Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Raven

Raven Мама малятка

тільки не лічіть такого, бо наслідки подібного до сих пір бачу, а дитина вже в школу пішла
    моя і перевареним, і н перевареним, і фонтаном, і як хош ригала
    в мене одягу і постелі не вистарчало на неї
    переросла
    власне через ту риганину важила постійно до 4 міс. на спец. дитячій, брала в прокаті

3. Hexe

Hexe Well-Known Member

моя зригувала так, що кожен день мусила купу одягу прати.як почала сідати - минулося.

для чого?лікар виписав чи самі?
    ну і якщо дитина не бере груди, але спокійна - то чого переживаєте? всі їдять по різному. таке маля як буде голодне - то дасть вам знати:)
    спокійно. всі діти різні - хтось за місяць поправляється на 1кг, хтось на 200г. проконсультуйтесь з лікарем, і головне не переживайте і не впадайте в паніку.

4. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

Так, Хепель нам виписала дільнична, бо жовтенькі, в пологовому білірубін був високий , 3 дні гріли. Думала можливо цей препарат має таку побічну дію.
    Стосовно електронної ваги, та сама картина , що у Вітторії, різниця іде не на грами, а на кілограми, вже мала з того паніку. Мабуть треба брати на прокат для малят спеціальну.
    Сьогодні було і так, і так, і перевареним і неперевареним, але неперевареним більше.
    Не знаю, якесь підсвідоме чуття чи що ... але ніби з одного чоловічка вже виросли. Я просто дуже перестрашена мамочка. Ніби і читала і готувалась, а приїхала з пологового і не знала як до дитинки підійти.
    Стосовно насильного давання грудей, вона у мене лінива чи що, в ночі може спати, якщо не розбуджу , то і 5 год непробудно і в день може великі інтервали робити.
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2015 ---
    Ви так кажете ))) Ага , а як довго не давати то ж молоко "перегорить" і я не сціджуюсь і відсмоктувача не маю і не даю водички ... і ще пару таких повчань і боюсь що нароблю біди нашому гв

Останнє редагування: 9 Лютий 2015
  5. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Ідіть в темку про перли.
    Моя не їла і по 8-9 годин, і грудей не взяла.
    Але ми були вже старші.Тому пропонуйте навколо сну ,переодівайте памперс ( хоча наша навіть і тоді не будилася).
    За вагу думайте менше за все, налогоджуйте лактацію, і спостерігайте за травленням. А скільки часу маєте приймати ці ліки?

6. Sonechcko

Завтра планую викликати дільничну, лишень би прийшла. І ще маю таке запитання, ви мастите (мастили) діточок після купання олійкою повністю? я змащувала лише складочки, але бачу що з являється сухість і по животику і ніжках. Сестра радила Topicream, але ніде чоловік не може його знайти. Можливо щось порадите для профілактики опрілостей? Може з Веледи?

7. Naama

Мазали веледою, та що з календулою. Маємо до сих пір.

8. Sonechcko

10 днів , сьогодні 6 день
    Це олійка чи крем?

9. Naama

Завтра все поясните дільничому, а після відміни поспостерігайте.

10. svoybox

svoybox Well-Known Member

Від сухої шкіри нам найкраще підходить переварена оливкова олія, а від опрілостей - крем під підгузник від Джонсонс бейбі (Бепантен взагалі не допомагав)

11. Naama

12. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Хоча б трошки протягом дня приймати повітряні ванни, щоб дупка дихала. Можна накрити дитину, але памперса не давати хоча б 2-3 години на день мінімум .
    Я вимащувала до 3 місяців олійками, мала неочищену соняшникову олію, але в мене діти не алергіки . Вже після 3 місяців, то вимащувала лише дупку олійкою абрикосових кісточок або гарбузовою олійкою після купання, бо вода всеодно хлорована ...

• Подобається Подобається x 2
  13. Almariel

Almariel Well-Known Member

від попрілостей: зняти памперс, не перегрівати дитину, натуральний одяг, ніяких одноразових непромокаючих пелюшок.
    для складочок: є така натуральна присипка: лікоподій або дереза по народному. я замовляла її в інет-магазині, можна попитати на базарі у тітоньок з травами. дуже дієва штука. бо ми без підгузників були взагалі і всеодно була катастрофа.
    можна крем веледівський з календулою - але то вже на заживляння, а для профілактики - знайдіть лікоподій.

• Подобається Подобається x 3
  14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

15. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

То ще від ваги залежить. На моїй було максимум різниця +/- 100 г. Я так контролювала вагу раз на тиждень.
    А загалом, Сонечко, не переживайте щодо поправляння, дитинка голодною не буде, якщо ви годуєте на вимогу. А вага то лише цифри. Основне, це самопочуття і поведінка дитинки.
    Стосовно зригування, читала, що коли в мами перехідне молоко міняється на постійне, більш жирне, то дітки починають більше зригувати - так шлуночок звикає. А у вас якраз період появи постійного молочка. Ми теж зригували багато. В нормі - 3 ст.л. після кожного годування. А ви вилийте на пелюшку 3 ст.л. води і подивіться на пляму від води, порівняйте з плямою від зригування. Ви здивуєтесь, що 3 ст.л. - це величезна пляма.

• Подобається Подобається x 2
  16. сніжна

3 ст. л. для тритижневої дитини- це багато.Це 60 мл. молока- практично все, що в середьому вона за раз прийому в цьому віці виїдає :) ( максимум за раз в 3 -тижневому віці дитина подужує до 90-100 мл молока). Звичайно, ще залежить від кількості прикладань за добу- чим їх більше, тим менший об єм молока за раз дитинка виїдає. Чим більші перерви- тим більше виїдає і більше зригує. ТОму, в ідеалі,скоротити проміжки між прийомами їжі до максимуму. Бо якщо дитинка в 3 тижні прикладається раз на 2-3 години, то її шлуночок при годуванні просто перерозтягається і автоматом вертає велику кількість молока. Менші проміжки- менша кількість молочка за раз- менше навантаження на стінки шлунка- краще засвоєння.

17. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

після кожного годування багато, але вдень 2 ст.л. то нормально

18. сніжна

19. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

20. Isa

Isa Well-Known Member

Основне-не панікувати!!!
    В мене син зригував так,шо я в шоці була,цілими калюжами,багато,то вже перетравленим,то неперетравленим,тільки переодягну,як знову треба...всі казали,що перегодовую і т.д.,нічого з тим не робила!була ще спркійна,бо поправлявся дуже добре,може тому так...зараз теж зригує,але рідко і мало!а жовтенький був до 2 міс десь..

21. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Про те, що зригування після кожного годування норма точно там не пише.