Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. jMoondance

jMoondance Member

Відповідь: Перші дні життя дитини

у нас досить сухо, батареї шмалять по повній, вікна майже дуже часто відкриті навіть зимою, бо душнувато стає. Зара даю для профілакти. А зволожувач ми купили, тільки він зараз в ремонті((

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ----------

Ми гуляєм до -10 сьогодні гуляли на балконі, дуже добре спали аж 3 год. Балкон засклений, але вікна привідкриваю.

3. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я тоже стільки часу гуляю. Бо вже подумала, що може де задовго, але значить нормально. І ми не виходили. Такий вітер і мороз, я не ризиунула.

4. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Носик дуже файно капати Аквамарісом для профілактики сопельок і зволоження слизової. А от відсмоктувати соплі без потреби я б не радила. Бо чим більше будете ті соплі тягнути, тим більше їх буде + можна пошкодити слизову.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я б не лізла з тими всякими сольовими розчинами до насика дитини без потреби. Я промивала коли малий сопельки мав, то були цілі тортури з тими крапаннями.
    Якщо все гуд, то краще почати з врегулюваннч вологості повітря в приміщенні.

6. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

Розгребла тему! Закріпила топ!
    Будьте уважні!
    В цій темі обговорюємо догляд за дитиною до досягнення нею 28 днів життя, але всі профільні питання несемо у відповідні існуючі теми!

7. irushka

irushka Well-Known Member

Дівчата, а коли треба йти вперше гуляти з немовлятком, що родилося взимку? Мої двоє листопадові, то ми були надворі наступного дня після пологового, ловили сонячні дні, а моїй сестрі педіатр сказала про двір навіть не думати ще в найближчі два тижні, а дитині вже тиждень є, тобто майже місяць дитина не буде надворі? Лікар чогось пов`язала це з пупчиком, казала поки не заживе - ніякого двору, може хтось знає в чому тут зв`язок?

8. Chekay

Chekay Well-Known Member

я народила в середині грудня, то як виписували з пологового сказали з наступного дня поступово виносити на двір, по 10хв збільшуючи час перебування, бо як сказала лікар - холодно, але ж не будемо 3 місяці чекати весни, щоб потепліло. Коли вперше прийшла додому сімейна лікарка - сказала до 10 днів не виносити, бо так вони всім рекомендують, я гуляти почала через день після виписки, і одразу на вулиці наткнулася на свою сімейну (на наступний день після її візиту), вона тільки усміхнулася, а в місяць на огляді каже - ви молодці скоро гуляти почали..... от і зрозумій їх - то казала ще тиждень вдома тримати, а я не послухала її і за її словами молодець:girl_crazy:

9. fiesta

fiesta Well-Known Member

Моя мала в березні народилась - сніг і мороз були огого. Але ми теж відразу гуляли 10 хв і більше.
    А до чого тут пупчик???

10. oksumoron

oksumoron Active Member

Ото я вже вночі перестрашилась, взяла малюка в руки щоб змінити памперс (десь година пройшла з моменту годування) а дитина давай спершу випчихувати соплями, а потім бачу, що посинає пускати слюни і відригувати!
    До повного шастя ше і попісяв на мене, поки я щось пробувала його мити!

11. Heureuse

Heureuse вірю...

ггг, мій ше як в роддомі вперше мене обпіськав, так тепер кожного разу фонтани пускає як міняєм підгузник :girl_haha:

12. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Ага, це напевно така реакція на холодне повітря після теплого підгузника. Я завжди розстібала, і ще трошки прикритим тримала, і в процесі зміни рушник на пузіку на випадок чого. Мій ще в перші дні докакнути полюбляв так прицільно (
    Взагалі ми частіше до їжі міняли, ну і за потребою, звісно, часом після їжі також. Бо якщо його зайвий раз після їжі турбували з підгузником, малий ставав дуже вредно-плаксивий, зригував і не міг заснути. :sad:

13. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

не чула ще такого
    коли немає сильного морозу (ну от до -10 приміром) і сильного вітру - то чому не гуляти?
    я вважаю, що маринувати вдома не варто
    і ще питання, як гуляти, бо у візочку довго тинятись в мороз таки не варто - маля ж не рухається, в слінгу - інша справа, мама гріє

14. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я зі своєю малою нормально у візочку гуляла 30-40 хв. В мороз. Нормально. Вона була закутана і завжди тепленька. І так з перших днів фактично.

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Гуляли з Сергійком у слінгу під слінгокурткою. починаючи від 2 тижнів малюка. Надворі було в середньому -20, гуляли хвилин по 40.

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

стільки і є нормально
    бо 2 год у візочку в -20 - знущання,

мені педіатр говорила на рахунок морозу, що краще вийти 3 рази по 30 хв, ніж 1 раз на півтори години (але ми всі розуміємо, що стільки часу, щоб тричі вдягнути/роздягнути дитину, та і самій одягнутись/роздягнутись ніхто не має)

17. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я також думаю що то знущання. Мені педіатр одна казала, що можеш гуляти 2 год. Навіть при -10 нічого не буде. Я одного разу годинку при такій темперетурі погуляла, то в малої носик був холоднющий і червоний. Вона була добре одягнена. То я злякалась думала що захворіє. Зараз я такого вже не роблю.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Мені все руки не доходили розповісти от про що. Про шкіру малюків, особливо - народжених в терміні поза 40 тижнів.
    Дуже запало в пам'ять, як Наторелла розповідала про народження Юрчика - що з малявочки не витирали змазку. Мене то зацікавило, здалось мені суттєвим. З Сергійком, нажаль, того моменту відслідкувати не вдалось, але вже з Вірунею я чітко пам'ятала: нікого і нічого не витирати. Чоловік каже: "а як? потім помиємо, чи що?" а я кажу: 20 хвилин - і нікого не треба буде мити. І правда, за 20-30 хвилин змазка вся увібралась у шкіру, і доця була така гарна і оксамитова.
    А коли ми потрапили в ПБ - я не відслідкувала як слід. Відмови написала від щеплень, а стояти біля оглядаючого лікаря не могла, бо голова мені крутилась... і її першим ділом протерли спиртом - з голови до ніг. По ідеї мали б обробити складочки, але вирішили вже дезинфікувати - так дезинфікувати. Що потім було в нас зі шкірою... чисто пергамент. Ручки-ніжки облущились цілими "шкарпеточками" і "рукавичками", а на животику і шийці у складочках утворились тріщини до крові. Патронажна медсестра була в шоці.
    Вдома то все минуло, бо ми подовгу висиджували з донею в ромашкових ваннах, провітрювались, легенько мастились олійкою - ручки-ніжки. Одяг - тільки бавовна. Наше щастя, що ні на вулиці ні вдома не було спекотно.
    Загалом, от вам і "суха шкіра у переношених". просто не вимивати, не обробляти агресивними засобами - і нічого в тій шкірі страшного нема. Ми от до сих пір миємось просто водою, або - просто травичкою завареною. Без мила і шампунів. І шкіра супер, і волоссячко.

19. Женічка

Женічка Well-Known Member

Юля, то всім так роблять? я в шоці, ще такого не чула. мій Сашко теж, типу, переношений за їхніми мірками був, але зі шкірою проблем не було взагалі. з Настею, яка народилась на 40 тижні зі шкірочокою ми намучились досить сильно, все облазило, шелушилось страшно.

20. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

О, я теж сьогодні якраз питання сухої шкірочки обдумувала. Марічка народилась майже в 42 повних тижні, облазили тільки кінцівки ручок і ніжок, ну і я то розуміла як ознаку переносу. Але Дануся народилась на 40 тижні (а якщо по місячних, то ще на півтора тижні раніше), але облазить повністю все тіло. Змаску не змивали нічим. Чим то пояснити не знаю.

Маю питання про гіпертонус. Де можна щось толкове і адекватне почитати? Бо маю на нього підозру і не знаю чи починати панікувати, чи бігти до лікаря.

21. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Приєднуюсь до запитання.
    Раніше, швидше за все не практикували, бо Ромчик хоч і на тиждень довше графіка ношений, проте шкіру мав ніжну, ніякого натяку на сухість. Я тими олійками і не користувалась, і щиро дивувалась, навіщо вони в списках в пологовий.

А тепер читаю вас, і певне всеж візьму в баночку трішечки, на всякпожарний, тим більше, якщо з"явилась практика спиртом діток обробляти.