Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Відповідь: Перші дні життя дитини

а скільки дитинці? може там після пологів якийсь слиз лишився?

3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Чим реально зволожити шкіру на личку немовляти? Така вже суха, аж шкода іі , все лущиться- вушка, лобик, бровки, та й на щічках сухість

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

Такі аж жовтуваті кусочки відлущуються з брів і лобика, що це і від чого?

4. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

так це ж ніби нормально, пригадую в моєї племіннички таке ж саме було, само собі з часом пройшло

5. Margarett

Margarett Well-Known Member

Найпростіше, старе і безпечне - переварена олія. Єдиний недолік, то псуються речі, бо як попаде жир на них - не зіпрати. Але то дурне, можна старіші речі підстеляти. Я нею й користувалась доки треба було. Вмочити косметичний диск чи бинту клаптик (як приловчишся) трошки і протерти місця, де є суха шкіра чи попрілості. Диск навіть при протиранні збиратиме на себе кірочки, то за час минеться.

6. Gajka

Gajka Well-Known Member

Та справа в тому, що того не було відразу. І якось дивно воно, бо ніби повідлітають вже ті кусочки, а за деякий час знову є.

Якщо не робити нічого - минеться?
    Тривожить, що личко сухе дуже, може їй некомфортно.

7. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

А ви здавали аналіз крові? Може тоді зможете визначити причину.

8. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ні, а треба?
    Які ж можуть бут причини? Що кров покаже?
    Ніхто й не казав, що потрібно кров здати.

9. БЕЛЛАДОННА

БЕЛЛАДОННА Well-Known Member

швидше за все не потрібно, на вряд чи кров щось покаже... мажте олійкою перевареною, як писали вище, і все минеться, таке в багатьох діток буває. А педіатр вас бачив?

10. Gajka

Gajka Well-Known Member

Того ще ніби не було, вчора була дільнича, але вона фельдшер і глуха, навіть руки не помила, я в шоці.

11. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

а в чому ви купаєте малу? може шкіру пересушуєте

12. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Я вже писала, що в сестри малої щось було схоже на личку, то казали, що дерматит. Вже вилікували, а зараз пересушена шкіра на голові, брови, за вушками але їй то чухається, бо дуже роздирає, то педіатр радила здати кров на аналіз, крім того сечу і памперс. Сьогодні прийшли результати аналізу крові, то вияснили, що алергія, на що саме покажуть інші аналізи. Не знаю, але якщо довший час не приходить і то турбує дитинку, то може варто здати.

13. Gajka

Gajka Well-Known Member

В самій воді.

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:09 ----------

Ну наша педіатр нам алергію з порога поставила, але того ще тоді не було, а щось типу пітнички і понавиписувала всякі ліки на личко від "якоїсь" алергії на око.
    Памперс теж казала здати, ми відмовилися.
    ЇЇ не турбує, хіба мене.

14. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Попробуйте купати в вівсяному відварі. Ще нам Ойлатум емульсія добре підійшла, але воно дороге і не всім треба. Моя дитина мала атопічний дерматит, то я пробувала все. Якщо дитина спокійно спить вночі, не лізе до тих місць ручками, то швидше за все то звичайна адаптація шкіри до зовнішнього середовища. Аналіз крові при алергії покаже хіба підвищені еозинофіли, а причину алергії навіть дуже спеціальні аналізи такій малій дитині не покажуть. А ви їсте щось таке, від чого може бути алергія?

15. Gajka

Gajka Well-Known Member

Недавно тільки відмінила всі трави, в яких купалися, бо мали чи то пітничку, чи шо і хотіла виключити алергію, тому не дуже хочу експерементувати.
    Та ніби не їм, хіба не знаю що не можна щось їсти.

Дівчата, якщо я маю запори чи понос, дитина теж матиме щось схоже? Воно якось з молоком тойво?

---------- Додано в 15:35 ---------- Попередній допис був написаний в 15:34 ----------

Їй то не мішає.
    Я пробувала зволожуючий крем, але воно ніби ще більше лущиться від нього.

16. Raven

Raven Мама малятка

ніц не буде, на рахунок сухої шкіри - то типу оновлються шкіра після перебування в навколоплідних водах, так мені неонатолог пояснила
    мастила якимось кремчиком бебідрім з пантенолом або бепантеном, шо під рукою було

17. Haidee

Вівсянка то не трава:) то треба взяти звичайні пластівці, зварити, відцідити воду через марлю і влити в ванночку. А якраз череда і ромашка сушать шкіру.

18. Gajka

Gajka Well-Known Member

Та я знаю, що не трава.
    А довго варити?
    І що вони дають?

19. Haidee

Я не рахувала, до готовності, щоб кашу можна було з'їсти і добро не пропало:)
    Вівсянка добре зволожує і пом'якшує шкіру, в багато кремів додають витяжки з неї. Про алергію на вівсянку я не чула.

20. Gajka

Gajka Well-Known Member

Дякую!
    Будем пробувати. А багато тої води-навару на ванну має бути і чи щодня варто так купати?

Я маю вівсяні пластівці, то воно?

21. Haidee

Я все на око робила. Просто коли варила пластівці, то більше води, ніж треба, і той залишок виливала в ванну. Може хтось робив "по рецепту", то краще вам порадить. Мені дуже подобалася шкіра малої після таких ванн - ніжна і шовковиста. А ще можна з вівсянки собі маску зробити)

Самі звичайні, просто подріблений овес. В мене здається були "Літа". Аби без додатків.