Перші дні життя дитини

Discussion in 'Немовлята' started by Імель, Sep 30, 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Last edited: Feb 5, 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: Перші дні життя дитини

а слінг нашо?

3. Vsemyla

Vsemyla New Member

2. На 3-4-й день, коли Вас виписують з пологового (говорю, наприклад, про Джамбула), то заввідділом Галина Миколаївна своїм "клієнтам", а вірніше нашим дорогоцінним дітям не дає відпасти залишку пуповини (щоб вона сама остаточно засохла і відпала), а бере ножиці і перерізає її "під корінь пупка". Це ну ДУЖЕ погано! Почитайте в неті. А я наступного разу дам ссилку. Каже, що дитина не відчуває. А насправді ще й як відчуває - дуже кричить, потім груди брати не хоче, а потім спить непробудним сном! Робіть висновки. Попросіть, щоб вашій дитині не відрізали отой залишок пуповини, нехай вона відсохне, а медсестра, яка прийде до вас додому може допомогти вам з цим справитись. Бо так знову виникає жива рана!
    Я такий випадок називаю "обрізання по-українськи"...
    А як наслідок - у нас ще й в 4-5 тижній почала виникати грижа білої лінії.
    Потім ця завідуюча дзвонить до завідуючої хірургії на Орлика і каже прийняти нас. Такий собі бізнес: я відрізаю, а ти вправляєш. А ми платимо і тим і тим...
    Будьте мудрими і обачними, матусі.

• Інформативно Інформативно x 1
  4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

"у вас в хаті ліжечка немає? Дитина завжди спить з вами?"

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Та моє теж стоїть близенько до нас, влажуся лише я боком пройти, так щоб могла до неї рукою дістати.
    То ваше маля між вами не спить, а таки в ліжечку. Не бачу суттєвої різниці.
    Моя в ліжку поки рідко була, бо писала вище, коли не засинає, то берем до себе.
    А вставати і так треба, щоб після годування поносити і перебрати.

6. raspberry

raspberry Well-Known Member

І в нас так. В середині не дитина, а я:). Чоловік боіться в сні навалитись на сина і ми відмовились від варіанту, коли він між нами.

7. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

якраз з нами :) просто ширини нашого "дорослого" ліжка не вистарчало і ми його розширили за рахунок дитячого (обилва ліжка повинні мати однакову висоту, інакше нічого не вийде - буде перепад). Застелили і отримали широченне ліжко та ще й обгороджене (боковинками від дитячого) з однієї сторони, щоб дитина не скотилась і не впала на підлогу. Сподіваюсь тепер зрозуміла конструкція :) або може хтось краще пояснить.

---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:15 ----------

нууу, після годування носити зооовсім не обов'язково :)
    а що означає перебрати? Підгузник змінити? Можна і на ліжку (якщо дитина не покакала), просто ввечері підготувати пару штук і покласти біля ліжка (чи скраєчку десь на ліжку).

8. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Пробувала я якось кілька разів на нашому ліжку міняти пампік, так Матвійко кожного разу надзюрив під час зміни!:mocking:Мусила спати на мокрому:girl_cray: бо піднімати чоловіка для зміни всієї постелі не хотіла, пошкодувала його!:kiss:
    При цьому, на пеленальному столику рідко пісяє при зміні, а от в нашому ліжку - завжди будь ласка!

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

Я підкладаю з народження одноразові пеленки, інакше вже б все було ще й обкакане.

10. EgoMusicus

В нас прищики були десь місяць, висипало все лице, лоб і на тільці! Лікар сказав, що пітничка. Я щодня мила чередою, вона якраз допомагає. Тому раджу травичку використовувати, а крем, тим більше, судокрем, не потрібно, бо як писала Samhayne

Стосовно судокрему, то в цій темці дізналася, що до нього входить в склад бензилбензоат
    До речі, нам судокрем не допомагав.

---------- Додано в 13:36 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ----------

Спочатку теж боялась відкривати, але тепер ні. Відкриваємо, навіть при відкритому вікні перевдягаю малого. Інколи навіть протяг є в кімнаті невеличкий!
    Якщо ховати дитину з народження від найменшого подиху вітру, то звісно в майбутньому легенький протяг може викликати застуду!
    Все залежить від температури повітря. Якщо вдома (ми стараємось тримати свіжість - 19 градусів), то бодік на короткий рукав, а зверху кофту і штанці + шкарпеточки. На ніч лише чоловічок! Від шапки вдома взагалі відмовились. Лише надвір, іто при вітрі і низькій температурі (нижче 18). Так само вдягала б і малюка раніше, тобто молодшого.

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дівчата, якщо вже ви говорите про те, як не перегріти дитину, то спитаю- а накривати дитину на ніч потрібно чимсь? І чим? Звичайним бавовняним коциком, чи треба щось тепліше? Є ще якісь такі як спальнички , польською то spiworek

треба таке , чи ні? Чи вистарчить просто такого паяцика (то чоловічок по-нашому?) одівати на ніч

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Це якщо дитина спатиме окремо, а це ой не факт)) тоді краще теплий чоловічок або спальничок, бо ковдри діти скидають, та ще й можуть на голову натягти уві сні і злякатись. А якщо разом, то мій досвід показує що в піжамі біля мами під дорослою ковдрою дитині зажарко, окремо накривати дитячою коврдочкою незручно - по надцять разів за ніч накривати, перекладати, поправляти, і це все спросоння, коли дико хочеться спати... краще окрему легку ковдру для мами й дитини і окремо для тата, щоб всім вистачило))

13. oksumoron

oksumoron Active Member

Олька вже все гарно написала!
    Додам, ми мали той спальничок, то користувались мало, пішло в непотрібні речі, Лео його завжди запісював, і то вночі приходилось все перевдягати, і то лише додавало складностей!
    Перші тижні дитинка ще не вміє аж так рухатись, тому всі розкривання пішли пізніше, а так то чудово спав під нашою ковдрою! Ну і спали ми в бодіку +чоловічок, або бодік на довгий рукав+ штанішки, в нас завжди було прохолодно, дитина ніколи не була гарячою в такому наборі!

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

В нас ковдра лиш пухова є, то хіба яку ще собі купити іншу. Хоча це варіант, правда я не дуже уявляю як то дитину разом зі собою накривати
    в бодіку без рукавів?

---------- Додано в 22:36 ---------- Попередній допис був написаний в 22:36 ----------

піжама то типу той самий чоловічок, нє?

15. zetta

zetta Well-Known Member

Вікторія , довгий час дитина після народження не розкривається , треба дивитись по температурі в хаті. Коли тепліше а коли лиш пелюшкою накрити . А вже потім то такі ровери тими ногами крутять розкриваються моментально але за своїми я то після року вже десь спостерігала . Спальні конверти чи спальні мішки оті що на фото нам не пішли . Я за те що вночі тіло має дихати тому кофтина і голі ноги в памперсі були , з народження . А тепер нічна сорочка і гола попа . Але в нас в хаті тепло . Синтетичних піжам не признаю .
    Та піжама то є не чоловічок , то кофтина і штанці .

16. Megan

Megan Well-Known Member

Зараз в нас вдома ше не палиться, то маємо +18. Я з дітьом спимо під звичайною ватною ковдрою. Я в піжамі, малий в чоловічку. Навіть якщо він розкривається, то не мерзне. Зимою в нас рідко буває більше 20.
    Отой спальник, що ви показали, я з старшим пробувала. Якось не пішов, хоч старший спав окремо.
    Моя порада поки що нічого не купувати, купите по ситуації.
    Пухову ковдру я дуже люблю, якщо вчасно здавати в чистку, то чого б не накриватись разом з дитятком, якщо мамі так добре?

---------- Додано в 23:58 ---------- Попередній допис був написаний в 23:54 ----------

У старшого кофтина і штани, а в молодшого зацінила чоловічок - ніц не задирається, ноги в теплі. Мій малюк сам себе в чоловічку любить, заглядає, а перед дзеркалом як крутиться.. Мммм....

17. oksumoron

oksumoron Active Member

Без рукавів! Але знову кажу, в нас було холодно, вночі опалення виключалось взагалі!
    А так, то навчишся накривати і себе і дитинку!
    То в нас десь з 5 міс почалось то розкопування! Зараз то ноги вмить витягує і спить як кусок льоду, вночі то знайду, притулю до себе і пробую трохи відігріти, то зразу пітніє так йому жарко!

18. Raven

Raven Мама малятка

з задоволенням в них спимо

19. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

А ми от від самого народження і до сьогодні спимо разом, троє під однією ковдрою. Мала спить посередині, тулиться або до мене, або до чоловіка ніжками в живіт чи ноги.Сама не дає собі змерзнути))
    І доречі, не розкопувалась ніколи, бо коли спить - то спить, а як прокидається то зразу ж її треба годувати.

20. EgoMusicus

Теж не уявляла, що дитина буде під нашою ковдрою з нами. Але однієї ковдри нам замало на трьох, бо наш татко дуже крутиться вночі і ковдру на себе натягує, тому вирішили тимчасово спати під двома: я з синочком під одною, а тато під іншою! Дуже зручно, дитятко притулиться до тебе, і йому тепло. Відчуваєш, що спотів - розкрила трошки! І все під контролем!

• Подобається Подобається x 1
  21. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Наші уявлення як воно має бути, заважає насолоджуватись тим як воно є:girl_yes: Нема універсального способу як зручно спати, багатьом добре коли дитина в спальнику, комусь під однією ковдрою. Я малого висаджую то мені не зручно ні спальники ні чоловічки. В хаті зараз +18 спить в бодіку на короткий рукав і підгузку під моєю ковдрою, в тата окрема ковдра