Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Kasia

Kasia Well-Known Member

@Chortenia, мій повністю облазив. Нам допомагало лити Ойлатум до води і ніяких травичок.

3. Rona

Rona Мама-йожик

Тільки не мастіть повністю олійкою після купання, хіба до. Бо шкіра не дихатиме, та й олія сушить, а не зволожує. Моя подруга так малому чиряк спровокувала.
    Я мастила після ванни окремі ділянки, найбільш сухі, кремом чи лосьйоном. А олійкою до купання, коли роблю масаж, кунжутною.
    Переодягала по мірі забруднення. Слухайтесь своєї інтуіції, вона краще підкаже.
    Щодо зригувань. Мій син зригує майже кожне годування. То якщо засне з цицею, піднімаю стовбчиком після того, як прокинеться.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Щось думала, що олійка навпаки зволожує. Тобто виходить, що змащувати нею складочки радять власне для підсушування?

5. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

в нас теж була дуже суха шкіра, така ніби на сонці обгориш, і кусками злазить. акушерка казала, що така в переношених дітей переважно, ми народились в 39 тижнів і 4 дні, по підрахунках. були в лікаря, нам виписали, якусь мазь з рецептурної аптеки, гарно так анісом мені пахне і по консистенції на руках і на тілі перетворюється в олійку. то після кількох використань шкіра стала нормальною.

6. Rona

Rona Мама-йожик

Ні, щоб не натиралась шкіра. Та я не мащу складочки, якщо вони сухі і не червоні.

7. Chortenia

Вік живи, вік учись :)

8. svoybox

svoybox Well-Known Member

1. Купайте у вівсянці, шкіра після того ніжна і м'ягенька
    2. Думаю, раз на день після купання достатньо

9. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

І нам Ойлатум супер допоміг, теж мала дуже суху шкірочку, не мастила нічим, бо раз змастила оливковою олією і мали висипку. А от Ойлатум емульсія гарно зволожувала шкіру.
    Одяг змінювати як стане брудний ;)

10. Chortenia

Хух, перечитала всю тему від початку. Дуже корисно.
    Я далі з пупчиком, в суботу була чергова, казала просто капати септилом, як і казала неонатолог в пб. Сьогодні була патронажна сестра, я так розумію, казала, що пупчик почервонів, то запалився, дуже щільна кірочка, ну і стандарт: розмочуйте перекисом, забирайте кірочку, заливайте зеленкою. Я вже було подумала таки так робити, тільки замість зеленки давати бетадин. А тут прочитала, що ті кірочки, то захист, і ніц робити з ними не треба. І будь тут мудрою. Пупчик ще не відпав.
    І ще казала класти на живіт дитину, щоб пупчик втягувався. Хоч я ніби десб читала, що форма пупчика віж того не залежить.

• Інформативно Інформативно x 1
  11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я би не клала на живіт, доки пупчик не відпаде, то ж може боліти і довше заживати буде. В Америці пупчик ніхто нічим не обробляє взагалі.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Sumpatylka

Sumpatylka New Member

Ми також приїхали додому з пупчиком. Але капали лише комфортним спиртом. Через день відпав, ми продовжуємо капати по капельці... Нам 5 днів всього!!!

13. Rona

Rona Мама-йожик

В українському протоколі по догляду за дитиною теж пише не обробляти

• Подобається Подобається x 2
  14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Тоді дивно, що лікарі і медсестри радять батькам обробляти...

15. Rona

Rona Мама-йожик

16. Havronia

Havronia Well-Known Member

Та який протокол може змагатися з акушеркою, в якої " трийцять років" стажу

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 2
  17. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Ми приїхали додому без пупчика,майже нічим ранку не обробляли лише зеленкою після купання . Ані пупок в роддомі перед випискою відрізали не знаю як це правильно сказати .лікар сказала ,що в таку спеку нікого з пупком додому не відпускає.Все добре зажило.

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

Останнє редагування: 30 Травень 2016
  18. Almariel

Almariel Well-Known Member

так все-таки нічим чи зеленкою?))

• Подобається Подобається x 3
  19. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Зеленкою раз в 2 3 дні після купання десь 2 тижні

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

20. Chortenia

Малявка вночі (23.30 - 9.00) ні разу не попісяла. Знімаю памперс, а він сухий. Гамала мене вчора весь вечір, потім на початку ночі, вночі вже прокинулася 2 рази, поіла по 5-7 хв активно і спати. Мені треба переживати?

21. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А яке молочко ви брали, бо взяла Бюбхен, а у нас на нього алергія, добре, що попробувала на малесенькій ділянці тіла.

Буду пробувати ойлатум, але як його спробувати на алергію, бо я увійлю до ванночки і піде алергійка, то ж може бути біда :girl_in_dreams:. Мабуть, краще розвести в кип"яченій водичці і помити малесеньку ділянку шкіри. Що скажете дівчатка?