Перші кроки з ходунцями?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Бурулька, 20 Січень 2009.

1. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Відповідь: Перші кроки з ходунцями?

5-місячне може лазитив смітник????ви шо його біля нього ставите бавитися?
    -мій чоловік,коли не нароботі-прибирає і допомсагає готувати,а часом і каже-відпочинь-я сам зроблю.не завжди,але вихід знаходимо-без ходунків,вчимося разом .

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

От і добре. Тоді проблеми нема. Хіба з узагальненнями. :girl_wink:
    Я також даю раду зі всім, але вечерю готую я, бо кухня - МОЄ царство. Зате я он лише з Марусею вперше користувалася пралками в будинку. Тобто у кожного свої домовленості й розподіл праці.
    Якщо хтось готує для чоловіка, бо він не готує, то значить так їм добре. А якщо проблема, то готує чоловік чи ні, вже значення не матиме, бо як нема поваги до жіночої праці, то тут вже не допоможе ніяка поміч зі сторони чоловіка, треба в корені лікувати ситуацію.

Усі? Звідки такі глобальні висновки?

3. Мамусічка

Мамусічка Well-Known Member

Ну жінка, як на мене не лише для того, щоб готувати їсти і прибирати...

НЕ без цього, але ж зрозуміє пізніше, чи раніше. На те вона мама.

Стереотипом якраз являється те, що ходунці безпечні. Тільки питається нащо вони на 10 - 15 хвилин дитині в них побавитись і платити хороші гроші, коли можна зайняти іграшкою новою скажімо на той же час? І економно і безпечно цілком.

Не згодна. Спокійнісь і врівноваженісь - це ще властивість даної від природи нервової системи. Хтось холерик; запальний і бува неврівноважений, але ж це не означає, що всі такі люди неправі і не мудрі. А хтось флагметичний ото й усе. Це ще природа.

4. Liliyah Romanova

Як бути тим, хто з дитиною сам увесь день з понеділка до п*ятниці від 8 ранку до 7ої вечора?
    Та ні, ще до ліжка й приємності. :girl_crazy:
    А якщо серйозно, то загалом обов*язки стандартні, плюс фемінізм додав іще трохи... Тепер жінка і за себе, і за чоловіка обов*язки виконує...
    Я не за розподіл обов*язків (у нас його фактично нема, хоча ніби й є), знаю тут багато сімей, котрі ролями помінялися й чоловік став домогосподаркою, бо роботи не знайшов. Тільки в чоловіків природа інша. Вони можуть це робити, але воно їх буде нещасливими робити. А те, що кобіті будуть бздурні феміністичні ідеї в голову стріляти лише тому, що жінка - це не домогосподарка, то я проти такого. Якщо кобіта весь день в хаті з дитиною і в неї не прибрано й їсти не наварено, то щось із нею таки негаразд. Якщо раз на якийсь час - то так, кожен має свої кризи, але якщо систематично... Колись був якийсь допис ще на ЛФ про те, що поганий чоловік посуд не миє, а вона сама з дитиною весь день і їй дуже важко. Ну не розумію я такого... І якщо така жінка свого чоловіка не розуміє, то що дивного, якщо й він її працю не цінуватиме?

Отут не розумію. А хіба не все одно, в кого які іграшки? Хтось ходунцями побавиться, хтось машинкою, хтось книжкою з музикою...

Тобто нарваність то вроджена риса характеру?

• Подобається Подобається x 8
  5. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Більш красномовний сам факт заборони, і до речі не тільки в Канаді (чи там теж Дядько Д постарався?). Тим більше судячи з останніх сторінок мотив для використання ходунків - це впевненість що без ходунків дитина наробить шкоди, вдариться і т.д., а в ходунках безпечно.
    Особисто мені мене ближча ця точка зору .

• Подобається Подобається x 3
  6. Liliyah Romanova

У Канаді заборонені ходунці??
    Цікаво, бо в магазинах вони далі є...

• Подобається Подобається x 1
  7. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

1. по-перше, я не писала,що мій муж не вміє чи не хоче вміти щось приготувати, але він це не робить щодня...я впевнена,що мій Юрко встократ кращий за вашого:girl_curtsey:, бо окрім прибирання ще прасує, пере, прибирає, миє вікна, ходить за продуктами:girl_haha::girl_haha::girl_haha:але коли я його прошу, або бачить, що я маю інші клопоти..але це не входить в його обов"язки щодня

..щодо шкарпеток, бо подивіться наші фото домашні - в нас вдома порядок, що ще треба такого пошукати...і заслуга більше в цьому мужа, ніж моя, бо мама його виховала так...
    2. про розумову працю - маю розумову працю в універі Франка, 2 червоних дипломи, кандидатську..і шо..отримую в разів 30 менше, ніж муж...:girl_devil:
    3. про хронічну втому - бідний хлоп: ще й біля плити щодня мусить стояти...то що ж зробиш
    4.давайте ФОТОДОКАЗИ чужих, скалічених ходунами дітей..у Любчика жодних відхилень не помічаю - красунчик, а не хлопака:girl_cool:

Оленко, читайте уважніше...про 5-ти місячне дитя, що лазить в смітник, писала не я..погортайте дописи Тані....

• Подобається Подобається x 5
  8. Liliyah Romanova

:girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: Чим докажете?
    Дівки, ну ви даєте... чоловіками мірятися? :girl_crazy::girl_crazy:

• Подобається Подобається x 4
  9. Уляночка

ну то я жартую..в мене просто хлоп 100-кільовий..тим і кращий:girl_haha::girl_haha::girl_haha::girl_haha:
    просто важко говорити з людиною, яка не хоче чути інших.....

10. levandivka

levandivka З яйцями...

А то ТАКі "аргументи" (буцім, заборонені. Ну, тупиє ! (с) )... :xaxa:

Вибачте, не знайшов у тому Вашому дописі слова "поводок". ;)

• Подобається Подобається x 2
  11. Liliyah Romanova

Почитала про заборону. Основні причини, чому заборонили такі:
    - діти падали зі сходів
    - мали численні опіки, коли обливалися гарячими рідинами
    - мали забагато свободи й могли швидше дістатися певних місць, ніж якби пробували добратися самостійно
    На останньому місці стоїть "досі досліджувана" причина (правда, про нього лише на кількох сайтах пишуть): такі діти психічно повільніше розвивають. Але наголошують, що це ще недосліджений факт, тому основними є ті три.
    Типово для Канади. Раз люди живуть у хаті на два поверхи й дитина летить із ходунцями по сходах - треба заборонити ходунці. У Дарка в школі заборонили костюми на Геловін, бо діти забували частинки костюмів у школі й мали зіпсутий настрій на весь вечір. А в парку неподалік була спеціяльна сітка на дитячому майданчику, де дітлахи могли собі лазити, як мавпочки. Хтось із неї впав - наступного дня сітку прибрали геть. :girl_crazy::girl_crazy:

Порилася ще трохи. У Канаді дозволені ось такі ходунці (від 9 місяців до 36):

[​IMG] [​IMG]

А є такі штуки схожі на ходунці, але вони без коліс, просто таке коло, де дитина сидить всередині й бавиться всілякими штуками, що начіпляні на коло навколо неї. Свого роду манежик. Я тому й подумала, що то ходунці...

Останнє редагування: 20 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  12. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

От тільки не треба молодим мамам таке казати. МАМА не може бути жертвою, не треба так до цього відноситись.

• Подобається Подобається x 7
  13. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Та нє, то тільки чоловікив бані достоїнствами міряються...я до такого опускатися вже не буду. Це вже перетворюється в суцільний офф, бо інша сторона так само не хоче чути альтернативної думки. Всі мають право мати власну думку, і я залишаюся при своїй...

14. viltis

viltis Well-Known Member

МДа... Я завжди стараюсь уникати таких суперечок, але тут мій тепрець вже увірвався!

Наразі я мама всьго з 5 -місячним стажем, ходунків не маємо, і напевно таки не будемо мати ( з тою простою причиною, що малятко моє вже сідає і пробуж вставати на ножки ...і дуже сумніваюсь, що мені треба ходунки. Має вібруюче кріселко ФішерПрайз , в ньому беру Ярка на кухню), а якщо десь в туалет--то кладу в ліжечко).

Але, щодо "повідків", то я такі маю...і пробувала в них водити племінничку --- і вона там нормально ходить, ні під ніяким кутом, перпендикулярно до підлоги, просто мамі то зручніше ( особливо тим, в яких проблеми з спиною). Так що думаю і Ярчик в них походить.

Щодо того, що віжки ( то так ті повідки називаються), ходунки і т.д....то все для облегшання маминого життя, то в мене питання до Тані:
    Ви писали, що Ваш малюк на роботі був в манежі? якщо прослідкувати логіку Ваших дописів, то виходить, що манеж теж "зло"....тоді чого Ви його використовували?

• Подобається Подобається x 10
  15. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

А хіба 10-15 хвилин, то позбавлення
    цікаво, а на роботі дитина висіла на вас весь час?

• Подобається Подобається x 9
  16. Уляночка

дійсно..ви ДО ТАКОГО не опускаєтесь..ви іншому напрямку працюєте..пам"ятаю....
    де докази - фото чи інші - викривлення стопи..прошу аргументуйте....

17. natorella

natorella Well-Known Member

я просто кажу одне - ви чого хочете? шоб я взявши дупу в жменю ушла на фіг? я не пан дідімос, не піду, бо вперта і стервозна. а то шо слово “слінг” втикається в кожну зустрічну-поперечну гілку, я вже нормально сприймаю. це взагалі то і є реклама, ви певно свідомо мені допомагаєте:girl_claping:

а взагалі - робіть (усі, не тільки ви, пане модератор) зі своїми дітьми шо хочете. я нікому не нав*язую своєї допомоги і думки, кому треба - спитаються.

18. Уляночка

Наталю, ти дійсно вважаєш, що ходуни, повідки і т.д. таке велике зло, як пише Таня, чи то так...заради підтримки, незважаючи на дописи...ніби ви нашим, а ми вашим, га? але чесно...:girl_cool:

• Подобається Подобається x 2
  19. natorella

natorella Well-Known Member

чесно??? в мене немає ніц - ліжко забракувалось в перщий місяць. бо я не спала ніц - носила сашку на руках. муж не витримав, сказав - Поклади його біля себе, - і сашка вже 1,6 року спить як солдат з 22 до 9.
    коляска - аналогічно + в центрі в нас таааааааааакі тротуари (паркувальні зони) шо ми своєю коляско. перші місяці, як на джипі - по дорозі їздили.
    ходунки - лазив, як метеор по хаті, і в смітнику був, і гарячу плиту мацав - мну все одно, бо сашці потрібен простір, він би не витримав в ходунках - 100000 %
    а про віжки - вони не тільки для мене не практичні (нашо водити дитину, якшо вона сам не ходить? - я того не розумію), так ше і не естетично виглядають (раз компашка в парку Костюшка йшла - мама і бабуся, дитина на повідку в мами і болонку несла бабуля за пазухою - я ржав і плакав)

я не за ідею, хоч і можна, і не за когось. я підтримую свою думку - а вона і раніше вже звучала: ходунки - не є потрібні (велике зло, мале - воно є зло, як його не назви). без них легко можна обійтись

це чесно:girl_sad:

• Подобається Подобається x 14
  20. Уляночка

вопросов больше не имею:girl_cool: то сі називає "я знаю, а ти собі думай"..поняв

• Подобається Подобається x 1