Перші кроки з ходунцями?

Discussion in 'Немовлята' started by Бурулька, Jan 20, 2009.

1. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

Я свого садила в ходунки на 10-15 хв в день і ніц йому не бракує!!! Правда, почала садити вже коли сам добре стояв.
    Тут як і в усьому має бути здоровий глузд. Не тримати довго та й все. А коли і як піде то аж ніяк не від ходунків залежить.

• Подобається Подобається x 3
  2. Lastivka_Rivne

Lastivka_Rivne Well-Known Member

Моя свекруха бачила свою знайому і її внучку - у 8 міс. малечі сильно розбитий носик - наслідок падіння з ходульок.
    Я свого малюка садила кілька разів, і коли він під’їхав до шафи і притиснув собі пальчика - я спакувала ходунки і ми ними більше не користувалися. + я б їх сама не купувала у жодному разі (бо знаю, що вони бльше чинять негативний вплив), над просто дали ними покористуватися (але не пригодилося і добре). Повзати, ходити, а зараз і навився сам, що мене безмежно радує.

• Подобається Подобається x 6
  3. irrka13

irrka13 Well-Known Member

якщо не фанатіти, то, в принципі, нічого злого з ходульок не буде. але! коли дитина в ходунцях, то це відволікає її від такого важливого заняття, як повзання! я знаю, багато дітей пропускає цей період, відразу ходять і нічого їм не бракує. а загальне правило таке, що повзання розвиває дрібну моторику, яка в свою чергу розвиває мозок. крім того, повзання дууже розвиває координацію. вертикальне положення вимагає меншої координації, ніж положення на чотирьох. звичайно, якщо ви не балерина Большого:girl_smile:

• Подобається Подобається x 8
  4. Зорянівонька

І тут все залежитть від ходунків! З якісних (тих самих Чіко) не можна впасти чи притиснути пальчик!

• Подобається Подобається x 2
  5. Рибка

Рибка Well-Known Member

Нічого подібного, за 10 років бачила теж багато дітей і з ходунками, і без...

І ортопед не дозволяє ходунки вже тим діткам, які стають на пальчики, назначає масажі... А не навпаки - дитина спочатку бігає в ходунках, а потім йде на масаж.

Тим більше хочу сказати, що в ходунки дітей можна ставити з 8,5 -місячного віку. В цей час вже багато діток гарно впираються на ніжки, деякі вже ходять за ручки. І ставити на максимум 20 хв,. тільки щоб розвити м"язи ніг і спинки.

А в кого ніжки слабенькі - то звичайно, мамі навіть в голову не має приходити купити ходунки і "допомогти " дитині навчитись ходити.

А слабкі ніжки - це початковий рахіт, і щоб дитина правильно ходила, треба правильно її годувати.

• Подобається Подобається x 1
  6. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ну, тут вже ви не зовсім праві! Дуже-дуже часто масаж призначають саме тому, що батьки зловживали ходунками і дитинка стає на пальчики. Та будь-який більш-менш освічений ортопед вам скаже, що ходьба на пальчиках частенько саме через ходунки. Я як ваш допис прочитала, то аж зателефонувала ортопеду, ще раз проконсультуватись. Так ось, вона сказала, що в її практиці було добрих два десятки випадків, коли дитинка нормально ставала на ніжку і ніяких масажів не потребувала, а щоденне використання ходунків понад 30-40 хв призводило до того, що у 7-9 місяців призначали курс масажу і, як правило, не один.
    А щодо розвитку м"язів спини і ніжок, то що може бути кращим за повзання і самостійні спроби вставати біля чогось, пробувати переступати? Хіба ходунки можуть з цим зрівнятись?

• Подобається Подобається x 9
  7. Ірена

Ірена Well-Known Member

нам ходунки принесла свекруха - я тоді ще незнала добре це чи зле (принесла та й все). так от, Остап обльотав з ними всю кухню й кімнату десь від 8 місяців, а в 10 сам пішов. без падінь і ставань на пальчики...
    мені важко судити чи так то вже і шкідливо.

• Подобається Подобається x 4
  8. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ну от і чого сперечаєтесь???
    Я ж написала, що ходунки дозволяють з 8,5 місяців, коли вже дитинка стає на ніжки.
    І йшлось там аж ніяк не про 40 хв.
    Погано ви все-таки моє повідомлення прочитали, вибачайте...

А те, що батьки самі зловживають, і не дослухаються до порад лікаря, ну то вже тут нічого не поробиш...

9. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

перепрошую пані Зоряно,але "фірмове" Чіко клепають під Одессою тіж українці,це по-перше.по-друге,неважно які ходунки-вони всеодно залишаються ходунками.це ведмежа послуга малюкові.в природі ніодна тварина не допомагає малюкові лазити.воно повзає і смокче цицю,а коли міцнішає саме іде. от уже чудо цивілізації -ходунки!
    скоро мабуть і повзунки придумують-фіксуєш дитину в положені "шукаєм тапки під ліжком" і пристрій пересуває дитину і вчить повзати:girl_haha:...

10. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

Я, наприклад, дуже проти ходунків. Своїй малі не купувала і навіть не думала про це. А якби так сталося, що хтось би нам подарував ходунки (як тут багато пишуть), навіть самі якісні, то я б їх навіть не розпаковувала.

Дитина повинна сама вчитися ходити. Так створила нас природа, спочатку лежить, потім починає перевертатися з спини на живіт і наоборот, вчиться повзати, або ж зразу встає і з часом робить перші кроки. І так воно має бути. Коли дитина повзає вона укріпляє мязи хребта і ніжок, розвиває почуття "швидкості", вона сама знає коли їй робити свої перші кроки, і не потрібно пхати дитину в ходунки, а може її мязи до того ще не готові, адже потім самі мами водяться з дітьми по лікарях мордуючи їх масажами, це ще в кращому випадку, треба памятати ще про те, що масажем можна серйозно нашкодити у такому віці. Тай взагалі, ні один хороший ортопед не порадить дитині ходунків. Треба ще памятати: Якщо у дитини є проблеми з ніжками (наприклад дисплазія), то ходунки їй повністю противопоказані, чим пізніше така дитина піде тим краще для її ніжок.

Ходунки потрібні лише для мамусь, це хіба їм лекше. Адже можна просто розстелити ковдру, накидати на неї купу іграшок, книжечок і посадити туди дитину. Невже це так тяжко?....

І ще одне, тут вже присутній такий собі психологічний чинник, не потрібно звертати увагу на тих мам, які з задирством говорять, " Як твоя ще не сидить? А моя вже...", "Як твоя ще не ходить? А моя вже в такомому віці давно..." Всі діти різні, одні в 10 місяців ходять, а інші в рік, ну і що тут такого. Моя мала взагалі пішла в 1 рік і місяць, ну і що вона зарас чимось відрізніється від тих що пішли в 10 місяців, та нічим. Значить не була до того готова і для чого її заставляти ходити тими ходунами, навіть по 10 хв. на день???? Адже це абсолютно не є пізно, бо всередньому діти йдуть в рік, зато її кроки були впевненими, твердими і обдуманими.

Такщо подумайте добре чи пхати дитину в Ходунки, адже це насамперед Ваша дитина!!!

• Подобається Подобається x 13
  11. Наталя

Наталя Well-Known Member

Ходунків не використовувала. Витрати часу і грошей видались мені недоцільними для цієї покупки. Гарно без них обійшлися. Але
    Перечитавши темку можу сказати ще таке:
    Використання-невикористання ходунків аж ніяк не робить когось МАМОЮ а когось не мамою, зовсім не це важливо. Важливим є зважений і обдуманий підхід мами (і тата :) ) до всіх в сукупності аспектів.
    Аргументи щодо продуманості природою - як на мене взагалі не аргументи. Природа не придумала пароварок, духовок - то що - будемо сироїдами? не придумала одягу - будем голі? Та й іграшки ми своїм дітям купляємо не природою зроблені.
    Чіко погане, бо роблене під одесою - теж не аргумент, бо йшлося про модель (яка не може перекинутися чи пальчики прищемити), а вона однакова, незалежно від місця штамповки.
    Наприклад, Зорянівонька - знає за і проти, вибрала своїй дитині хорошу модель ходунків, надовго не ставить - то що, вона не МАМА???
    Мені категоричність ніколи не подобалась... :) і в питанні використання ходунків - теж не подобається.

• Подобається Подобається x 9
  12. Зорянівонька

перепрошую, пані Олено, але в природі і садків нема, і шкіл, і газових плит, і холодильників, і машин, і Інтернету ......... То чому Ви живете в місті і користуєтесь іншими благами цивілізації, а не ведете натуральний спосіб життя?

Я нікого не агітую і ходунків не рекламую. Просто НЕ ЛЮБЛЮ КРАЙНОЩІВ!!!

13. olenkastar

ви хочете сказати ваша відповідь підтверджує те,що ви не любита крайнощів????

14. Зорянівонька

Оце я називаю крайнощами...
    Але тут не про то...

15. olenkastar

я не намірена ні з ким сваритися і доказувати щось(мене то так не чіпає аби дописи місячної давності переглядати і шукати зачепку)...то була МОЯ ОСОБИСТА ДУМКА...і я залишуся при ній. і я буду своїй дитині допомагати похвалою,словом за кожне самостійне досягнення,а не прискорювати її розвиток.
    то є дійсно справа самих батьків,тут я з вами погоджуся.батькам вибирати,що краще для її дитини самостійний природній розвиток чи "допомога" сучасності.

• Подобається Подобається x 5
  16. Ivanna

Ivanna Well-Known Member

В мене теж не дуже добре спочатку було ставлення до ходунців, але так вийшло, потрібно було купити. Я була вагітна із животом було тяжко водити малого, ми зчоловіком купили ходунки Чіко. Йому тоді було 9 місяців. Не знаю, як для кого, але для нас вони найкращі, гарні мелодії, які ми співали, звуки тварин і саме головне все мають те, що й машина. Дитина була довільна і мені було легше. Почали ми ходити в 11 місяців. Молодшого я скоро в ходунці не садила теж, десь після 8 місяців, але він навчився повзати і перестав сідати в ходунці, почав ходити десь майже біля року, боявся пускатися.
    Нічого поганого в них нема, просто треба слідкувати, щоб дитинка правильно ставала на ножку (цілою ножкою, а не на пальчики) і тоді ходунці є дуже хорошими помічниками для мами та ще й допомагають розвиватися.

17. olenkastar

:eek::eek::eek::eek::eek::eek:

18. Зорянівонька

Про це і йдеться. Мама, в якої дуже активна дитина чи кілька дітей чи багато роботи деколи змушена використовувати таких помічників, але від того вона не перестає бути МАМОЮ і не є гіршою від інших. В декого діти спокійні і можуть цілий день сидіди в слінгу, а в декого такі, що важко догнати.

• Подобається Подобається x 12
  19. VIKI

VIKI Well-Known Member

Ходунки - це класнс штука, головне з головою їх використовувати. У 7-8 місяців, коли дитина надто рухлива, залишити її одну в кімнаті ну трохи ризиковано, а так, посадив на 15-30 хв і не переживаєш. Класно коли в квартирі немає порогів, тоді маля може прикотити на кухню, подивитись на працюючу мамцю і почалапати по своїм важливим справам :). А ще, ходунки не дозволяють вашому досліднику вивертати все із шафи, ну в нас принаймні не діставала, щоб відкрити.

• Подобається Подобається x 2
  20. olenkastar

робимо висновки
    1. дитина "тусується" собі сама,а мама займається своїми справами в іншій кімнаті(які ж то в мами справи в іншій кімнаті без дитини?:girl_crazy:ми ж стали мамами дітей і займаємся ними не так?)
    2.надто рухлива дитина-то недолік,проблема і то треба "корегувати" ходунками
    3. дитині зась лізти до шафи,її природню цікавість треба приглушувати і не дозволяти пізнавати світ
    от які корисні ходунки:girl_crazy:
    дякую за увагу:girl_claping: я покидаю секту ходунистів(як називає Левандівка секту слінгів)))так і можна виділити тут):girl_bye2:

• Подобається Подобається x 3