Перші й другі/треті пологи: схожі чи різні?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Iwka, 17 Травень 2012.

1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Перші й другі/треті пологи: схожі чи різні?

З однакового - пологи починались приблизно в один час, +/- півгодини. З перейм, води відходили перед самим народженням ( в ПБ пробивали, але маю підозру, що якби не чіпали, то так само десь в кінці відійшли б). Корок пам*ятаю тільки перед першими пологами, але там був огляд перед пологами, коли лікар рукою щось там з ШМ робив.

2. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

В мене теж по послідовності схоже: почалися перейми (+- в один і той же час), корок,потім відійшли води.В обох випадках перейми почалися 18.00 год. Тільки малого я вже в 8.05 ранку народила і перейми були сильні і болючі відразу (нестерпні хоч не капали), а малу аж 18.15 (за добу від початку перейм). Перейми до кінця майже були не болючі.

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

Ще кажуть за один день початку пологів. В мене різні дні: малий в середу народжений, мала - неділю.

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

В мене були тільки одні пологи. Нема з чим порівняти.
    Але от у сестрички двоє діток. То вперше води відійшли вдома. Потім стимуляція і т.д.
    А вдруге води відійшли вже в процесі перейм. Перед потугами.

4. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

а в мене перші пологи були легші ніж другі.перші пологи були стимульвані оскільки а другі в нас були вже з схватками але все одно стимулювали бо я сама на ріст 1.57 а діти родились великі старший родився 4.140 на початку 42 тижня а менший 3.800 на 38 тижні а от почасі мені старшого було легше родити з 10 вечора до 5 ранку ніж молодшого з 10 вечора до пів 3 ночі.

5. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

і в мене двоє пологів зовсім різні і початок їх різний: вперше в мене почались перейми,а води ніяк не відходили, лікар пробивав, ніякого корка і тренувальних перейм; вдруге навпаки - вийшов корок, відійшли води, а перейми ніяк не починались.Однозначно скажу, що родити було скорше і легше другий раз.

6. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

А мене зараз цікавить питання: коли в кого по терміну почались пологи, на якому терміні-тиждні перші і на якому другі??? ДУЖЕ цікаво, тому будь-ласка напишіть дівчата в кого як:girl_smile:

7. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Старший мій син родився рівно у 40 тижнів(день в день по УЗД), а от молодший вискочив більш ніж на два тижні раніше. І пологи другі були стрімкі(у роддом приїхала десь біля 18-00, поки оформилась...огляд...а родила у 21-30.)

8. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

ого! А як Ви себе почували в кінці другої вагітності (мається на увазі, може різав низ живота, тяжко було ходити... чи ще щось, тому пришвидшився процес пологів ) ? Ви бачте, що таке питаю, просто мені зараз це дуже цікаво!

9. Сана

Сана Active Member

Першого сина народила рівно в 40 тижнів, а другого на 10 днів швидше, тобто почався 39-й. Другі пологи були зовсім інакші, ніж перші. Перейми були практично безболісні. Поки приїхала в пологовий, то було вже повне відкриття і залишилось народити. Розривів не було, хоча після перших пологів мала пару швів.

10. masjaka

masjaka Well-Known Member

Доця (перші пологи) народилась на 38-9т. синочок (другі) - 40т. спільне - безболісне відкриття до 6см. 1 пологи -почались перейми, приїхала біля 5 год. пробили води, народила 8:40. (дуже болючий період з 5-8:40)
    Другі - почали відходити води, переймів не було. приїхала в 9.30 - народила 13:45. (дуже болючий період з 12.00-13.45)

11. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Тепер і я можу порівняти. Перші пологи - 39 тижнів і 3 дні ( або за два дні до терміну, визначеного по УЗД), другі - 39 тижнів і 5 днів (або за день до ПДП по УЗД чітко). До прибуття в ПБ по ідентичному сценарію, далі, мабуть, було б теж однаково, але я тепер більш підготовлена була і першого разу мені "помогли" стимуляцією, то, відповідно, першого разу справилась швидше. Думаю, якби не чіпали, то було б так само як і тепер. Другий раз мені сподобався більше :)

12. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Таке ж враження :girl_wink:
    Перші пологи: 41 тиждень (тиждень після ПДП по місячних і за тиждень до по УЗД) повністю стимульовані. Єдине, що корок відійшов у вівторок, а стимулювали в четвер. То можу хіба здогадуватись, що десь за пару днів пологи почались би самі.
    Другі пологи: рівно 38 тижнів. Почались із перейм.
    По часу вийшло те саме (7 годин). Різниця - у стимуляції першого разу (болючі перейми, не могла вставати, бо крапельниця), і те, що другі були комфортніші: майже не боліло (лише наприкінці), менше втручань, і психологічно легше, чоловік поряд.
    Однозначно підготовленість дуже впливає. Маю на увазі навіть не стільки знання про фізичний процес і механізм пологів, а психологічне налаштування: спокій, впевненість, розслаблення :girl_yes2:

13. ELEGANCE

ELEGANCE Active Member

Почала боліти поясниця, тиснути низ живота і інтуєтивно я вже відчула що буду народжувати. Подзвонила до лікаря(про всяк випадок кинула підготовлені сумки у машину) і поїхала ніби то на огляд. І інтуїція мене не підвела. Ще трохи би посиділа дома,то і народжувала напевно б і дома, бо роди пройшли стрімко.

14. konsyltant

konsyltant New Member

Я своїх 2-Х донечок народила в 40 тижнів. З 2 донечкою тренувальні перейми були довшими - приблизно тижденЬ, з 1-кілька днів. По тривалості - перейми однакові, але 1 пологи стимульовані, тому що шийка відкривалась повільно, а от 2 - природні - лікар просто пробила плідний міхур і все пішло "як по маслу". По часу перейм лікарі кажуть що пологи переважно не відрізняються, а от потужний період під час 2 і наступних пологів може бути меншим. у мене 2 донька на 150 грамів лекша за першу, то дуже швидко народилася - я навіть не встигла оговтатись.Усім бажаю гарного досвіду пологів:)

• Смішно Смішно x 1
  15. kalynka

kalynka New Member

Перші пологи на 39 тижні-довго і ндно. Води відійшли в 4 ночі, схватки через годину почались а народила аж в 12.50. -майже 9 годин. алу витискали (була велика-3 800 і сузхі пологи. Малого стимулювали як тільки 38 тижнів стукнуло-капельниця - в попу-за годину часу народила, ледве малого лікарі зловмли. Скажу вам. що біль дикий другий раз був (пна перших родах я вже така вимучена була, що все по барабану, а тут "з корабля на бал") Так що все кардинально різне...і діти ростуть зовсім різні...хоч то і не в тему

16. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Перші пологи на 42тижні, лікар чекав до останнього і не стимулював, розрухала себе вправами, тривалість 9год, нуль гормонів, бо поміг підвищений тиск, нуль розривів, вага -3850.
    Другі пологи на 38тижні, лікар приїхав за 15хв до народження доньки, тривалість 1,5год від першої болючої схватки, нуль уколів, нуль розривів, вага 3300.
    п.с. другий раз я народжувала вертикально, а це 7років тому, просто мала почала народжуватись/прорізуватись, поки я висіла на канаті ))) для лікаря то був екстрим, але нічого -справився
    Третій раз, якщо так буде дано, народжу вдома)))

Другі пологи звичайно були легші, проте дуже вдячна п.Ольшанському, що так мудро провів мої перші пологи і в мене були позитивні спогади про пологи.

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

довго думала, чи писати тут - і вирішила таки написати :)
    колись ще давно, ще до Сергійка, я займалась власним дослідженням пологів після КР і їхніх особливостей. Зараз вже не пригадаю всієї логіки, але я чомусь була впевнена, що мої пологи після КР мають тривати вдвічі довше, ніж тривали перші пологи до моменту, коли все ж вирішили оперувати. Тобто, 18*2=36 годин.
    тих 6-7 годин регулярних перейм, які мені пощастило пережити в других пологах, переконали мене, що без стимуляції все дійсно проходить зовсім по-іншому, і що "чисті", без ліків, пологи мені під силу. Після 2КР я вважала можливою труднісю те, що окрім "основної частини" мій організм потребуватиме ще і часу на "розкачку", скоординування зусиль. скільки часу - напевно, ще 18 годин. 18*3=54. Звісно, що така перспектива не дуже тішила, і часто читались мені розповіді про 6-12-годинні пологи після 2КР, але... але я готувалась до марафонської дистанції, запасаючись їжею, улюбленим чаєм і шоколадками, відволікаючими маневрами для дітей, всім для розмаїтих ванних процедур тощо. Чоловікові я як перспективу озвучила півтори доби - і то він здивувався, чо так довго то має бути. І все ж - я майже не помилилась з тривалістю. Перші міцні, хороші перейми пішли десь 21.00 в пятницю, народила в 00.45 вівторка.
    неправдою виявилось, що:
    1) з рубцем на матці не можна мати тривалих перейм
    2) з рубцем на матці не можна ходити довше 38-39 тижнів (Віруся народилась в 42 тижні і 3 дні)
    3) широкоплеча дитина - то дуже велика проблема, ще більша ніж крупноголова. у Вірусі плечі значно ширші від голівки, вага 4.300, я ціла і дитя - без гематом.

якось так. Загалом, я завжди знала, що можу так легко народити - і от, інтуіція мене не підвела :)

18. raspberry

raspberry Well-Known Member

В мене були кардинально різні пологи. Перші починались з перейм, тривали 15,5 год. зі стимуляцією, бо не було відкриття, з сильними розривами. Кілька днів встати сили не було, аж якась жовта була. Другі ж почались з відходження вод, були дуже стрімкими (3 год), природними, все так швидко пройшло, що я й змучитись не встигла, після переведення в післяпологову палату зразу почала вставати і відчувала себе досить комфортно.

19. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

І я до тих в кого перші і другі пологи сильно відрізняються.
    Перші пологи: практично 42 повні тижні, дуже повільне відкриття, від регулярних перейм кожні 5 хвилин до народження доні більш ніж 48 годин. Води не відходили, підтікали в процесі перейм. Довгий потужний період, але самостійно витужити не змогла (витягували інструментами), через положення малої спинка до моєї спини. Великий зовнішній розрив і шов. Після пологів ейфорія, але з наступного дня і десь тиждень після пологів фізично дуже ослаблена. Вага доні 3800, з ознаками переносу, 9-10 по Апгар.
    Другі пологи: кінець 39 тижня (по місячних десь початок 38). Зранку почав відходити корок, активно провела день, ввечері почались регулярні перейми, в 1 ночі відійшли води, в 4 ранку було повне відкриття. Отут схожість з першими- знову довгий потужний період, на цей раз доня застрягла плечима, але якимсь дивом вдалось обійтись без інструментів і без родових травм. Народились в 7 ранку. 4. 100. Дуже туге обвиття пуповиною, дитина не дихала 5 хвилин. 1 бал по Апгар. І чомусь були проблеми з народженням плаценти (приросша плацента), чекали дві години, потім стимулювали, далі чекали, а потім кровотеча :sad:
    Вдруге фізично було набагато важче, хоч і швидше. Повне фізичне виснаження. Але зате з другого дня фізичний стан супер, незважаючи на шов (вдруге тільки трохи надірвалась по старому).

20. LsP

LsP New Member

У мене що перші пологи, що другі, були повністю однакові: вчасно, без симптомів, різке відходження вод і до години часу роди)