Перші дні життя дитини

Discussion in 'Немовлята' started by Імель, Sep 30, 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Last edited: Feb 5, 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

глибоко дихайте. 90% це акне новонароджених. гормональне. сходить довго.
    чи це просто величезні плями-рани, які дитина розчухує?
    вас ще чекає фізіологічний нежить. і ще пару штук, поки організм звикне до нової обстановки

• Подобається Подобається x 2
  3. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дихаю, дякую)) Ні, це не рани, прищики малесенькі червоні і трошки більші з білою серединкою, як в підлітків. Не чухає їх.

4. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

З опису виглядає як акне новонароджених. Погугліть картинки в інтернеті і порівняйте чи у вас таке.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

У вашому віці це найймовірніше ауее новонароджених, але чомусь лікарі одразу на алергію. Моій сестрі двоюрідній теж так казали, а я її по скайпу переконувала, що це ауне. і вона нічого не давала і все пройшло. Не давайте тої бяки малечі

6. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Дівчата, не кидайте тапками, але через брак досвіду і панікливий характер трохи прислухаюсь до порад обох мамів і починаю переконуватись, що не всі вони дієві. Але сама щось змінювати боюся, щоб не зробити неправильно, тому прошу вашого схвалення. Ми 3 день вдома.
    1) температура в кімнаті 23, а ми вдягаємось в бодік на короткий рукав, кофточку і штанішки або чоловічок + шкарпеточки і шапочка. Ще загортаємось в байкову пеленку. Чи не забагато це? Шапочку мені категорично не дають знімати.
    2) після циці часто чуть зригуємо. Якщо я краду просто на бочок і так зригнемо, то спокійно засинаємо. Але мами кажуть, що треба поносити вертикально. Після чого ми часто починаємо гикати і спати вже не хочемо. І гикати не перестаємо поки не поп'ємо молочка знову. Як правильно? Чи можна щоб малюк просто на бочку зригнув?
    3) скільки часу тримати дитинку в водичці при купанні? бо їй це подобається, не плаче, а ми 2 хв чуть похлюпались і вже мені кажуть витягуй.
    4) педіатр в лікарні сказала гуляти йти на7-8 день. Це від народження, чи від коли ми вдома? Ой, багацько в мене зараз питань. Буду вдячна за допомогу!

Надіслано від мого GT-N7000, використовуючи Tapatalk

Last edited: Dec 4, 2015
  7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@VesnaKrasna ми вдома при т-рі 21 були від початку лиш в одному бавовняному чоловічку, шапочку якийсь час одягали після купання, а потім взагалі шапок вдома не використовували
    Обовязкове носіння вертикально не є панацею, то все на відчуттях, бачите, що щось дитині заважає, то поносіть і вона зригне, а як засинає, то нащо?

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Однозначно забагато. В нас Т +19-20, шапочок вдома ніколи не одягали, навіть після купання. Зараз при такій Т лиш в бодіку і шкарпетках, нам майже 3 місяці. Але і раніше ми багато не одягали, лише один шар одягу, просто на довгий руках бодік + штани, шкарпетки.
    Можна і треба, якщо малюку так добре. Який сенс лишній раз напрягатися і вам, і дитині? До слова, піднімала так лише кілька раз, коли бачила, що наковтався багато повітря. Вночі після годування спить на животі переважно або на бочку, як чуть зригне, то просто витеру і все. Якби я так піднімала щоразу, то в нас сну б не було нормального.
    Таких порадників подалі, щоб не нервуватися зайвий раз вам.

• Подобається Подобається x 3
  9. Almariel

Almariel Well-Known Member

Дівчата вам гарно пишуть.
    3. Тримати у воді можна скільки хочте, якщо малюку подобається. Аби вода силтно не схолола))
    4. Гуляти можна з першого дня, в чому проблема. Дивіться, щоб ви мали сили вийти з малюком, і щоб погода була комфортна для вас.

• Подобається Подобається x 3
  10. Dominika

Dominika Well-Known Member

Мій досвід
    Мали в кімнаті 20 град. Надягали котоновий чоловічок і шкарпетки. Все. Шапочку носили тільки в пологовому. Ну і може перші дні після купання на хвилин 5.
    Мій як засинав, то так і спав далі. Вертикально не тримала.
    Мені неонатолог казала гуляти в перший же день. Але ми вийшли десь на 4 через погоду.

11. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

дайте мамам Комаровського про купання-гуляння почитати чи послухати, так легше буде порозумітися, ніж ви "молода-зелена-начитались інтернету" будете їм розказувати, поясніть, що так дитинка ростиме здоровішою, думаю бабусі після достатньої аргументації вас підтримають;)

12. VesnaKrasna

Власне вчора читали ми разом Комаровського. Маємо його книжку. Сказали бабусі, що він якийсь дурнуватий. От мої аргументи і закінчились. (Вибачте, Mansikat, не можу цитувати з мобільного). Дякую всім за поради. Тепер вільніше почуватимусь. Краще тут запитуватиму.

Надіслано від мого GT-N7000, використовуючи Tapatalk

13. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Чудово розумію ваші переживання та сумніви, і як то важко протистояти настирливим порадам родичів. Хоча я маю такий характер, що мене важко у чомусь переконати, тому мене то слабо зачепило. Але, повірте, з кожним днем дитинка підростатиме і ви набиратиметеся впевненості у ваших материнських відчуттях. Погоджуюсь, що задушно 22-23 градуси для дитини постійно. І шапочки не треба в хаті. Прислухайтесь до своєї інтуіції, материнського інстинкту - він завжди вам підкаже, як діяти. Бо все- таки переконуюсь, що мама і дитя - це єдиний організм на перших порах, і мама завжди відчуває дитинку і як для неї краще!

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

14. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Нікітіни, Аршавський...

15. Hexe

Hexe Well-Known Member

краще до лікаря котрому довіряєте. нас від пітнички антибіотиками в рік роки хотіли лікувати. але не хвилюйтесь так,я думаю що у вас акне.ви фото в неті гуглили?

однозначно забагато.ми при 18 в чоловічку. шапочку вище +16 одягати непотрібно. ви ж не в шапці вдома ходите?як малюка пристосуєте - то так і звикне.
    моя мала зригувала дуже багато майже до півроку. малій що горизонтально,що вертикально - ніц не допомагало. малий же навпаки- після годування вертикально на кілька хв підняла,повітря вийшло - майже не зригував.
    купайтеся стільки,скільки дитині сподобається. ви ж сподіваюсь не при +38-40градусів води дитя купаєте?

16. VesnaKrasna

При 37. А це забагато?
    Підкажіть ще, будь ласка, в що вдягнути дитинку. Хочемо сьогодні перший раз на балконі гуляти.

17. Hexe

Hexe Well-Known Member

ніби рекомендують 32-36. дитинка активно рухається чи флегматично себе поводить у воді? ми купаємось при +\- 33градуси.

балкон засклений? шапочки однієї середньої теплоти достатньо. чоловічок,комбезик. якщо комбез зимовий - то більше в принципі ніц не тре,якщо осінній - можна ковдрочку чи конверт.

18. VesnaKrasna

У воді вона не плаче, але досить спокійна. Дивиться еликими очками і слухає байки, що ми їй розказуємо.
    Засклений, але я думала відкрити вікно. Хоча вона вже так довго спить, що напевно вже сьогодні запізно починати таку процедуру.

І ще одне питаннячко. Маємо сухеньку шкірку. Купали раз в травичці, раз в марганцівці, вчора просто в водичці. Може то від трави, чи марганцівки шкірка почала лущитись? Купив чоловік сьогодні Ойлатум емульсію. Чи ворто давати до водички і скільки?

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

ви маєте досвід користування травами? окрім того, що бабусі сказали - що так треба?як ні - лишітьс того ровера, то яяк ліки - потрібне дозування і точний підбір травички. а марганцівка - вам потрібна стерильність? ви самі купаєтеся в марганцівці? просто перекип"яченої води досить.

ну не той зараз час, що в наших бабусь, коли в квартирі жило по 3-4 покоління, дід з туберкульозом, мале з краснухою, кіт, стайня-корова, баба, що плює, аби не зурочили, і щоб хоч якось того позбавитися, то треба було хоч якось дитину відмити, особливо, коли мила не було.

ойлатум наносять після купанняя. але прибережіть його для важчих випадків, його користають, коли в дітей шкіра злазить від атопічного дерматиту і вже нічого іншого не допомагає.
    зараз цілком справиться крем бепантен або на вологу шкіру перекип"чена оливкова олія

а ви комаровського точно читали?

20. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

@VesnaKrasna ми купаємося у воді 33-35, і то планую ще поступово знижувати температуру. трави\марганцівка-не даю. просто вода. миємо без мила\шампунів. не кип*ячу воду десь від 2го тижня дитини. нічим не мажу, хоч і лущилася шкіра спочатку. але само пройшло.
    моя порада-бабусь "в сад" , то ж ваша дитина :)

21. VesnaKrasna

В процесі. Але всюди така неоднозначна інформація, що не знаю до кого прислухатись. Неонатолог в пологовому говорила одне, в книжці інше, бабусі третє, а знайомий лікар - 4.