel

olangel Well-Known Member

Ніхто нічого не звалював....просто чула,що не можна на ранніх термінах пити но-шпу...тому мене і зацікавило,чому лікар прописав пити її.Дуфастон виписують для збільшення прогестерону і багатьом він допомагав і допомагає...МагнеБ6 при тонусі дуже добре попити,а фолієву кислоту в ранні строки до 16 тижнів вагітності для профілактики вад розвитку центральної нервової системи плода.А ще потрібен на ранніх строках Вітамін Е,для забезпечення нормального росту плода і запобігає викідню.

5. Orman

Orman Модератор-бомба

при тонусі дуже добре полежати.

написано же "якщо є реальна загроза".

Дуфастон підвищує прогестерон якщо є потреба в його підвищенні. А є вона не у всіх. Як вже тут писали цю проблему лікарі найчастіше визначають "на око".

6. Strekoza

Strekoza Well-Known Member

Ну дивіться, мені, на жаль, довелось майже все приймати з вказаного переліку:
    1. фолієву кислоту - ще коли планували вагітність, намагалась поповнити її "запаси" за рахунок харчування, але, проаналізувавши раціон, зрозуміла, що в мене не виходить, тому, завагітнівши, приймала таблетовану
    2. дуфастон - це окрема історія - попала в лікарню з кровотечею, виявили гематому
    3. магне - радила мені "попити" лікар в жіночій консультації, коли на узі виявили низьку плацентацію, при чому і Прокопчук, і мій гінеколог сказали, що на такому терміні плацента мігрує, лікування не потрібно, відповідно рекомендацією я не скористалась
    4. но-шпа - чому не можна на ранніх термінах? (цілком зрозуміло, якщо є покази!)
    5. тонус - виявили на повторному узі (після лікування гематоми) - ясно, що виявили, перед тим півночі не спала, в черзі перенервувалась, лікар ведуча (я лежала в лікарні на той час) коли це почула, накатала список з 5-6 позицій, хоча мене нічого не турбувало, знову ж таки, порадилась зі своїм гінекологом, він сказав нічого не приймати, так і зробила (режим все-одно був ліжковий, бо в лікарні)

До чого я розписалась? Нікого не закликаю легковажити, направду ситуації є різні, але і пити все на раз - чесно, не розумію, навіщо? (прошу нікого не приймати на свій рахунок)

І ще, мене дивує, коли пишуть - пила таке-то - допомогло. Звідки знати, що допомогли саме ці ліки? Слава Богу, в мене гематома розсмокталась, але, чесно, я не впевнена, що саме завдяки медикаментозному лікуванню. В той самий час в знайомої була така ж ситуація - вона не лікувалась взагалі (знову ж таки-нікому не раджу!!!) - і в неї теж гематома розсмокталась. Тому потрібно мати доброго лікаря і голову на плечах (ІМХО)

7. llb

llb Member

у мене 4 тиждень вагітності.
    сказали йти на узі - а хіба можна вагінальне на такому маленькому терміні ????

8. Orman

Orman Модератор-бомба

можна то можна, друге питання чи треба. І що вони хочуть побачити на такому терміні?
    4 - це акушерських?

9. llb

llb Member

хочуть побачити чи є серцебиття (а може вже 5 тиждень) - я ше не ходила на узі взагалі від початку вагітності

10. Orman

Orman Модератор-бомба

ну на 5 можуть і не побачити - просто бо його не видно ще. Якщо у вас нема якихось особливих проблем, то я б не ходила.

і що значить
    по-хорошому перше УЗД в 12 тижнів

11. Solomi

Solomi New Member

треба було побачити чи запліднення "нормальне ",
    і ще не хотіла напиватись води

12. Orman

Orman Модератор-бомба

што сіє значіт?
    трансабдомінально на такому терміні взагалі неефективно дивитися - ніц не видно

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

ВІТАЮ з такою чудовою новиною! Якщо я правильно зрозуміла (прочитавши в інших темах), після чого вам вдалося завагітніти :), то я вам скажу (з власного досвіду!), що однозначно треба. По-перше, 4 тижні це по ваших підрахунках, а акушерських 6. Відповідно сердечко мало би вже прослуховуватись. Для чого це потрібно? - Для того щоб визначити к-сть плідних яєць і чи немає загрози, бо після такого часто вона є. А шкода може бути більшою, коли вчасно не побачите чогось, ніж від УЗД. Сподіваюся у вас все ОК!

14. Delfy

Delfy Well-Known Member

Дівчата, компетентні та з практикою вагітності, порадьте, що бажано, а що не рекомендується вагітним у перші тижні?
    до лікаря бігти не знаю, чи потрібно. в лікарняний ще нема як, щоб лягти й лежати.
    вітаміни самій собі призначати не треба....
    ніби нічого не турбує, але хочеться, щоб все було якнайкраще..
    дякую.

15. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Якщо нічого не турбує, то й не треба до лікаря бігти, насолоджуйтеся:) А вітамінів ніяких і не потрібно - хіба можна фолієву к-ту і віт. Е.

16. natorella

natorella Well-Known Member

і їх не треба помірне фізичне навантаження, прогулянки в парку, відпочинок, легкі думки, шось смачне для шлунка

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Не потрібно ні бігти до лікаря, ні лежати :)
    Обмежте каву, міцний чай, правильно харчуйтесь. Наповніть життя позитивними емоціями, гарно вдягайтесь. А якщо є нестримне бажання кудись бігти, то біжіть до церкви і дякуйте Богові за нове дрібоське життя :) Легкої і приємної вам вагітності, і здорового мацьопства.

• Подобається Подобається x 1
  18. Delfy

Delfy Well-Known Member

Дівчата. я тут десь читала, а зараз знайти не можу. цікавить чи можна літати в літаку в першому триместрі? дорога в одну сторону - орієнтовно 2,5 год. чи може про це краще у лікаря запитати? а з іншої сторони - що він може порадити? чим буде керуватись? і інтернеті написано, що перші 3 міс. можна, а потім - в залежності від того, що скаже лікар...

---------- Додано в 10:09 ---------- Попередній допис був написаний в 09:08 ----------

знайшла в неті купу інформації про літаки й вагітність. Одним словом - якщо вагітна почувається добре - летіти можна.
    і цікавий нюанс, що не всі авіакомпанії дозволяють літати на своїх літаках вагітним більше 7 місяців!

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я би не радила на ранньому терміні летіти. Найкраще - це 5,6 місяцб. Ну хоча б 4-ий.

20. irushka

irushka Well-Known Member

Моя подруга літала в 1 триместрі по 4 год. в обидві сторони, все ок, тільки нудило її сильно. Я літала в 20-22 тижні по 1:40 в обидві сторони, теж все добре, тільки я дуже хвилювалась, намагалась тримати себе в руках, але було страшнувато, але ми летіли на море, то 10 днів щастя і ейфорії мені компенсували те хвилювання.

Статус теми:
Закрита.