Перші кроки з ходунцями?

Discussion in 'Немовлята' started by Бурулька, Jan 20, 2009.

1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

1. Ніякого випромінення від комп"ютерів немає, то все байки, спитайте "залізячників". І у мене вдома 3 комп"ютери, тому це невід"ємна частина нашого життя і життя дитини. Для кого комп"ютери-то зло, тікають жити в шалаш десь на острів та ведуть натуральне господарство...
    2. В офісі нема пилюки, там регулярно прибирають.
    3. Цього разу я з 1-місячною дитиною буду працювати, частково вдома, частково в офісі. "Хочешь жить-умей крутиться", як казав один мій знайомий...

• Подобається Подобається x 4
  2. natorella

natorella Well-Known Member

ну добре, я розумію чого дівчата ЗА ходунки і проти слінгів, але ж ви так виступаєте за домашні пологи і ГВ, щоразу акцентуєте увагу на цьому, а парадигма домашні пологи-ГВ-слінги-СС і відкидання манежів, ходунків та інших додаткових засобів - є логічною, чому у вас, пане левандівко, такі подвійні стереотипи?

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дежав"ю якесь з тою темою :girl_crazy:. Є предмет обговорення , з однієї сторони певна статистика, яка стверджує що річ не така вже й безпечна, зовсім не необхідна, користь ну дуже сумнівна, значна потенційна шкода, а з іншої сторони аргумент типу - от моя дитина в тому бігала, і нічо (Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить, нє ;) ?)
    Зрештою нічого дивного, батькам вирішувати. Просто в очі кидається явний когнітивний диссонанс окремих форумлян.

• Подобається Подобається x 6
  4. levandivka

levandivka З яйцями...

1. папріколу (або "явний когнітивний диссонанс" (с) )
    2. у всьому намагаюся брати те, що МЕНІ пасує. (ходунки мені були зручним помічним інструментом, що не конфліктує зі слінговою теорією, якщо опустити товарну конкуренцію)

• Подобається Подобається x 1
  5. Kasia

Kasia Well-Known Member

тут вже кілька разів просили прямі докази шкоди у вигляді викривлених ніжок і т.д. і де?

а аргументи типу - бо мама хоче полегшити собі життя - то аргумент????( я так розумію, ще й від людей, які так їх і не використовували) - якщо жінка таки хоче наварити їсти і сходити до туалету - бо в мене враження , що дискусія в руслі - посадила в ходунки і він там з 7 ранку до 23 ночі.

• Подобається Подобається x 7
  6. kati

kati Well-Known Member

Я от тільки не розумію одного. Ну НІХТО ж не написав, що ходунки це чудава річ, і дитина там повинна знаходитись безперервно, і вдень і вночі.....ВСІ дописи про те, що ходунки варто використовувати лише по необхідності,на нетривалий час....Ну що ж погано в нихї може бути???
    Моє козеня ніразу не сиділо в ходунках, як їх бачив верещав так,що жах просто.... а жаль, деколи реально були так необхідні ті 10-20 хвилин ...

• Подобається Подобається x 10
  7. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А чому хтось має бути проти слінгів?

• Подобається Подобається x 2
  8. Nata

Nata Well-Known Member

Я садила в крісло для годування, давала пальчикові фарби і... потім годину кухню мила :girl_crazy:

А про шкоду ходунків запитайте в ортопедів кому цікаво аби не казали, що і-нет статті суцільна реклама :girl_curtsey:

А може краще вибирати те що ДИТИНІ підходить?

Last edited by a moderator: Jul 21, 2009
    • Подобається Подобається x 6
  9. kati

kati Well-Known Member

і я садила...і в стульчик, і в тазік великий ( застляла коцом і малий там сидів) і просто на кухні ковдру розтеляла.....але сидів би в ходунках, то для разнообразія і там би був.

ну правильно, але ж не від півгодини в день!!! і це також ортопед любий скаже, що головне не переборщити

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Даруйте, неправда!
    Шкода може бути від глупого використання НЕПРАВИЛЬНИХ ходунків.
    (вже писав, що здуру - і язик вломити можна)

Звичайно! Моїм дітям ПІДХОДИЛО! Зі стопами/промежинами скарг нема, а задоволений фейс і на фото видно.

Нє!
    Ортопед скаже, шо здорових нєт, терміново приходіть на масаж! ;)

Last edited: Jul 21, 2009
    • Подобається Подобається x 3
  11. Наталя

Наталя Well-Known Member

А це хіба не перебор?
    Маю на увазі не якість роботи, а якість життя дитини.
    Офіс не місце для дитини. Навіть набагато старшої, про місячну взагалі :girl_sad: Дитині ж потрібна увага мами...

Просто дивна якась непослідовність... ходунки - велике зло, а тарабанити дитину в офіс щодня (на повний робочий день?!) - то є гут ?!
    Думаю на таке з своєю дитиною рідко яка мама б наважилась.
    Я теж працююча мама, але якби МОЯ дитина мала бути в ТАКІЙ ситуації, я б забила на роботу і краще займалася дитиною нормально, чесно :girl_smile:

• Подобається Подобається x 14
  12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ой, я балдію від тих просьб :girl_haha:. Я так розумію що щось погуглити, поцікавитись різними точками зору, щи хоча б подивитись посилання - та кому воно треба :girl_in_dreams:.
    Де написано про криві ноги, чи "скалічену" дитину, самі собі придумали, і самі "докази" вимагають. Це все рівно що я б вимагала надати мені фотодокази шкоди чіпсів, чи чупа-чупсів для 1,5 річної дитини, нє? От на вулиці повно мам цим годує свою дитину, бо "ой та подумаєш, та шо йому станеться, та не отрується ж, а якщо не дам- кричати буде"... і це не стьоб, це реальні діалоги. От можна надати "фотодоказ скаліченої дитини чіпсами" ? а якщо немає "фотодоказів" значить це цілком нормально - годувати дитину чіпсами ? Як на мене ці "просьби" це розмова десь в такому стилі.

Тезово, чому я не садила дітей ходунки:
    1. навіщо ставити в вертикальне положення дитину, мязовий корсет якої ще не достатньо міцний, щоб утримувати вертикальне положення.
    2. дитина не вчиться тримати рівновагу, не тренуються ноги при постійному сіданні, вставанні, дитина не в змозі повноцінно вчитись керувати своїм тілом.
    3. дитина не вчиться падати, групуватись при падінні. Не раз спостерігала як ходунокві діти падають просто пластом, вони не групуються, бо ходунки не дають такого досвіду.
    4. дитина в ходунках розвиває швидкість, яку сама розвинути б не могла, потім без ходунків намагається "льотати" так само, про наслідки таких спроб треба говорити, чи і так зрозуміло?
    5. при ходьбі в ходунках дитина тримає рівновагу спираючись на передній бортик рами, при реальному ходінні рівновага хіба так тримається ?

Це коротко, більше писати мені просто лінь, не бачу потреби. Кому цікаво, ще дійсно можна поцікавитись думкою ортопедів.
    Мої діти прекрасно обійшлись без ходунків, я теж якось особливої потреби в них не відчувала :girl_haha:. Це мій вибір, не бачу змісту отримувати "15 хвилин спокою", ціною того, що дитина потім буде перевчовуватись тримати рівновагу , набивати гулі при спробі бігати як в ходунках, і вчитись правильно ходити.

• Подобається Подобається x 9
  13. Kasia

Kasia Well-Known Member

ну я бачу, найшли собі за що тягнути слово за слово... таке враження що просто ігнорують слова - мамі необхідні 15 хв - але не спокою і для роботи домашньої чи будь-якої іншої. ну але хіба ж то аргумент ???

краще погугулю, як все робити без використання всього. класна формула, нє?

• Подобається Подобається x 5
  14. levandivka

levandivka З яйцями...

Протестую! Категорично!
    Усі 5 "тез" надумані.
    Можна стверджувати зворотнє:

1. Ніхто й не пропонує лежачих у ходунки
    2. ноги тренуються присіданні/вставанні
    3. не раз бачив, як НЕХОДУНКОВІ діти падають носом
    4. дитина плавненько переміщується по кімнаті
    5. кока рама? динина в ходунках ногами ходить, попом - сидить.

• Подобається Подобається x 7
  15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

ні, це відмазка :girl_haha:
    о прогуглити варто за і проти ходунків :girl_in_dreams:

Ну да, ну да, так само як надумані і "ужос-ужос" пологових, і шкода щеплень, та й багато інших речей які дає нам цивілізація. Питання просто в тому, кому які аргументи ближчі і вагоміші. От і все :girl_smile:. А рішення кожен приймає сам.

Last edited by a moderator: Jul 21, 2009
    • Подобається Подобається x 3
  16. Nata

Nata Well-Known Member

Касю, трохи смішно читати Ваші дописи в цій темі. Чим Ви аргументуєте свою точку зору? Власним досвідом, теоретичним підгрунтям?
    Чи звичайним собі бажанням посперечатися?

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

конструктивна дискусія.. а головне аргументована. що ж аргумент про маму вважаю теж відзмазкою. просто інші і не наводилися стільки сторінок .. немає інших..

• Подобається Подобається x 2
  18. kati

kati Well-Known Member

О, а тут вже і до образ дійшло....:girl_sad:

• Подобається Подобається x 1
  19. Kasia

Kasia Well-Known Member

аргументація зазначена у дописі 157. і окрім того, маю живі приклади абсолютно не скалічених дітей - родичів і суперових мамусь - коліжанок.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Е-е-е, ні...
    В пологових - реальні ужоси, ДЦП-шники і могили свіжовакцинованих теж цілком реальні.