Перші тижні вагітності (2)!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Імель, 22 Травень 2015.

1. invisible

invisible Well-Known Member

То трохи суперечливе питання. Бо загалом такі препарати не мали б призначатися без огляду ендокринолога. Я пила лиш фолієву до 12 тижня. Мені терапевт казала, що йодомарин треба пити протягом усієї вагітності, але я цього не підтримую.

• Інформативно Інформативно x 1
  2. zetta

zetta Well-Known Member

Колись казала ендокринолог що йодомарин в теплу пору року не п'ється .

3. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчата, а фолієву обовязково чи можна обійтися? бо я щось дуже не люблю усіляких таблеток. З першою вагітністю трохи пила здається....

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Це наче не шкідливі ліки, навпаки вважаються корисними для плоду.

5. innamorata

наші лікарі всі ліки вважають корисними для плоду, навіть гормональні :)

• Подобається Подобається x 2
  6. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Я це чула і від хороших лікарів. Можна і не приймати штучних, а їсти більше продуктів, що містять фолієву кислоту.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Havronia

Havronia Well-Known Member

Радити не буду :) , але я при вагітностях ( чотирьох) не приймала. Ніяких негативних наслідків не спостерігаю.

8. innamorata

років 100 тому тої фолієвої в таблеткаї мабуть і не було і нічого :)

9. Havronia

Havronia Well-Known Member

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Смішно Смішно x 1
  10. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Мода + маркетинг (комерція). Призначають без жодних аналізів - треба чи не треба, можна чи не можна. Всім підряд. Особливо той йодомарин. А якщо дівчина не здавала скринінг щитовидки (бо не призначали), а напилась йодомарину (бо у всіх зараз начебто нестача йоду) - наслідки можуть бути невтішними (якщо в неї гіпертиреоз).

11. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

я не пила ніяких вітамінів напротязі всієї вагітності.просто добре харчувалась:girl_smile:

12. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

то Ви трохи дивно питання ставите - та ясно, що обійтися можна без жодних таблеток)
    Але фолієву дуже рекомендують (я не зустрічала наразі "проти"), до вагітності і до 12 т. - достатній її рівень в організмі зменшує ризик дефектів нервової трубки. Кажуть, що в раціоні пересічної жінки фолієвої кислоти малувато.
    P.S: якщо що - я за дуже зважене використання препаратів під час вагітності і взагалі)

• Подобається Подобається x 3
  13. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Я пила фолієву кислоту і йодомарин майже рік до вагітності, як лікувалась і досі пю за порадою лікаря. Але здавала на початку всі аналізи першої фази.

14. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

Аналізи першої фази, на мою думку, мало мають спільного з нестачею чи надлишком йоду і фолієвої кислоти. Точніше, не мають нічого - ви визначили рівні жіночих гормонів першої фази циклу. Фолієву я пила без застережень, а перед тим як приймати йодомарин, здавала аналізи на рівень гормонів щитовидки і радилася з ендокринологом.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  15. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Теж здавала аналізи на рівень гормонів щитовидки, але вони були внормі.

16. bombon

bombon Member

Всім привіт. В мене 8 тиждень і 5 днів від остайніх місячних. Зробила узд і показало відшарування зразу приписали дуфастон,транексам , фолієву кислоту пила швидше, + папаверин. Але мазанини не було. Зараз лежу , трохи вже спина затікає бо маю в поперековому відділі грижу. Добре що хоч купили ортопедичний матрац....а тоб не встала б. Хочу запитати а не забагато ліків п' ю. Дуфастон казали приймати 4 ри рази в день, транексан 3((((. Переживаю але п'ю бо мала першу вагітність невдалу кровотечі були.

17. preciosa

preciosa Well-Known Member

@bombon
    У нас всі лікарі так "зберігають" вагітність, тому тут вже ваш вибір і відповідальність. Доведено, що ці препарати ніяким чином не впливають на збереження вагітності, але нас їх ще виписують. Штучний прогестерон взагалі знижує температуру в матці, чого робити не можна, це навіть зазначено в інструкції, просто мудрішими словами. Можете пити і все буде добре, а можете пити і буде по-іншому... На форумі є багато дівчат, які зберігали вагітність тими препаратами, а є, які нічого не пили навіть при кровомазанні і все було добре. Я нічого не хочу радити, але просто пишу свій досвід, коли з 1ою вагітністю мала чуть кровомазання, нічого не пила, коли лікар призначила і все було добре. З 2ою мала гематому (відшарування), яка кровила і я також нічого не пила. Кров вийшла і все було ок:) Зараз , слава Богу, 17т.
    А узд-ист толковий? Бо інколи, буває, що побачать не те, що є насправді.... Вас щось турбувало чи ви просто пішли на узд?

• Подобається Подобається x 1
  18. bombon

bombon Member

--- дописи об"єднано, 22 Березень 2016 ---
    --- дописи об"єднано, 22 Березень 2016 ---
    Ні нічого не турбувало. Вплинув на мене попередній не вдалий досвід вагітності. Коли 3-4 тиждень стався викидень. Узд робила інший лікар не як завжди але вона чітко і уважно довго дивилась ...появилось довіря до неі. Цього разу я пішла на Узд 2-3 тиждень бо був страх щоб не позаматкова...бо як лежала в мед інституті то такого надивилась що жах охопив. Через тиждень маю йти на нове УЗД.

Останнє редагування: 22 Березень 2016
  19. preciosa

preciosa Well-Known Member

На 3-4 тиждень від початку місячних? Ви знали про вагітність по тесту?

20. bombon

bombon Member

Так по тесту. 3-4 тиждень від остайніх місячних

Останнє редагування: 22 Березень 2016