Перші кроки з ходунцями?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Бурулька, 20 Січень 2009.

1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

і спитаю - нашо?
    вам дуже треба шоб дитина топала за ручки?
    куди ви спішите?

2. Eirini

Eirini New Member

а хто сказав за ручки? ми його за ручки ще ні разу не водили, беремо руками під пашки і тримаємо щоб дитина добре відчувала підтримку, і топаємо хвилин 5, що в цьому поганого якщо дитина сама проситься на підлогу?

3. natorella

та яка різниця? чи за руки чи під пахви?
    НАШО ВОДИТИ?
    проситься на підлогу - пустіть на підлогу, най повзає

4. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

щоб скорше пішла. я як бачила в нас на майданчику мацьопів по 7-8 міс, яких вперто водили, а воно як билиночка в степу хитається, то мене висаджувало. лікар сказав що вже можна, що краще/скорше пішла, щоб з рук злізла, КОРИСНО.

5. Eirini

Eirini New Member

По-порядку: нам наступного тижня вже 9, і ми не вперто водимо - а допомагаємо топати своєю підтримкою по пару хвилин на день. Чи я маю сказати :"на синку, тобі ще рано, ще сиди\лежи\повзи"? Мій брат в 9.5 місяців вже давно ходив і сам виліз по кріслі на стіл. Ясно що то не аргумент, але якщо дитина рветься до ходіння - то як бути? Хочу просто зрозуміти, я не експерт, у мене щойно перша дитина. А коли Ви бачили тих билинок - то Вас просто висаджувало - чи Ви якось підходили до мамочок і спілкувались\радили\підказували\пояснювали? Може вони це робили в силу свого незнання в тій справі? я впевнена що кожна мама хоче найкращого своїй дитині і ніколи не буде свідомо їй шкодити. Я маю 4 переноски-кенгуру, лежали і чекали ще від часу вагітності. Коли малий почав сидіти - стала користуватись. І тут мені добра людина розповіла про їх шкідливість,за що дуже вдячна - тепер за потреби носимось в ерго-рюкзаку. Чому ми завжди вважаємо себе найрозумнішими і нас висаджує коли бачимо чиїсь помилки замість того щоб людині пояснити\підказати. Послухає чи не послухає - це вже її справа.
    От чого одразу "НАШО ВОДИТИ?" - так поясніть мені по-людськи, без іронії і сарказму
    , НАШО? Покажіть якийсь причинно-наслідковий зв"язок. А як бути - чекати що дитина одного дня стане і піде сама? не показувати їй що вона вміє топати? як? я чесно хочу зрозуміти.

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Саме так.
    Ну в нас так було.
    Тай Ваш брат Ви пишете:

Ви справді думаєте, дитині треба то показувати? Посміхнуло)))

Такі речі як самостійно сісти, встати, піти - в дитини не відбереш, то прийде все, головне не пришвидшувати - не садити, не ставити, не водити за ручки, побережіть ще неокріпші кісточки і м"язи і довіряйте своїм діткам, мамусі!

7. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

це не сарказм не ображайтесь просто є мами які водять через власні амбіції є ті що слухають усіх по колу і не бачать власної дитини
    А як що по темі дитина сідає ходить розмовляє тоді коли вона фізично емоційно і психологічно готова. як що дитина не може сама ходити - їй рано, відповідно вона має ще поповзати, коли ви її водите по-перше вона не розвивається так як має, бо ви за неї робите і по друге вона психологічно не буде знати що може ходити сама бо звикне до вашої пітримки і по третє в емоційному плані дитина не буде готова досягати свого своїми діями. Ну якось так прийдуть дівчата може краще пояснять

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ага. і виходила дурна і глупа в силу написаних раніше аргументів.

---------- Додано в 14:23 ---------- Попередній допис був написаний в 14:21 ----------

тут я якби не експерт, ну от але якщо рветься - то хай ходить сам. якщо впаде - значить ще не готовий. а може це його підштовхне до самостійних кроків, а так ви водите - нащо напрягатися, тримати рівновагу, як мене гарненько як ходулях протягнуть.

9. katysik

katysik Well-Known Member

А який мені недавно перл видала дорога родина!!! Цитую: 'Малому вже 6 місяців на носі, чого ви ше ходулі йому не купили, хай ходить по хаті, он він як ходити рветься'!!! :khomyak: Я чуть з дивана не впала!!! І то такі поради дає молода мама 3ох дітей, дівки, я реально в ШОЦІ!!!!

10. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

я ті ходуни взагалі не хотіла, а кума приперла на Миколая... стоять поки на балконі, ще не вирішила, чи будемо користуватись...
    а дитячий лікар-фізіотерапевт (робила нам дренажні масажі) видала мені "дитину можна в ходуни ставити, коли вже добре сидить":girl_impossible: і це лікар!!!
    Аня сидить вже добре, сама сідає, в положенні сидячи і витанцьовує, і нахиляється, і т. п., але ходунці зараз їй явно рано.
    В цеї лікарки, за її словами, малий спочатку "пішов в ходунцях", а тоді поповз...

11. roma roma

roma roma Member

Дівчата, в мене знайома пів свого життя працює реабілітологом як дорослих так і дітей, то вона категорично відмовила від цієї покупки. І водити теж не радила. Хай дитинка сама це зробить, хай побільше повзає. Хтось вище писав щоб швидше з рук злізла, а я мрію щоб хоч хвильку посидів.

12. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я це чула вже кільканадцять разів. Від різних людей. Рятуюсь відмазкою - квартира мала, нема куди на тому девайсі розігнатись. Аргументувати своє рішення пробувала не раз, але завжди виходила нерозумною і недосвідченою мамою. Тому так. Стосовно "показати дитині, що вона вміє ходити" - не показувала нічого, пробував вставати - не заважала, потім почав пробувати піднімати іграшки з-під ніг, потім робив перші кроки навколо ліжка. Тепер ходить сам попри диван, тоді однією рукою тримає край дивана, іншою крісло, переходить крісло, тоді так само переходить письмовий стіл, і все сам, нічого не показувала і не вчила. Якщо хтось з знайомих бере за руки і пробує вести, то кричить і вириває руки, бо не знає що так можна йти і не розуміє що з ним хочуть робити. Ну і я не дозволяю так робити :)

13. Rsju

Rsju New Member

Ну я знаю, що якщо дитині "допомагати" ходити це погано на хребет впливає.

14. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

то я не до того писала, що треба ставити, бо лікар сказала, а навпаки, що лікар, мабуть, диплом за сало купила

15. natorella

і ходити і садити - на хребет, на ноги
    я - живий приклад

16. Megan

Megan Well-Known Member

а шо з тобою не так?

17. natorella

то вже певно весь форум знає
    від того шо садили - остеохондроз з 13 років
    від того шо водили - дуже слабкі суглоби і зв*язки колін
    мала вже 2 рази по 2 місяці в гіпсі від бедра і допальців
    і жодного перелому - один раз - деформую чезапалення через падіння
    , другий раз -на рівному місці, в суху погоду, розірвала суглобну сумку в шмаття
    тому своїх хлопак не водила, не садила
    самі і пішли і повзали шикарно (дехто і зараз по вулиці може взяти і поповзти в своїх 2,5 роки) і пішли після року

18. nattsol

nattsol Well-Known Member

маю підозру, що в мене через ранні садіння-водіння фіксований сколіоз в попереку. Виявили його, як мені було 16 років і сказали, що з цим вже ніц не зробиш, а в майбутньому мене в кращому випадку чекає остеохондроз, в гіршому - радикуліт.
    Садити мене почали з 3-х місяців (я підтягувалась за мамині-татові руки, то мене потім почали підпирати подушками); водили за руки мене десь від півроку, а самостійно я почала ходити десь у 7,5 міс.

19. zetta

zetta Well-Known Member

Як то можна дитину скалічити страхами, невпевненістю, сумнівами , бо от в сусіда вже сидитьстоітьходе а своє ні.

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

в нас ходулі служать як підтрика для ходження, підповзе до них, встане і тримаючись за ходулі пхає перед собою і ходить за ними. А в ходулі сісти ніяк)))