Відповідь: Перші кроки з ходунцями? не було слінгів????? передивіться уважно старі картини, фото.....просто вони це не називали слінгом!!!! зі всього вищеперечисленого вами я користувалася лише підгузниками!!!! і то, тепер як буде ще одне маля, я категорично не буду ними користуватися!!1 і знаєте я не відчувала потреби ні в ходунках, ні в манежі, ні в післяпологовій білизні!!!!! я можу собі це дозволити, але вважаю, що дитина повинна рости в нормальних природніх умовах. щодо зціджувань, шапочок і годувань - то це совєцькі часи!!!! так само як зараз -часи комерції - люди придумають і зроблять любе, аби з цього була нажива, а корисно це чи зле, про це вже не задумуються. і як результат маємо генетично модифіковані продукти, токсичні підгузники, штучний інтелект....і т.д. і т.п........ моя мама 1937 року народження, виросла в сім"ї де було 9 дітей, не було всіх "благ" цивілізації. всі діти народжувалися вдома, нікого не вакцинували... які шапочки влітку, там більше переживали щоб діти мали що взути взимку, яке зціджування коли стільки роботи по господарству. примотала баба дитину до себе і пішла клопотатися. мені не потрібні схиляння вашої голови!! і не хочу вас образити, але ваші процеси говорять самі про себе
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? одрі,ви все правильно кажете,колись люди(особливо по селах) не заморочувались всіма тими речами що ми зараз.....АЛЕ,я рада що зараз є така купа речей ,що полегшує нам існування,і я користувалась ікористуюсь половиноюз них.Це ще спірне питання,де дитині гірше...в памперсі,чи в протікшому підгузнику з марлі....,бо якщо дитина має чутливу шкіру,їй досить 5 хв.контакту з мочою,щоб мати ранки....і чудово що є такі креми як бепантени і деситини,бо багатьох вони виручають... ходунки і справді річ не дуже потрібна,але хто хоче то може купляти,тільки не забувати про міру,ну і ззвісно якщо в дитини проблеми з суглобами,то тут без варіантів.Манеж,на мою думку,річ досить таки непогана,АЛЕ,при наявності великої площі в квартирі......мені в моїй двокімнатній і проставити його нема де......знов ж таки,не йдеться про те,щоб дитина там сиділа безвилазно,але є моменти(на кухні мама готує істи) коли дитина 20 хв.запросто може там побути..... .......Якщо вже говорити,що непотрібні всі придумані блага цивілізаціі,тоді непотрібно обмежуватись тільки дітьма і дитячою........Можна замість прокладок користуватись марлею( є бажаючі????????), дезодоранти,парфюми,косметика теж бези необхідності......натур аромати......Всю кухонну техніку теж не потрібно......одну терку і два ножі вистачить......Думаю ніхто так не хоче.......
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? не хочу більше нічого писати в цій темі, до того ж, одрі, Ви читаєте тільки те, що провокує Вас самих до суперечки далі
всього добре в міру і без фанатизму. щодо дезодорантів, то почитайте про їх склад і посидіть на прийомі дерматолога, до якого масово йдуть люди після використання антиперспірантів з гідраденітами, фурункульозами і ін наслідками токсичної дії складників які входять до складу антиперспірантів. дай Боже вам ніколи цього не бачити до всього потрібно підходити з головою. в мене велика площа квартири, та все ж я готувала їсти і дитина мені не заважала! щодо винаходів, типу мікрохвильовок і т.п. такох вважаю що без них запросто можна обійтися. посудіть самі, цей весь технічно-економічний прогрес до чого веде..... я висловлюю свою думку
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Бачите, добре, що ви знаєте, що якщо проблеми з суглобами, то не можна ходунців. А є ж такі бездумні (щоб не сказати тупоголові, даруйте) батьки... В мене родичі ще коли Олесі було 4 міс. питали, чи купили вже ходунці, бо так легше, щоб не треба було дивитись за дитиною:cesored:, а то так воно всюди буде падати. Я казали,що не не маємо і, щоб не провокувати суперечок, на цьому й закінчувала. Погоджуюся з Одрі, що без багатьох речей можна обійтись
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Дитину залишити саму в ходунцях також не вихід - вони всюди дістають. Нам ходунці подарували. Не можу сказати, що малий в них багато часу проводить, але деколи там буває. Він їх використовує як засіб пересування по-іншому. Пхає поперед себе і так іде :xaxa: А сказати, щоб ними не захоплюватись... Дитина сама відчуває і проситься вийти :y:
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Я коли була вагітна, то була категорично проти ходунців. Казала що купляти не буду ні в якому разі. Як на зло, нам їх подарували. Я все одно була проти і дитину в них не садила (на відміну від інших членів сім"ї). Видно дитина відчула моє ставлення до ходунків, бо сам їх терпіти не може. Більше 2 хв не висиджує в них, а інколи взагалі відмовляється сідати в них. Отак!
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? аналогічно. щоб ні у кого з рідних не виникало спокуси всадити малого туди, я їх продала.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Одрі, я також погоджуюсь з Вами, що багато популярних зараз речей створені в результаті чийогось бажання наживи. Щодо ходунців, то особисто я категорично проти них і знаю як мінімум 2 приклади знайомих, коли ходунки спричинили дітям ортопедичні проблеми. Але ж Ви, по суті, самі собі перечите. Нарікаєте на блага цивілізації, на штучний інтелект, а самі маєте статус "Senior Member" на одному досить такому популярному Львівському форумі:xaxa:, а отже достатньо великий проміжок часу проводите в інтернеті
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? згідна. шо маємо - те маємо. хоч якщо відверто, я б дуже хотіла назад у 80-ті, і щоб ніяких мобільних, компутерів і ін а інтернет, то ж така зараза
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Взагалі-то цей допис хотіла написати Мамусічка - моя дружина і віднедавна - учасниця вашого форуму. Але віддала це право мені. За що їй дякую Отже. Наш Кірюшка, як це й має бути, зрештою, на інших дітей не схожий абсолютно. По-перше, вже з 5,5 місяців він почав повзати. Відтоді ковдра на полу стала його улюбленим місцем перебування. Пізніше однієї ковдри стало замало Можливо, причиною такого раннього повзання стало те, що ми вже з 2 тижнів життя викладали синочка на живіт, чим наводили страшеннний жах на батьків та усіх інших По-друге, наш упертюх і досьогодні нехоче самостіно сидіти (нам вже 7,5 місяців). Саме - не хоче, а не не може. Посидить, доки ти його тримаєш, потім бух - і поповз. Масажист із лікарні так і сказала: "А що йому лікувати? М'язи в нього дуже сильні. Він просто не хоче сидіти". Ну і нарешті про ходунці-ходульки. Ми про них чули, але смутно і не дуже хороше, чим дуже і не переймалися, бо купляти їх не планували. А на 7 місяців наш хрещений - бац - і подарив нам такі собі синенькі ходунці. Ми до них спочатку поставились із насторогою, але Кірюшці вони сподобались. Тепер він час від часу гасає на них по хаті і виглядає цілком щасливим. Коли захоче їсти - під'їде до мами і погудить На носочках він не ходить, відштовхується повною стопою. Коли їздити набридає - із неменшою радістю сидить на руках або повзає. І наостанок про слінг. У нас (смт. Нові Санжари Полтавської області) при згадці слова "слінг" продавці дитячих магазинів впадають в повний ступор. Коли нам було 2 місяці у Полтаві ми таки на один слінг натрапили, але... чи то слінг був китайським, чи Кірюшка наш крупним малюком, але у тій затягнутій торбі йому лежати було зовсім незручно. Ми плюнули і купили ще одну (меншу) кенгурушку. Більшою користуємось і сьогодні. Наприклад коли ідеш на кухню можна повісити синочка на спину спинкою до тебе і все буде добре - і ти щось поробиш, і він руками в сковородку не полізе. Такі от справи. По темі - я гадаю, що ходунці - річ корисна, але з певного віку і ставитися до них треба уважно і з обережністю. У 3-4 місяці ставити у них дітей зарано.згадці слова "слінг" продавці дитячих магазинів впадають в повний ступор. Коли нам було 2 місяці у Полтаві ми таки на один слінг натрапили, але... чи то слінг був китайським, чи Кірюшка наш крупним малюком, але у тій затягнутій торбі йому лежати було зовсім незручно. Ми плюнули і купили ще одну (меншу) кенгурушку. Більшою користуємось і сьогодні. Наприклад коли ідеш на кухню можна повісити синочка на спину спинкою до тебе і все буде добре - і ти щось поробиш, і він руками в сковородку не полізе. Такі от справи. По темі - я гадаю, що ходунці - річ корисна, але з певного віку і ставитися до них треба уважно і з обережністю. У 3-4 місяці ставити у них дітей зарано. Вибачте, що довго, але начебто не офтоп і тема для нас актуальна
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? справи у вас поганенькі - дитину за спиною спиною до себе??????? чи ви думаєте він з-за спини сковорідку дістане????? мдааааа то називаєтся- давай онлайн консультації на сайті))))
Тут ви не праві шановна!!! Маємо знайомих, які мають двох дітей, яких ставили на ходунці у три - чотири місяці. Якби це жахливо не звучало. Якщо мій чоловік неправильно висловився, то так і сказали б! А не обзивали йогом. Чи так приємніше?
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? а хіба ЙОГ це образливе слово? ви жарти нормально розумієте? просто уявила собі цю картину і розвеселило мене :xaxa: без образ
Повторюся. Якщо людина неправильно висловилась, то так і кажіть, а то одразу заплювати. Ну, і людоньки. А дитину якщо спереду носити в кенгурушці - може і торкнутись випадково до гарячого та обпектися. Дитина ж не робот вона рухається їй цікаво до всього торкнутися, чи ви самі не знаєте? А слінгів у нас не продають і навіть не чули. В мене з гумором все добре. Мир.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? дитину носиться ТІЛЬКИ лицем до себе, а не від себе. відповідно вона не зможе настільки вивернутися. ну і пам"ятайте все таки про безпеку. краще коли є небезпека попектися з дитинкою не підходити, бо ж на біду багато не треба
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? а ви думаєте в нас вони в кожному магазині? є інтернет і пошта - ото і вся премудрість аби було бажання а кенгуру і ходунки - то вибір кожного батька-матері я наприклад не можу так знущатись зі своєї дитини (ІМХО)
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? ми малій зараз робимо масаж. проблем і показників для цього ніби і не було..., лише трішки пальчики підгинала і ставила ліву ножку на них. але він, як то кажуть, не буде лишнім. Так от масажистка строго-настрого заборонила нам малу в ходунки ставити!!! для діток, які мають з цим хоча б мінімальні проблеми, ходунки - табу!!!!!! бо все почнеться з початку....тим більше в ходунках йде скривлення хребта(і хто б там що неговорив). так що мамочки, добре думайте перед такою покупкою. Краще трішки помурдуватись, ніж потім справляти серйозні проблеми.