Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Щодо крісла, то таки мабуть трохи небезпечно. Ліпше мати ігрового манежика (і іграшки є де розложити і малеча далеко не впаде), або меблями зробити загородку, прибрати небезпечні речі і нехай пізнає світ малюк. Музику, казочку то вже обов'язково в будь-якому разі .
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Дорогі мамусі і татусі, у всіх у вас є діти і усі вони різні, немає одинакових діток з одинаковим характером. Є дітки як шило є спокійні, є крикливі а є мовчуни. Є дітки які з зодоволенням бавляться і ходять в ходунках а є які і двох хвилин не всидять у них. Моя Соня сама вчилася сідати, сама вчилася вставати і стояти тримаючись за якусь опору, перше навчилася ходити а повзати вона і зараз не дуже вміє, і тоді не вміла, Соня сама просила руку щоб добратися до того місця що їй кортілося, я вчила її повзати, показувала як це робиться, вона дико верещала нагиналася( з положення сидячи) тоді ривком вставала на ноги(сама) і вимагала моєї руки для підтримки, я мала їй відмовити в цьому? Які можуть бути правила у цих питаннях - все індивідуально
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? О, тут теж про манежики . А навіщо обмежувати дитину в території? Рухаючись дитя пізнає світ. Знаєте, в якомусь глянці читала поради. Коли Ваша дитина починає повзати, треба стати на рівні її очей (правильніше буде написати лягти ) і прибрати всі небезпечні предмети. Так само слід зробити коли дитина починає ходити. Ми живемо як цигани: навіть меблів у кімнаті немає, де діти товчуться, зате є простір, дітям безпечно, а мені спокійно. Це тимчасово. Старший вже починає розуміти що таке неможна і що йому за те буде
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? ніхто не каже про постійно в моєї дитини від носіння в слінгу натренувались ноги і спина краще ніж якби він їздив у візку він ходить швидко - вздовж всіх стін у хаті, повзає швидко, стоїть вже щоразу довше, вдома в слінгу - коли треба терміново шось зробити, а саша не бажає від мене відійти а так - підлога - і вперед він буде ходити сам і тоді коли захоче, я не переймаюсь і тисну на дитину тим що підштовхую його до самостійних кроків. є діти різні але можливо тут плутаються 2 поняття - “водити за ручки” і “йти, тримаючись за руку мами”?
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Згідна на 100%. Моя дитина за ручки взагалі не ходила. Сама сіла, сама поповзла. Ходити почала в 10,5 місяців не на пальчиках. Ходунці у нас були і ніякої шкоди від них я не помітила. Є спокійні діти, і мамам цих діток я по-доброму заздрю. А в моєї доні шило в д... від народження. І ходунці часто виручали. Треба було опитування в цій темі зробити.ІМХО
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Для прийняття рішення про те, водити за руку чи не водити, мені досить було дізнатися, що повзати дитині дуже корисно, бо зміцнюється хребет, а от від передчасного водіння того додаткового зміцнення не відбувається. Я сама з дітей, що "рано пішли і не хотіли повзати", але і проблеми з хребтом у мене є. Тому я доклала всіх зусиль, щоб все таки малий поповз, ми вчилися повзати довго, 1,5 міс, та все ж у 8 міс поповзли )
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Про падіння з ходунок. В нас Чіковські. Ну неможливо з них випасти!!! То найнадійніше місце, де я можу дитину на кілька хвилин лишити.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Ви знаєте, я наприклад, дуже проти ходунків. 1. Дитина не відчуває швидкості; 2. Багато дітей, які ходили у ходунках мають проблеми з ніжками, особливо вони ходять на пальчиках, правда не всі, але для профілактики краще не ставити у ходунки, тобто ніжки ще не готові, а мамусі вже їх заставляють; 3. Дитина, яка повзає у неї добре розвивається хребет; 4. Вони можуть перевернутися і завдати шкоди малюкові. Та й взагалі нормальні педіатри, особливо ортопеди, їх не радать взагалі. Для чого вам самим створювати проблеми зі здоровям малюка та в майбутньому водити на всякі масажі. Дитина повинна сама сісти, поповзти, встати і піти, і вона сама це зробить коли буде до цього готова, коли буде готовий її скелет. Подумайте про дитину, а не про себе, вона піде тоді коли прийде її час, а не тоді коли вам цього треба, не треба слухати сусідку, якщо вона каже "...як твоя ще не ходить, а моя вже давно у цьому віці..." - це ненормально, БУДЬТЕ МУДРІШИМИ!!!
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? А я й не знала, що повзаючи, дитина укріплює хребет. Наша Олеся молодець, знає, що їй на користь піде - в 6 місяців почала повзати
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? І ще одне дуже ВАЖЛИВЕ: якщо у дитинки була дисплазія, або навіть підозра на дисплазію, то ходунки строго противопоказані. Можу ще написати як вчити повзати вашого малюка (нам це показав досвідченимй масажист). Отже, поставте його на коліна і лодоні, та розгойдуйте його вперед і назад, і знову вперед і назад і так по кілька раз на день, при цьомі заохочуйте його( тобто смійтеся разом і т.д.). Дитинці почне подобатися це гойдання і вона почне самостійно вставати і гойдатися, якщо вона сама цього навчилася, то можете бути певні, скоро поповзе. Успіхів вам.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? ну не знаю напевне в кожного по своєму:agree: в мене донечка почала самостійно так гойдатися з 6 міс (ми її спеціально не ставили), а повзти почала після 9 міс, до того ж вона одночасно з повзанням почала ставати сама на рівні ноги і ходити за руки (спеціально не ставили) а щодо ходунків, то я проти тих, в які дитину садять, а купила дитині що можу сказати - перші кроки в таких ходунках треба контролювати, бо дитина навалюється всією своєю вагою і вони їдуть швидше, ніж вона переставляє ноги. Тепер донька сама підходить і всатає до них і ходить вже без мого притримування із швидкістю, яка їй підходить. мінус таких ходунків - важко з поворотами
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? А нащо взагалі дитині якісь засоби для ходіння? Ті ж ходунки, чи такі тачки, як на фото вище. Мені цікаво. Крім аргументу, що мамі треба кудись зіпхнути дитину. Реальна яка користь від того всього на вашу думку? Може дати дитині можливість самій вибрати час для ходіння? Не треба казати, що дитина сама просить щоб її водили за руки. Можна переводити увагу на інше і вона би забула, а з часом би пішла сама.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? - ось так ми використовуємо подаровані нам самі дешеві ходунки. Радості!!! сама туди заповзає, і - б-р-р! - повзе, напевне уявляючи себе татовою машиною:xaxa:
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? перед тим як дитина піде сама їй треба навчитися тримати рівновагу. я купляла дитині ходунки, чи краще сказати тачку, лише через те, що боялася якимось чином зашкодити поставі і вмінню ходити. Бо коли донька ходить за руки, вона зовсім інакше розподіляє свою вагу. А на рахунок зіпхнути дитину, то не з тачкою, бо вона не повертає і все ж краще контролювати. що ще можу сказати за використання цих ходунків, то перший місяць донька не проявляла особливого інтересу до них, перші рази падала, бо навалювалася на них і вони їхали швидше, ніж вона переставляла ножки. тепер коли вона хоче походити, сама встає до них, хапається за ручку і йде. На різних поверхнях підлоги (килим, підлога) вона уже не завалюється в будь який момент, коли щось зацікавить зупиняється, відпускає одну руку і бавиться тим, що її зацікавило (це щодо самостійного вибору часу для ходіння).
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? а підіймаючись біля дивану дитина не отримає досвіду в здобутті рівноваги?
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? Звичайно здобуває, моє твердження стосувалося того, що дитина не може з часом просто встати на ноги і піти. вона так само вчиться ходити, стояти, повзати як і сидіти, перевертатися і це не відбувається в одну мить я не маю на меті агітацію користуватися ходунками, питання було в потребі використання засобів для ходіння, я написала чим керувалася, приймаючи рішення про придбання ходунків
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? У донечки виявили дисплазію аж у піврічному віці. Ціною великих зусиль і її терпіння ми повністю відновили суглобики. Але я досі пам"ятаю слова лікаря-ортопеда: "І ніяких ходунців!!!!!!" Поснення було більш ніж переконливим: коли дитина "висить у ходунках" (а саме так воно виглядає - придивіться), кульшові суглоби "розхитуються в різні боки", а про рівновагу годі і говорити. А коли дитя саменьке починає спинатися на ніжки - стійка "на ширині плеч" - гомілка правильно сідає в суглобі. Як на мене, перші крочки найкращі - від мами до тата, попри манеж (синочок у 7,5 місяців обходить його колами за день) або у ліжечку.
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? але ж наші бабусі не мали ніяких допоміжних засобів, і діти ставали, ходили... дитина сама повинна навчитися, треба дати дитині змогу розвивати не тільки ноги, а й голову. адже воно хоч маленьке, але вже буде думати куди б то доповзти і за що вхопитися і встати. а тими допоміжними засобами ми самі притуплюємо розвиток
Відповідь: Перші кроки з ходунцями? для мене це взагалі не привід обговорення, адже наші бабусі не мали слінгів, кріселок для годування, білизни після пологів, для годування, підгузків і ще багато засобів з догляду за дитиною, які використовуємо ми, а ще поради: одягати немовлятам літом шапочку на голову, класти дитину в ліжечко на ніч, сціджувати постійно після кожного годування молоко і т.д., про манежі вже не говорю І не говоріть, що ви не користувалися підгузками, які теж притуплюють певні мисленнєві процеси у дітей, єдина кому я повірю з цього приводу це Гуцулянка, перед якою я просто схиляю голову