Перші тижні вагітності (2)!

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Імель, 22 Травень 2015.

1. Valyushonka

Valyushonka Well-Known Member

Про вітаміни думаю, бо в мене страшенний токсикоз, нудить навіть від води. За тиждень майже 2 кг мінус. І мені так шкода те маленьке чудо що живе в мені :girl_sad:

2. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Воно поки що таке малюсіньке, що йому вистачає запасів Вашого організму. А штучні вітаміни - то таки не просто так.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

Перші тижні вагітності для мене пройшли як в тумані,почувалась жахливо,тошнило,здавалося, від всього на світі.Плюс кровило постійно,лежала на збереженні довго в лікарні,потім вдома. Полегшало,і почувала себе як людина після тижня 25,тоді більш-менш серйозних проблем не було,тільки наказували дуже берегтись,бо мала передлежання плаценти((

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

дитинці на будь-якому строці вистачить запасів з маминого організму. Інше питання, що потім буде з маминим організмом :). Тобто за діток можна не хвилюватися- вони собі візьмуть все, що треба при любих умовах.

• Подобається Подобається x 5
  5. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Ще хотіла уточнити на рахунок харчування. Воно в мене, від тої спеки, зараз просто жахливе :girl_cray:, на їжу просто дивитись не можу. Практично нічого корисного не їм. Чи це дуже погано???

6. сніжна

неповноцінне харчування може хіба відбитися потім на стані жіночого організму. Зрештою, у вас такий термін, що нічого страшного у незбалансованому харчуванні ще немає. Доберете потім. КУпа жінок в першому триместрі через токсикоз на можуть повноцінно харчуватися. І нічого :)

7. Lelijka

Lelijka Well-Known Member

і я в цю темку, в нас 6 тижнів, токсикозу немає, але дуже крутиться голова навіть ввечері коли сплю. Чи це нормально? бо в 1В нічого такого небуло,бігала на роботу, а тут встати з ліжка навіть неможу(((

8. Tanya_SUN

Tanya_SUN Well-Known Member

т
    тиск міряли?

9. Lelijka

тиск неміряла, але він у мене і так понижений(65*95) навіть незнаю який тоді коли голова крутиться. Спасаюся наразі хоч 1 чашкою кави, але незнаю чи варто її приймати???

10. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

У мене теж понижений (90*60), але слідкувати потрібно. Обов'язково міряйте регулярно. Це дуже важливо. При нашому тиску найменші відхилення вже даються взнаки. Для дитинки перепади шкідливі. Якщо стрибає тиск, раджу Вам знайти, і поспілкуватись з лікарем.
    Щодо кави - то не бажано її пити. Особливо, коли в малятка закладаються органи.

11. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Одне горня легкої кави з молоком не зашкодить, якщо Ви в принципі звиклі пити її. Я колись різко відмовилась, то мала головокружіння - мене лікар питав "Нащо Ви так різко? Звикли- той пийте собі одну".

12. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

А я була така любителька кави - а тепер вона мені смердить так, що неможу, нудить від того запаху. Ех.((

• мімімі мімімі x 1
  13. Zozuljka

Zozuljka Well-Known Member

Повністю з Вами погоджуюсь, що різко відмовлятись від того, що звик організм не варто! Це може і зашкодити.

Щодо впливу кави, то добре цього питання не вивчала, оскільки сама перестала пити давно - догралась до того, що від однієї невеличкої кави болить довший час серце, і мушу лежати. Ото і роблю висновок, що, якщо мій дорослий організм так не сприймає кави, то що вже говорити про несформований дитячий.

Якщо говорити про те, що читала, так це те, що дослідження на тваринах показали, що кофеїн може призвести до появи вроджених дефектів у дитини, викликати передчасні пологи, збільшити ризик занадто малої ваги новонародженого і інших проблем. Хоча аналогічні дослідження на людях не проводилися, про потенційні ризики вживання кави і інших напоїв з кофеїном варто знати, готуючись до народження дитини.
    Кілька незалежних медичних досліджень підтвердили підвищення ризику викидня при вживанні великої кількості кофеїну. Вважається, що у жінок, які вживають двісті чи більше міліграмів кофеїну в день, ризик викидня в два рази більше, ніж у жінок, які не вживають кави та інші напої з кофеїном.

Щодо кави з молоком, то молоко знижує концентрацію кофеїну, а відповідно і його вплив на організм (зокрема, вимивання кальцію). Проте в поєднанні вони здійснюють негативний вплив на печінку.

Знову ж таки, це все бралось лише з якихось публікацій, тому цілком йомовірно, що вплив кави на організм вагітної перебільшено. А невеличка доза, може, ніяк не зашкодить, проте, якщо є можливість, я все-таки б обмежила.

• Інформативно Інформативно x 1
  14. сніжна

всі вагітності різні- навіть в однієї жінки. Якщо є сильна слабість і головокружіння, то окрім тиску, причиною може бути низький рівень гемоглобіну . А також- проблеми шийного відділу хребта

15. Lelijka

і знов я сюди: маю кашель і насмарк(1,5тижня) минулого тижня ходила в поліклініку щоб мене послухали, легені чисті, немає мокротиння, але кашель сухий - випила вже цілу банку породожника др. тайса, пшикала трохи біопароксом, теплі чаї... але кашель дальше є СУХИЙ і насмарк непроходить. От хочу запитатися чи може то поставити собі гірчичник, так легенько, щоб трошки прогріло чи нівякому разі норобити того?? і як собі помогти????

16. катенок

катенок Well-Known Member

А це для чого, це ж антибіотик, хоч і місцевий? Я теж перші тижні промучилась з кашлем...жах, не знала вже що робити. Якось пройшло...Чай з лимоном теплий, інгаляції небулайзером з боржомі, тепле молоко з боржомі, пару разів пила чай з калини.

17. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

В мене взагалі нежить хронічний, я вже думала що буде повний капець під час вагітності, але на диво, мене рятував Піносол та Акваспрей. Хоча раніше для мене це як водичка, взагалі без ефекту. А ще допомагає добре "зірочка" мазь.

18. сніжна

якщо легені -бронхи чисті, то сухий кашель будедоти, доки є запалене чи подразнене горло. Слиз по задній стніці з носа може подразнювати, та і запальний процес на рівні гортані теж є причиною кашлю. ТОму- лікується і пом якшується горло та ніс. Ніс- візьміть гіпертонічний розчин Хьюмер ( якщо ніс заклдений, то власне гіпертонічний- червона баночка). Якщо просто є слиз, але ніс дихає- можна звичайний фізрозчин або ізотонічний синій Хьюмер. Полоскайте горло шавлією, ромашкою, евкаліптом, прополісом. Боржомі підігрівайте і маленькими ковточками теплим по третині скляночки ( лужний розчин пом якшує горло).Пийте взагалі часто- краще маленькими порціями, просто щоб горло завжди було зволожене. Чайочки, компотики з солодких фруктів. НЕ вживайте того, що може подразнювати горло- соків, кислих ягід та фруктів цитрусових. Гірчичиники при сухому кашлі верхніх дихальних не помічні. Навпаки- це вже доведений шкідливий метод: слиз з верхніх дихальних може опуститися в нижні дихальні. Біопарокс сам по собі може в частини людей викликати ларингоспазм і посилювати сухий кашель. І при звичайних фарингітах-ларингітах до нього з обережністю навіть у невагітних ставляться. Через чутливість до компонентів препарату.
    --- дописи об"єднано, 21 Серпень 2015 ---
    якщо вас слухали ще минулого тижня і змін у продуктивності кашлю далі немає, то бажано ще раз прослухатися. БО це ж вже тиждень пройшов з минулого разу. І зміни в організмі могли пройти.

• Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  19. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

20. Marigold

Marigold Мама дівчинки-перлинки

Коли теоретично можна почути перші рухи (оті що як булькання, а не чіткі ще)?