Перші й другі/треті пологи: схожі чи різні?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Iwka, 17 Травень 2012.

1. Iwka

Iwka Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи

капельниця чи внутрішньомязово?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Перші й другі/треті пологи: схожі чи різні?

Перші пологи в мене тривали 6 годин. Піднивати почало десь о першій ночі. О 4ій ранку розбудили моїх батьків, подзвонили до лікаря й почали збиратися в пологовий. Інтервал був 5 хвилин. Народився малий о 6.50. Стимуляції не було. Води пробивали. Дитина народилася десь 30 хвилин після пробиття вод. На кріслі я була навіть не годину.

Другі пологи тривали 4 години (якщо довше, то початок я проспала). Лягла десь після першої ночі, може, коло другої, прокинулася о 4.20 ранку з інтервалом у 5 хвилин. Води відійшли самі десь три години після початку пологів. Малий народився о 8.23.

Як для мене, другі пологи були трохи зашвидко. Пророкують мені, що треті будуть ще швидші. Побачимо.

3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Крапельниця.

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а яка різниця? мені просто цікаво...

5. Iwka

Iwka Well-Known Member

кількість окситоцину, швидкість подачі, концентрація в крові

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Чомусь думаю, різниця несуттєва.

7. cjomcjomka

я щось теж...

8. Iwka

Iwka Well-Known Member

можливо, я не медик, але різниця в будь-якому випадку є, коли препарат вводиться напряму в кровоносну систему через вену, і коли він вводиться в м"яз і поступово всмоктується через капіляри.
    Знаю, що концентрації препаратів різні)
    Знайдуться медики - думаю щось толкове скажуть з того приводу ;)

9. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Першого разу приїхала в пологовий о 9 ранку, а народила о 16 год. Все відбувалося повільно. А от другі пологи були зовсім інші: десь біля 21.00 год почав чуть нити таз, 0 21.30 ниття було з інтервалом кожних 3 хв, а перейм так і не було. Я навіть подумати не могла, що все почалося, все чекала перейм. В 22.30 мене оформляли в пологовому, а в 23.00 я народила другу донечку. Все було набагато швидше і легше.
    Перші пологи були на 38,5 тижні, другі - в неповних 38.

10. Котя

Котя Оптимістка :-)

Перший раз все почалось з переймів на 38 неділі ( але тиждень перед цим мене оглядали на кріслі:girl_feminist:, було вже 2 см відкриття), води пробивали в родзалі і народжувала 6 годин. Другий раз все по іншому, народжувала на 41 неділі, почалост з того , що вечером почали підтікати води, а в 7 ранку вже конкретно потекло. Швиденько зібрали малого і відвезли до свекрухи, потім в роддом, оформились, і пішли в родзал нагулювати нормальні потуги. Народились ми набагато швидше, але самі схватки були такі ж болючі, як і перший раз(((.
    Другий раз для мене було новиною і трохи шоком, що коли я вже народила малого, то у мене ще годину продовжувалися досить сильні схватки:8:sad: і ще два дні трохи легші) , на що мені сказали , що при других пологах це норма.

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

при введенні окситоцину внутрішньом язево спостерігається більш плавний ефект. Взагалі окситоцин в першу чергу рекомедовано застосовувати саме так. Але коли внутрішньом язево не дає ефекту або коли немає часу чекати ( перейми треба викликати вже і інтенсивні), тоді вводиться внутрішньовенно.
    Різниця є і у розведенні- внутрішньом язево вводять 1-3 одиниці, а внутрішньовенно 5 ОД окситоцину розводять у 350—400 мл 5 % розчину глюкози і вводять внутрішньовенно кра[цензура]пельно протягом 3—4 год. У цю суміш додають 100 мг тіаміну хлориду та 500 мг аскорбінової кислоти. Швидкість введення окситоцину: перші 30 хв — 10—15 крапель за 1 хв, далі — 35—40 крапель за 1 хв (стежити за реакцією матки).

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

13. Iwka

Iwka Well-Known Member

мені двічі кололи внутрішньомязево - такого ефекту не було.
    Чесно кажучи було відчуття що колять, що радіо слухала, бо сила перейм мені не змінювалась.

14. YULKAZOZYLKA

YULKAZOZYLKA New Member

В мене так було, як "підкрутили..." задихалась.. але справилась))

15. cjomcjomka

в мене того було 11 годин, коли Дмитро народжувався... надихалась так, що шкіра з губ знялась на другий день суцільним шаром.

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я також надихалась, але якщо з губами все було більш-меньш - то горло боліло стрАшЕнно, ледь говорити могла, враження було що ангіна конкретна, я про це вже тоді там нікому не казала )))

17. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

в моєму випадку швидше але не легше

18. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

Мене якось недавно зацікавило таке питання, воно стосується тих дівчат, що народили вже хоча б двох діток.
    Чи початок пологів був однаковим - тобто чи відійшли води при перших пологах, і другі теж такі були? почалося з перейм, і другі теж так.
    Може смішне питання ))) бо навряд, чи так буває, але цікаво мені ))))

19. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Відповідь: Обговорюємо пологи (2)

в мене був схожий "сценарій" в обох випадках: спочатку виходив корок (приблизно за добу-півтори до народження дитини), потім починались перейми. Води не відходили.

20. cjomcjomka

в мене був різний. В перших ні корка, ні тренувальних - відійшли води і аж тоді почалось. В других спочатку корок вийшов, тоді за півдня перейми почались, і аж через кілька годин перейм відійшли води