Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя! Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:
Балакайте. Я сідала і клала собі на ноги: голову на коліна собі, ніжки впирались в живіт. І займалась своїми справами, але вголос. Тобто все коментувала. І доці було не сумно - чула мій голос. Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk
А ще можна носити по-хаті чи до вікна показувати усе довкола, розповідати... вже з місяця так все цікавсько розглядають )))
Я малій багато всього розказувала: як її всі люблять, перечислювала всіх родичів...маля народилось на початку зими, тож я часто їй розповідала що ми будемо робити весною і влітку. Мабуть, більш себе підтримувала такими розмовами, рятувала від депресняку Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
наруцях носилися, на колінках сиділи на мамі, говорили багато, спали і гладились разом... насолоджувались, а потім пасли коні і голосно співали вдвох... насолоджуйтей ,бо ті миті так скоро пролетять!
А з якого то віку коні пасуть - мабуть, вже коли голівку триматиме? Я просто ще не бачу, не розумію чи вона мене бачить, чи чує, тому трохи гублюся.)) Хоча може вже і бачить. розказую чоловіку(він зараз далеко від нас) як малеча якось здивованими великими очима на мене дивилася і лоба морщила, а він мені - так тож вона тебе побачила))))))
Пасти коні - то і є тренувальна вправа для тримання голівки. Сама спиралась на велику подушку, малюка собі на груди і вчились, заодно й зайве повітрячко заковтане відригували. Те, що малюк чує, я переконалась, коли вагітною вирішила в кіно сходити, просиділа в залі 5 хв. і пішла геть, аби не мучити дитину. Марчик мене бачив добре, як нахилялась до нього близенько.
Вище Рона добре написала, нам радили викладати на живіт перед кожним годуванням на 2-3 хв..., це теж тренування мязів шиї...
Нам теж так радили, то я викладаю час від часу (не часто, бо не любить), голівку кладу набік, а малеча пробує нею крутити, коли в інший бік поверне, коли личком вниз впаде і пробує смоктати. Треба спробувати собі на живіт так класти, а ще краще чоловіку - на його животі місця більше ну і вона вже там лежала в такій позі, після кесарського мого (то моя улюблена фотка їхня - доця така манюня беззахисна, і морда ліца чоловіка задоволено-щаслива). Просто я лох і неправильно розуміла що таке "пасти коні", але гугл знає все.))
Нам лікар сказала класти пів таблетки фуцису на язичок хоча б за 30 хв до годування раз в день, і груди мити водою з содою.
Дитинку виписали з пологового з білірубіном(140) , це після фото терапії він впав до такого показника...зараз нам місяць, міряли повторно , то він так і тримається...140...хто з таким стикався???, бо педіатр порадила під лампу покласти, але для місячної дитинки, то дуже вже як на мене стресово..(
спробуйте Кандід розчин, протирати і язичок (до і після годування) і груди після годування, язичок содою до годування, а груди не треба, бо пересушите і ще наробите собі тріщин.
потребую вашої допомоги, нам 3 тижні, ми на ГВ. ось останні два дні дитинка постійно просить їсти, майже в день не спить без грудей(вчора 2 рази десь по 2 години і сьогодні пів години), їсть і спить одночасно або спить коло груді на руках по 5-10 хв, а коли просинається починає кричати і шукати груди. була патронажна сестра казала більше 40 хв їй груди не давати і допоювати(цього робити не планую). маю трохи пошкодженні соски (один зажив, а інший ні) то рекомендувала накладки, читала що це може зашкодити ГВ. може я щось роблю не правильно???
Динина їсть спить нонстоп, то нормально, особливо для Вашого віку. Тому розслабляйтеся і гамайте скільки треба дитині. Допоювати не треба, хіба у спеку і по памперсу ви бачите, що мало попісів. Про накладки на соски, я думаю у Вас травми, бо ви маля неправильно прикладаєте до грудей, в ротику мацьопи має бути і сосок і ореола, що є навколо, і дитина масажувати має яснами саме ореолу і соски будуть цілі. Накладки мені допомогли спочатку, коли ще не налагодила ГВ, бо мала втоплені соски, дитина не могла нормально захоплювати груди, з часом трохи їх мені повитягала і я ними не користувалася, вся та моя практика протривала може тиждень.
Цілком погоджуюся з попереднім дописом. А ще 3 тижні, це скачок росту дитини. Вони є в 3 і 6 тижні і 3 і 6 місяці, тому не переживайте, все у вас добре, просто наберіться трошки терпіння на цей період. Виходьте з малям на вулицю. Дитинка гарно поспить на свіжому повітрі, а ви відпочинете.
Ой, тільки не робіть насильно інтервалів - якщо стрибок росту - то дитині треба кілька днів, щоб насмоктати собі більше молока, тож скільки просить, стільки і давайте. Ляжте собі разом і лежіть-годуте цілий день, все інше хай зачекає.
мажте чимось соски. ще трохи вони загрубіють і не будуть такі чутливі. а накладки, пишуть, таки шкодять ГВ. та й невідомо чи дитина візьме груди в них. А режим у вас нормальний)
@бетменша та я мащу ланоліном, та й болить тільки коли маля прикладається, а коли ссе то так трохи дискомфорту. в нас просто до 3х тижнів апетит був хороший(при виписці з роддому 3110 г, а за 13 днів у лікаря 38), а зараз ще збільшився, то й трохи схвилюваась... та й добрі порадники з боку говорять, що то щось не нормально...
розумію. воно в перші місці дуже дістає. бо мама без досвіду, розгублена. а збоку весь час хтось каркає)