Перші кроки з ходунцями?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Бурулька, 20 Січень 2009.

1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

розумниця Іруся.
    а я своїй бублика в руці дала,в слінг посадила ,а вона собі гризе і заглядає,як я тісто мішу:xaxa:

• Подобається Подобається x 4
  2. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

А ми подумали-подумали і вирішили відмовитись від ходунців. Здоров'я синочка дорожче, аніж можливість відійти на 5 хвилин, доки він сидить у ходунцях. Тепер шукатимемо слінг. Дякую всім за позитивні та негативні дописи - вони дуже допомгли нам визначитись.

• Подобається Подобається x 9
  3. Natalya

Natalya Well-Known Member

А в мене так не виходить :sad:. Обсмоктаний бублик 20 раз швирнеться подалі, я дістану по носі, а синочок обовязково захоче мені допомогти з тістом. Але ходунки ми все рівно не плануємо купляти.

• Подобається Подобається x 5
  4. Галченя

Галченя Well-Known Member

І ми ходунків не купляли. І навіть не планували, бо була начитана негативними відгуками про них:ninja:. Але подруга моя таки вирішила нам позичити свої - "щоб спробували, а от може сподобається". Але моя доця категорично від них відмовилась. Загрузила її туди пару раз лише щоб сфотографувати:xaxa:. Доця ходунки вирішила по-своєму використовувати:confused:: підрачковувала до них, а потім намагалась спертись і стати на ножки. Небезпечно виглядав той процес:8:. Тому й повернули подрузі ходунки "достроково":xaxa:

• мімімі мімімі x 1
  5. natorella

natorella Well-Known Member

вітаємо:y:
    добре шо ви (не зважаючи на велику кількість наших не дуже коректних часом дописів) - не образились, а прийняли вірне рішення.
    то ж запрошуємо вас в ось цю гілочку - ми допоможемо вибрати найкращий, найзручніший

6. Aster

Aster Well-Known Member

Ходунки - велика шкода розвиткові

Коли я народила старшого сина, ще не було стільки інформації про шкоду ходунків в журналах і книжках. Але мені вистачило й того, що я прочитала пару речень про це в одній газеті. Ми не стали купляти ходунків, та й малий почав самостійно ходити дуже рано. Зараз молодший син доріс до віку коли дітей саджають в ходунки. І всі навколо мами на дитячих площадках страшенно і щиро дивуються, що я не купляю їх своїй дитині! Невже вся ця інформація з десятків джерел ніяк не впливає на сучасних батьків? Єдиний аргумент - зручно мамі. І це головне?

До речі, якраз сьогодні знайшла, я вважаю, дуже логічну статтю про шкоду ходунків:

"Нужны ли ходунки?

Рекламные агентства рекомендуют ходунки, которые предназначены для того, чтобы учить ребенка ходить. И, купив этот «волшебный» аппарат, родители ждут, что их малыш сразу побежит.

Самому малышу пользоваться ходунками нравится. Он находится в вертикальном положении и может быстро продвигаться вперед. Родители думают, что если ребенку это нравится, значит, они приобрели полезную вещь.
    Но если вникнуть поглубже, то окажется, что это приспособление, которое якобы помогает научиться ходить, на самом деле – вредное излишество.
    1. Ребенок дольше стоит на цыпочках, чем обычно, потому что в ходунках для движения вперед ему приходится опираться
    на пальцы ног. В этой позиции ребенок лишается возможности выработать правильное положение ступней во время ходьбы.
    2. Чтобы двигаться вперед, он прислоняется грудью к краям ходунков и не учится находить равновесие. В результате он долго не может научиться сам принимать вертикальное положение.
    3. Ребенок не приобретает важнейшего опыта самостоятельного передвижения. Он не учится удерживать равновесие, стоять и ходить без посторонней помощи.
    4. Чувство равновесия не формируется в соответствии с возрастом ребенка.
    5. Ребенок без ходунков обычно сам учится опускаться вниз, на пол. Он сгибает колени и тазобедренный сустав и снова, балансируя, находит равновесие. Родители часто видят, что их малыш встает, потом садится, потом снова встает и снова садится. Повторяя одни и те же движения, он учится, изменяя их, быть самостоятельным.
    6. В ходунках ребенок обычно находится на одной и той же высоте, а это мешает ему сгибать и разгибать ноги в коленках.
    7. Ребенок, который учится ходить самостоятельно, хватается за мебель, держится за нее и начинает чувствовать себя более уверенно. Шаг за шагом он продвигается вдоль дивана, опираясь на него руками.
    8. Если ребенок ходит в ходунках долго, это ведет к перенапряжению спины.

В ходунках ребенок не двигается самостоятельно и потому не испытывает радость открытия и не стремится к новому. Ему меньше нравится лежать на полу, он ленится переворачиваться. Чаще малыш просто ждет, когда его посадят в ходунки и он начнет «ходить». Это действительно самый легкий и удобный способ, но вовсе не полезный. Мы и сами так часто поступаем. Например, вместо того, чтобы сходить за хлебом пешком, что гораздо здоровее, мы едем за ним на машине.
    У ребенка, который часто находится в ходунках, перестает развиваться чувство равновесия. Ходунки мешают выработать собственную манеру ходьбы. Ребенок еще долго будет чувствовать себя в этом отношении неуверенно. Ходунки могут привести даже к тяжелым травмам. Ведь при падении малыш не может, как кошка, свернуться в клубок.
    Ребенок, которому дают возможность «испытывать себя», хорошо знает свои возможности и уверен в себе....

Если лишить человека возможности набираться опыта или делать за него то, что он может сделать сам, он не сможет естественно и гармонично развиваться
    ."

7. Макарена

Макарена Well-Known Member

Не можу сказати, що я прихильниця ходунків чи проти них... Просто спокійно до них ставлюсь. Хочеться ще раз наголосити, що кожна дитина розвивається по-своєму і є зовсім не схожою на сусідську чи навіть на рідного брата. Старший син "від"їздив" на ходулях досить часу і це не заважало йому почати ходити в 10 місяців, а менший зовсім не хотів (не зважаючи, що там "діткам подобається"), вилазив і пищав, і вже йому минув рік і місяць, а він все ніяк не відпустить мого пальця... Чи можна з мого досвіду зробити висновок, що ходунці заважають "естественно и гармонично развиваться"?

• Подобається Подобається x 3
  8. Масік

Масік Well-Known Member

Безумовно все має дві сторони . Ходунки нам дісталися у спадок, спочатку стояли собі тихенько в куточку і ніхто їх не чіпав, але коли у нас почався такий момент що без мами ні кроку, а вірніше мама ні кроку без сина , то все таки ми до них звернулися , звісно без фанатизму, зараз користуємося лише на той час поки варю кашку тобто це 2 рази на день по 10 хв максимум , чи буде від цього значна шкода ?... думаю ні. І Маркіясь як усі нормальні дітки сам ходить , правда поки по дивану, і сам вміє ставати і сідати, просто не треба фанатіти , так є мамочки яким лекше запхати дитя на цілий день в ходунки і тішитися шо воно саме собі дає раду. Тому як на мене ходунки це не є якась там необхідність а лише метод дещо полекшити роботу мамі, але до усього потрібно підходити з почуттям міри !

9. Aster

Aster Well-Known Member

Згідна! Тому мене так дивують нападки навколишніх мамусь. Ну нема в мене необхідності запихати дитину в ходунки, він в мене і в шезлонгу спокійно 10-15 хвилин посидить як треба. А таке враження, що це таке що "мусить бути в кожній хаті - і ніяких заперечень". :xaxa: :xaxa: :xaxa:

• Подобається Подобається x 8
  10. Knopka

Knopka Well-Known Member

Ми ходунків купувати не збиралися, але друзі подарували (так само як раніше ще одні подарували кенгуру, яке я не хотіла, але зараз не про це). Чоловік спершу туди садовив доцю, більше навіть не як в ходунки, а як в качельку, бо вони ще ставляться гойдалкою і мають підніжку. А потім вона сама не захотіла туди. Раз в два тижні може на пару хвилин залізти (з нашою допомогою, звичайно) і все - більше не хоче. Їй цікавіше пізнавати світ повзаючи. І я дуже з того тішуся. І роботі вдома,ю це не перешкоджа, коли я на кухні, вона собі позває біля мене, відкриває шухляди, бавиться різними цяцьками, а я тільки приглядаю, щоб все ок було. А наші ходунки зараз стали просто елементом інтерєру.

• Подобається Подобається x 7
  11. Львів_янка

Львів_янка Well-Known Member

Я належу до противників ходунків. Але кума принесла їх нам, ну і я на декілька хвилин почала малого туди запихати, проте він активно відмовлявся:) Ми й не заставляли. Він в нас самостійно почав стояти в 8 міс. і з 9 ходити тільки за руці, зараз повзає. Ходунки я можу використовувати як столик для годування (бо справжній ніяк не можем купити)

• Подобається Подобається x 1
  12. Масік

Масік Well-Known Member

А нам про ходунки можна забути зовсім . Я цей елемент "мебелі" вже спакувала на винос . Маркіясь вже 3 дні як сам тьопає !!!!!!!!!!:girl_claping:

13. olenkastar

прикол....у нас у дворі(в Камянці поки була) сусідське мале на тижні 2 старше за моє(нам тоді було 9 місяців),то її батьки виносили ходунки надвір,сажали туда маля і воно літало по подвірю:eek:і всі бабулі на лавочці тішилися,як тому дитю там добре і яке воно щасливе....жаххххххххх...засадити би тих батьків так і випустити таково...ну прям,ну ваааще,як кажуть масквічі

14. irrka13

irrka13 Well-Known Member

мені просто цікаво, що з цими дітьми ЗАРАЗ? ви не цікавились? ну, для "загального розвитку":confused:

це писала Мамусічка 10 березня

15. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

В мене теж є знайомі в яких малий по одвірю гасав в ходунцях, йому рочок, помаленьку вже тьопає, все ніби більше-менше,
    а от сусідка, яка щодня малу в ходулях дома триало подовгу-рік і три, а вона не ходить, навіть за ручку.

• Подобається Подобається x 1
  16. Рибка

Рибка Well-Known Member

Ходунки тут не аж так і головні, є дітки, які і без ходунків починають ходити в рік і 2-3 міс.
    Нашому малому ходунки дуже подобались, він аж плакав, так просився. Педіатр сказала - якщо стає на ножки рівно, а не на пальчики, то хай бігає....ножки силу набирають. Пішов сам в рочок, навіть уже побіг.
    А мала не дуже до тих ходунків потяг мала - теж пішла в рочок.

• Подобається Подобається x 2
  17. olenkastar

я вважаю,дитина йде тоді,коли повністю розвиваються і "дозрівають" її м'язи і кістки.то може статися в рік,в рік і 3,і півтора року. наше завдання спостерігати і оберігати,а не робити ведмежу послугу-допомагаючи їй піти. лише моя думка.
    ми без ходунків,на чому зекономимо на ортопеді і масажисті.за руку теж не водимся...наразі дозріваємо до самостійних кроків.

18. Despina

Despina Well-Known Member

От в цьому якраз ще один "прікол" ходунків. Дитина в ходунках не падає, тому, коли починає ходити - зразу біжить і коли падає - то вперед. Ви знаєте, як це небезпечно? Дитина, яка ніколи не була в ходунках починає ходити з широко розставленими ногами, на повній ступні, повільно як качечка:) І коли падає - то на попу. То таке моє спостереження. Бо бачила багато діток - і в ходунках, і без. Серед тих, що мали ходунки були і такі, що зовсім зловживали. Про них писати не буду, ну бо це повний "піпєц", коли дитина там цілими днями приблизно з 6-ти місяців і поки лікар не заборонить. Але навіть в тих дітей, яких лишали на пів години в ходунках, коли починають ходити, зберігається сяка-така звичка ставати на пальчики чи при ходьбі, чи просто при стоянні.

• Подобається Подобається x 9
  19. natorella

natorella Well-Known Member

мені от просто цікаво - а якби не купували мами ходунків - то шо би сталось??? хата ж не завалиться

• Подобається Подобається x 2
  20. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Трохи почитала негативних відгуків і скажу так само пару слів. Старший син мав ходунки, десь з 6 місяців. В 8 місяців пішов сам. В 9 вже достатньо впевнено ходив, але від чогось до чогось ( від ліжка до шафи і навпаки ), в 9.5 - вже впевнено по всій кімнаті. Нічого страшного в цьому я не побачила!