Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Влад фонтанував щодня і зригував добряче не раз,а по декілька разів на день так що всі переодягалися. Після того знову годувала, малого то не дуже хвиювало - за місяць набирав більш як по кілограму. Іноді (правда дуууже рідко) то ще буває вроджена особивість якогось там капану в шлунку яку треба виправляти, але загалом то досить часте явище і здебільшого з часом минає саме по собі (в нас десь біля 6 міс).
    --- дописи об"єднано, 15 Грудень 2015 ---

• Подобається Подобається x 3
  3. maavka

maavka Well-Known Member

Блювота то не є нормально і вона дуже відрізняється від зригування. Я зразу чітко побачила, що це не зригування. А зригували ми так само частенько, але з часом все рідшало

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

4. Akina

"Фонтани" з молока які летять на півметра то і є те що називають "блювота" - отаке в нас було хоча б 1 раз щодня (часом бувало і по 2-3 рази на день ) + звичайне зригування після кожного смоктання.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. maavka

maavka Well-Known Member

Ого! Тоді вибачте, не так зрозуміла. Я навіть не знала, що таке буває

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

6. Melian

Melian Well-Known Member

В мене багато молока і дитина часом аж захлинається коли смокче. Це може в кінцевому результаті спричинити блювоту? Нового нічого не їла за останню добу, тож навряд чи це звязано з моїм харчуванням.

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

7. Akina

Так, дитина в такому випадку наковтується багато повітря при смоктанні, тому може. Спробуйте змінити позу, наприклад покласти дитину зверху на груди (напівлягаєте і кладете її собі на живіт).

8. Lyscka

Lyscka Member

якщо так буде повторюватись, можна чуть зціджувати перед годуванням (звісно , якщо дозволяє кількість молока), щоб "само в ротик не текло".

9. Melian

Melian Well-Known Member

Днколи,коли маля сосок відпустить то такі цівки пускаю що то капець)))

10. Melian

Melian Well-Known Member

Дякую, дівчата, за поради, а то я зовсім розгубилась, думала вже лікаря викликати...якщо завтра все буде ок, то вже дочекаюсь візиту медсестри

11. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

В мене так було, через неправильне прикладання і сильний тиск молока дитина по паро раз в день зригувала фонтанами, я б радила звернутися до консультанта з ГВ, так швидше налагоджується процес годування.

12. zkate

zkate Well-Known Member

дівчатка розкажіть в кого як: шапочка після купання потрібна чи ні якщо температура повітря 23градуси (нам 8 днів)

13. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ну при такій температурі в шапці можна отримати тепловий удар. ми мали рушник такий на кутик, то загорнув-розгорнув - а голова вже практично суха. чи то ви за вуха переживате чи чим там вас налякали?

14. zkate

zkate Well-Known Member

мама вчора лишилася в нас на ніч, це була нереальна боротьба за все, включно і за шапку після купання, я теж вважаю що при такій температурі вона не потрібна, але сумніви закралися, страшно, мама кричить та він ж зовсім мацьопа

15. Rona

Rona Мама-йожик

@zkate скажіть мамі, що як буде Вас нервувати, то в малого з'являться коліки, висипання і буде пропадати молоко (настраште Ви її трохи, а не вона Вас ;) ). Тому хай ліпше дбає про Ваш спокій, їсти наготує, в магазин сходить, прибере в хаті, а Ви з дитиною самі розберетесь

• Подобається Подобається x 3
    • Баян Баян x 1
  16. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

а в мами в хаті, коли вона вас кутала, теж було +23? чи вони переносили дитину з теплої кухні в холодну кімнату +16? хай включить думалку

17. zkate

zkate Well-Known Member

так ось коли я була маленька в хаті був дубар і я цілодобово була в шапці:)

18. Akina

То якщо волосся мало :) У нас такий патлатий був що ще добрих 20 хвилин волосся мокре було :)
    Ми шапку одягали десь перший місяць після купання, вдома +18-19 було.

19. aspazija

aspazija New Member

Підскажіть будь ласка чим обробляєте пупок лялі в перші дні? І як часто? Бо коли ходила на курси в Антошку то,лікар там радив обробляти пупок спиртом а не зеленкою.Скільки відсотків має бути той спирт ? Бо є різні.Я маю 70%,чи такий підійде?

20. Melian

Melian Well-Known Member

Ми поки не відпав залишок обробляли щодня септилом - це розчин спирту медичного 70% і старались щоб до пупка був доступ повітря щоб він гарно підсихав. Залишок відпав через 8 днів і тоді ми два рази обробили перекиссю і зеленкою і залишили заживати. На це пішло ще 3-4 дні)

21. superdetka

superdetka Well-Known Member

Згадала свою ситуацію 4 роки назад. То моїй мамі теж все було не так, шапочку одягни вона маленька, їй холодно, тепліше вдягни, ковдрочкою накрий і т.д. Недавно мені каже, ти що вванні купаєш і до хати несеш(то про молодшу 5.5міс.), то ж перепад темпаратури, простудиш(то нічого що я практично з народження в ванні купаю і нічого), ти шо шапочку не надіваєш(з народення не одягала, тоді літо було -жара, а зараз і без потреби, теж маємо такий рушичок з трикутничком на голову), ой ти її так легко одягнула...... не витримала кажу : хочете помогти - помийте посуду, а з дитиною я якось сама справлюсь. Всьо спокій вже нічого не каже

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2