Перші кроки з ходунцями?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Бурулька, 20 Січень 2009.

1. Ksani

Ksani Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

мязи зміцнються повзанням
    крім того, дитина з певного віку ходить тримаючись за стіночку
    тому мамі не конче водити дитину за руку
    і коли не привчати дитину до того, що в процесі ходіння мама підтримує за руку, дитина її і не проситиме :)

• Подобається Подобається x 9
  2. odree

odree Well-Known Member

В мене двійко діток і ЖОДНЕ не водилося за ручку і не водиться. На руцях в мами або тата посидіти любили, а ходити за руку - НІ. І такі енерджайзери нівроку.І ніжки натреновані добре. І в ходунках не були

• Подобається Подобається x 6
  3. kitka

kitka Well-Known Member

Та в мене теж діти не були в ходунках, з 10 місяців ходили тримаючись за все, повзали і вперед, і дозаду, по хаті я їх за руку майже не водила. Але обоє наважились відпуститися десь приблизно в 1,2-1,3. Але я маю на увазі саме на вулиці і в такий вік, коли дитина фізично вже зміцніла для ходьби, але боїться відпуститися, а хоче перейти кудись на другий бік майданчика наприклад. То невже це "педагогічно" (питання до natorellи) відмовити їй у підтримці і подати руку, трошки походити?

4. Nata

Nata Well-Known Member

Давати дитині руку для психологічної підтримки - це одне, а водити дитину за руку - зовсім інше. Мій Петро й тепер на вулиці за руку ходить, але коли вчився ходити то ходив тільки в дворі. Сам. Без мами. З мамою сварився і руку відпускав.

• Подобається Подобається x 3
  5. Ная

Ная Well-Known Member

І ви ні разу не водили свою дитину за руку? Якщо так,то захоплююсь вашою витримкою:). І як бути з дітьми які вчаться ходити,а тоді вже повзати? Я відмовила дитині(а швидше собі,бо було б,напевно,простіше) у ходунках,але відмовити у підтримці своїй дитині в перших кроках я не змогла. Ніколи насильно ходити її не заставляла.Крім того,що деякий час я втомлювалася більше аніж завжди,ніяких негативних наслідків водіння дитини за руку я не бачу.

• Подобається Подобається x 6
  6. puma

puma Well-Known Member

Ми мали ходунки і використовували іх.А в 9 міс.мала почала ходити.

• Подобається Подобається x 2
  7. natorella

natorella Well-Known Member

я не воджу його за руку (а сам він не ходить поки шо). він повзає швидко і коли бабуся його раз попробувала водити за руки - то саша просто вислизнув вниз - і поповз
    діти спочатку ходять а потім повзають, як правило ті яких садили мами, тобто діти які не навчились спочатку сідати правильно (через позу навколішки). їх садять, потім їх ставлять, потім водять. коли вони вже ходять - тоді тільки починають повзати. ІМХО

моя дитина постійно відчуває підтримку з мого боку - коли він простягає до мене руки, я його беру на руки; коли тягнеться до циці - даю цицю.
    сьогодні він майже цілий день був на руках - зуби, циця цілий день в роті.
    але ще жодного разу дитина не просила шоб її вели. саша сам собі знаходить дорогу в усілякі засідки. а от потім витягати - я йому допомагаю))))

дякую Nata (і Ksani також), це саме те що я мала на увазі

• Подобається Подобається x 7
  8. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

ходунки это жуть:)))

9. Ная

Ная Well-Known Member

Моя дитина спочатку ходила,а потім повзала. Але я її не садила до того як вона сіла самостійно! Ні разу!Єдине що було,це півлежаче положення у візку. Встала на ноги дитина сама також.Доречі,я в дитинстві так само,спочатку навчилася ходити,а потім повзати.

• Подобається Подобається x 1
  10. natorella

:confused: ну хто як
    я просто вважаю ходунки абсолютно непотрібною річчю, як коляску, ліжечко і таке інше
    але це моя думка - я просто її висловлюю
    крім того інколи можу розказати про те свідком чого сама була

11. RubenRybnik

а иногда так хочется сказать:)) людиии что ж вы делаете!! так нИльзяяяяя:haha:

12. natorella

так хочеться
    я так деколи скажу - і в мене такііііііііі тапки летять:banned::shutup::lol:

13. kitka

kitka Well-Known Member

Та які там тапки:lol:, просто у Вас в основному дуже короткі і лаконічні дописи, які зручно читати, але не завжди зрозуміло, що саме Ви мали на увазі:).

14. natorella

:lol:
    бо то я спочатку пишу, а потім коли почитаю дописи - думаю
    а от коли подумаю, поки малого годую, а потім напишу - тоді :bazar:

• Подобається Подобається x 1
  15. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

+1 000 Можу й більше.:)
    Це забавка для молодих батьків.:bazar:

• Подобається Подобається x 4
  16. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Всім дякую за те, що поділилися своїми думками щодо ходунків. Остаточно вирішила, що в нас того "добра" не буде. Але тепер ще й маю парочку аргументів для тих, хто буде наполегливо пропонувати і переконувати, що нам вони вкрай необхідні :) Це як з соскою - важко перші пару тижнів (з деким пару місяців), коли всі переконують, що мені буде легше, якщо дитина буде смоктати соску, але головне мати чим аргументувати і твертдо стояти на своєму :)
    До речі, вчора розмовляла зі знайомими двома лікарями (в них одна із спеціалільностей педіатрія), то вони погодилися,що ходунки не потрібні, бо дитина має сама вчитися ходити і тоді, коли прийде її час. Кнопка сіла за тиждень до 6 місяців самостійно, ми її не садили і не обсаджували подушками, тому і ходити вона буде сама.

Щодо того, що дитину іноді треба залишити на пару хвилин, то зараз користуюся кріслом для годування. Надіюся, що згодом моя доня зможе посидіти декілька хвилин в ньому спокійно і без мене. Ще допомагає, якщо увімкнути музику

• Подобається Подобається x 4
  17. odree

odree Well-Known Member

а потім (хоч можна і вже зараз) постелите на підлогу коврик або ковдрочку, накидаєте іграшок і маля буде бавитися, відчуватиме свободу. Лише зробіть безпечним простір навіколо, все до чого дитина може дотягнутися.
    P.S.:і купіть краще слінг, хоч він і дорожчий від ходунків, але толку від нього набагато більше

18. RubenRybnik

у нас даже был такой период в жизни - половая жизнь(когда ребенок начал ходить держась за предметы ). Мы семьей переехали на пол. Иначе падений с дивана было бы не избежать. И он лез на стол и подоконник .. брррр ...
    Только переехали на пол, ребенок стал "семимильными" шагами развиваться.
    фото доказательства

• Подобається Подобається x 8
  19. Nata

Nata Well-Known Member

З цим теж будьте обережними. Мої хлопці знімали ремені безпеки(феноменально швидко) і намагалися втекти з кріселка. Краще справді постелити щось на підлогу і накидати забавок.

20. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Моя дитина почала робити спроби сідати вже в 3 місяці, просто відштовхувався від опори під спину й так собі на 45 градусів сидів. У 6 місяців він вже ставав біля опори на ноги, педіатр просто в шоці була. В 9,5 місяців зробив перші кроки. Так, був період водіння за руку, бо дитина того хотіла і навіть вимагала. Ми також повністю переїхали на підлогу, щоб уникнути частих падінь з ліжка. І повзати малий почав ДО того, як почав ходити, я вважаю це нормальним розвитком подій,а не спочатку ходити, а потім повзати, бо це є регрес. І я ЗА слінги, обома руками за, але думаю, що й вони затримують навички дитини в ходінні. Тобто носити дитину на собі-це супер, але все ж таки до певного віку,а далі дитина повинна ставати самостійною і вчитися ходити. Це, звичайно, річ спадкова, але якщо постійно тримати маля в слінгу, то коли ж воно буде вчитися ходити???