Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Перші дні життя дитини

під коліночка, спиночкою спираємо до себе, кут нахилу регулюємо під зручність свою і малюка. в неті є фотки.

від народження.
    з висаджуванням - не знаю, мені здається, то все нормально з досвідом вже прийде. З мотанням слінга є сенс потренуватись, поки великого живота нема. Плюшеві зайці, звісно, не діти. Але відчути де котре полотно проходить, де бортики, як то діло підтягнути - можна.

І взагалі, не так то все і складно :)

3. Heureuse

Heureuse вірю...

дитина хрипить. не завжди, переважно коли їсть. звук такий ніби треба йому добре відкашлятись. шось навіть не знаю що думати, змерзнути не міг...
    і ще скажіть ше ви мені, що гикає дитина не обов'язково тому, що їй холодно, бо я вже сама починаю сумніватись

4. cjomcjomka

а в пб такого не було? лікар слухала?
    якщо тільки коли їсть - може, молоко в носик залітає, бо інтенсивто тече....
    гикає - бо гикає. не тому що холодно.

5. Heureuse

Heureuse вірю...

не було, почалось два дні тому, після першого купання. мама звісно ж каже, що змерз. ну але ми температуру до градуса вимірювали, і кімнатну, і води, того купання було хвилин 5, може навіть менше, швиденько обтерли, висушили, закутали. якщо справді змерз, я не знаю тоді як купати...

6. cjomcjomka

як прийдуть патронажні - варто попросити, щоб послухали дитя. а між тим - класти на животик і лененько масажувати грудний відділ спинки, ІМХО.
    думаю, нічого страшного нема, в мене всі діти в різні періоди потроху хрюкали і похропували.

7. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Юля, то нормально, що хрипить. Я так підозрюю, що не хрипить, а типу хрюкає, так? Те явище в новонароджених навіть назву якусь спеціальну має. Моя хрюкає, булькає, навіть часом покашлює. В діток є особливості в будові носових ходів, тому вони ті звуки видають. Ну і плюс сезон зараз такий: сухо в хаті, а може й зажарко. Як маєте балкон, виносьте дитину дихати свіжим повітрям.

8. barsiko

barsiko New Member

Моя лялька теж хрипить, булькає і хрюкає, особливо , коли тужиться після їжі, патронажна приходила слухала, казала все ОК, лише, щоб дитинку на підвищення класти, як в пологовому

9. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

стридор

я теж свого часу переживале, за те, але наша педіатр нас заспокоїла, що нічого не страшного нема. Головне правильна температура, провітрювання і зволоження кімнати, бо при опаленні малюкам ще важче дихати від дуже сухого повітря.

10. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Нам вже 2 місяці, але малий і зараз інколи починає гикати після того як зригне. Але видно що то його не дуже хвилює, то я просто даю запити молоком якщо гикавка сама не проодить.

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Дитина гикає не тому, що холодно)))
    Мене моя мама мурдувала, що гикає, бо змерз))
    Я тільки питала чи сама вона часто гикає коли змерзне:girl_crazy:

12. Heureuse

Heureuse вірю...

якраз читаю про це. таки мабуть воно і є, бо більше дитину нічого не турбує

від завтра планую почати, бо шось мені все страшно і страшно..

13. Людок

Людок New Member

Примотувати чим?
    якщо шарфом, то дехто так з роддому виписується:)

14. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Наш малий ще досі гикає коли трошки відбекне:)

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у новонародженої дитинки фізіологічно звужені носові ходи. Тому вона посапує. При стидорі іде власне оте похрюкування у носику. Якщо би було щось серйозніше, то ви би почули важке дихання власне нижче, при плачі звук би трішки інший був ( трішки глухіший чи хрипший ніж зазвичай). В принципі, якщо дуже переживаєте, завжди можете викликати лікаря- до 40 днів після народження ваша дільнича і патронажна зобов язані першочергово з являтися при викликах до таких малків. Навіть без особливих підстав- щось вас турбує- передзвонили- викликали.Чим свіжіше, прохолодніше і вологіше ( в сезон опалення особливо) буде у кімнаті, тим легше дитинці буде дихати. Не бійтеся виносити малюка на балкон- там він буде захищений від вітру, а холод йому у одязі не страшний. Спокійно можна класти у люльку спати на балконі. Бо при такій погоді, як зараз, невідомо коли можна буде повноцінно з лялюсиком вийти погуляти. Весь цей час він дихає пересушеним "тепличним" повітрям.Для імунної системи це не найкращий варіант. Чим довший період кімнатного перебування, тим складніше йому потім адаптуватися до холодних умов на вулиці.
    бо гикавка у малюків часто зумовлена власне або надлишком повітря, яке вони захоплюють під час годування, або підвищеною збудливістю нервової системи.

• Безграмотно Безграмотно x 1
  16. Brenda

Brenda Member

Моїй Вікусі вже 8 місяців і вона теж гикає часто, після того, коли відригне. Це нормально, змерз- не змерз, тут ні до чого. На рахунок хрюкання, то ми теж перший місяць хрюкали, то типу нежить новонароджених чи як... Купіть зволожувач, провітроюйте часто і чо ви так боїтесь гуляти з дитиною? Ми винесли на балкон вперше відразу ж на наступний день після виписки , то було холодно ще, так як нині погода була. Гуляти почали десь на 5-ий день, спочатку 20 хв, потім півгодини, 40хв і годину, потім вже ггуляли нормально і повноцінно:)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нєа.)) Ми народились в розпал літа, то неонатолог в пологовому сказла по приїзді з ПБ на другий ж день вийти на 20 хв на вулицю. На третій можна 40 хв, до години, а далі вже необмежено гуляти.
    Ми так і зробили. Нас коли знайомі на вулиці побачили, ужаснулись, кажуть "та ти ж два дні тому ще з пузом гасала"))) я кажу "не два, а три...":girl_crazy:

На рахунок присипки- то як кому. Для нас то помічник номер один. Оця аптечна сама дешевша. Зі старшим малим брала від Джонсона, але то один і той самий ефект.

Ми то проходили. У мене двоє так хрюкали, з часом пройшло.
    Але для власного заспокоєння дійсно хай послухає патронажна.

18. GONE BABY GONE

GONE BABY GONE Well-Known Member

Ми народились в кінці вересня і неонатолог при виписці сказала,що сьогодні наше перше гуляння, і вже на наступний день можна йти гуляти, ми так і зробили правда казала хвилин 15-20 а ми пішли десь на 40хв.
    Дівчата не бійтесь, своїх малюків :) так вони потребують нас і догляду, але не треба за все переживати, чи можна на вулицю, чи не захолодно дитинці, чи правильно я купаю( ми з нашим взагалі пірнаємо в ванні))), мама відчуає своє дитя і знає , як йому найкраще, і слухати як там хтось радить, і не виходити з хати, теж не вихід, я найбільше всього не хотіла, народити дитину і сидіти в дома, нехай маля відразу привчається ходити кудись і їздити, бо маю знайомих в яких малий народився на початку жовтня, рік тому, то вони всю зиму ніде не ходили, бо зима.... тепленько вділи ( не навдягали як капусту, що дитя все червоне і спотівше) і йдіть де вам хочеться чи потрібно.
    Ми з тижневим малюком вже на закупи в Ашан їздили, і зранку виїжали так в вечері приїжали.
    Знаю, що спочатку страшно за все і навіть зараз проскакувати може щось таке, але тими переживаннями, ви ні собі ні дитинці краще не зробите))

• Корисно Корисно x 1
  19. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

погоджуюся, що найкраще для дитини знає саме мама. то на рівні відчуттів, інтуїції. і купати треба, і гуляти, і нормально харчуватися і взагалі жити нормальним життям(то я про маму:)) єдине в чому я себе обмежую, то стараюся не ходити по дуже людних місцях з дитиною, та й сама також. щоб часом якийсь вірус не вхопити.

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

+500
    моя кума зі своїм синочком вдома цілий рік сиділа, ну типу в дворі (приватний будиночок) гуляли і вздовж по вулиці.... ні в кафе, ні в супермаркет, ні-ні, рано, рано
    я не особливо передовик, але ми от хрестили - Ані було 16 днів - то ми вже до тої пори повноцінно гуляли (по 2 години); в 2,5 місяці ми вже з нею і чоловіком в кафе кілька годин могли посидіти; в 4 місяці нас носило вже де попало... та і до цієї пори носить:girl_crazy: (коли здорові)

21. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

то я напевно тільки мачуха)))))) в тиждень ми їздили на озеро. я з мальком правда тільки повітрячком там дихали, але ... , в кафе ми справляли моє ДН як мальку було десь 9 днів (він 26 липня народився а ДН моє 3 серпня;)), то правда було на вулиці;) а в 2,5 місяці ми вже з мианюньчиком гуляли на весіллі, то ще самі кльові місяці десь з мальком розвіятись, поки маля тільки спить і їсть, в 3,5 на хрестинах. Такщо ніц страшного в тому нема, а про звичайне гуляння, то я взагалі мовчу. Треба гулькати, гулькати і ще раз гулькати!!!! Зі старшим теж постійно десь відпочивали.