Перші дні життя дитини

Discussion in 'Немовлята' started by Імель, Sep 30, 2013.

1. Імель

Імель Модератор в декреті Staff Member

Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

Last edited: Feb 5, 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Перші дні життя дитини

якщо "докопуватися до суті" препаратів, то:
    -магній діє розслабляюче на нервову систему, відповідно і на гладку мускулатуру. Оскільки підвищене газоутворення у кишківнику частіше спостерігається у емоційно-нервово-підвищенозбудливих осіб, то Магне В6 мало би діяти дещо "заспокійливе". Питання у тому, що природа колік у немовлят в основному зумовлена іншими чинниками, ніж у дорослих осіб. Ну а про фізіологічне дозрівання ферментної системи та нервової системи з віком говорити не варто. Тоді, яким чином Магне В6 аж так помічне при коліках?
    - вітамін Е- має антиокислювальну дію на клітини. Знов таки, цей вітамін має дію і на нервову систему, сприяючи її нормальному функціонуванню. Його призначають хіба недоношеним діткам, в яких виявлений авітаміноз та анемія. Питання у тому, що надлишок вітаміну Е в організмі є куди шкідливішим, від його недостачі. Для чого призначати вітамін Е від колік? Адже знову-таки- якби це все було зав язано лише на незрілості нервової системи малюків...
    - лактомун- у дитинки порушена мікрофлора кишківника, що визначено аналізами і що є причиною колік?
    -колікід- той самий симетикон ( діюча речовина еспумізану і іже з ними подібних синтетичних медикаментів)- розщеплює бульки газу у кишківнику, полегшує стан при сильних коліках. Принцип дії- той самий, що у будь-яких вітрогінних засобів ( синтетичних чи природніх на кшалт укропної водички)

3. hitrynja

hitrynja New Member

та я вчора сама проштудіювала купу інформації і дійшла до висновку, що нічого з того давати не буду!!! все, що вводиться штучно - ще більше порушує роботу ЖКТ дитинки+ коліки - це нормальний процес розвитку і всі через це проходять - за кордоном взагалі таке не лікують. на скільки мені відомо.
    вчора активно викладались на животик і вночі перед годуванням також і спали спокійно - дитина в мене тільки час від часу (декілька разів надень) може пискнути від животика - не вважаю то приводом вживати хімію!!!!!! їсть нормально, в туалет ходить відмінно - для чого??? просто якось віриш завжди, що то фахівець, повинен знати і все таке і по наївності думаєш, що твоїми проблемами справді переймуться...дякую, сніжна, за тлумачення!

4. Brenda

Brenda Member

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не вся така медицина (на щастя). Але окремі "кадри" попадаються. Думаю, тут проблема ще може бути у тому, що тепер- "сімейна медицина". І якщо консультації педіатра тепер надає терапевт , який усе життя лише дорослих лікував, а по сімейній медицині пройшов 2-місячні курси підвищення кваліфікації, відповідне і призначення буде. Як для дорослого, без урахувань нюансів немовлят.

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ми правда штучники, але я лактомун даю, коли алергійка, дуже швидко минає, з чого я роблю висновки, що всяка бяка все ж з кішківника. І сама попила лактомун, бо сама маю проблеми з ЖКТ. Думаю, якщо ви на ГВ, то вам і не треба.

7. Gorda

Gorda Well-Known Member

Цікавить якими кремами для личка дитинки від морозу користуєтесь? Чи користуєтесь взагалі? В мене є крем Червона шапочка, не знаю чи ним можна мазати дитинку, чи не зашкодить?

8. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Якщо дитя їде у возику-то не бачу в тому потреби. Коли вже бігає, то можливо, хоча це теж індивідуально.
    Ми наразі ніяким засобом ще не користувались конкретно для лиця.

9. katysik

katysik Well-Known Member

я десь недавно вичитала, що для захисту дитячого личка від морозу/обвітрення, треба використовувати крем, в складі якого не буде води. Ми на разі мастили звичайним, як будуть морози, так планую купити спеціальний, напр від чіко.

10. Brenda

Brenda Member

Ми поки шо нічого не використовували. Я думаю, коли дитинка лежить в люльці, то ніякі обвітрення їйн страшні, тим більше, що при морозі Ви більше години точно не витримаєте...

11. Gorda

Gorda Well-Known Member

Як почистити дитині носика, правильно? Бо я чищу і не завжди на ватці залишаютьс сопельки. Переживаю щоб дитині біди не наробити, бо можу їх позабивати глибше.

12. Margarett

Margarett Well-Known Member

Робила так.
    Скрутити джгутик (ще кажуть ротунда) з вати/ можна бинту (кому як простіше). Такий по розміру ніздрі. В ніс пару крапель соляного р-ну (тоді кірочки від слизу краще відлущуються від слизової) і після закапування джгутик у ніс і прокрутити, витягти. Довжина ротунди (+-) ніздря + та частина за яку тримати джгутик. Так на око прикидала, щоб задалеко не запхати.
    Хоч то і не боляче, але дітям така маніпуляція не подобається.

• Інформативно Інформативно x 1
  13. Gorda

Gorda Well-Known Member

Дякую. Я так робила , але може затонкі джгутики робила. Та вона так плаче і корчиться.....але що зробиш.

14. fiesta

fiesta Well-Known Member

В дитини нежить? Я капала аква-маріс і аспіратором витягала.
    Але якщо нежиті нема, то нащо вичищати?

15. Irysochka

Irysochka Well-Known Member

Зараз при простуді (відповідно і сопельок більше) я користуюся назальним аспіратором (отривін) і капельками для очищення носа (отривін, аквамаріс). У деякій літературі читала, що такий соляний розчин можна зробити самому (розвівши у відповідній пропорції сіль та воду) або використовувати фізіологічний розчин (той, що використовують для крапельниць).
    Для щоденної гігєни використовую ватні джугитики, змочені у теплій кип’яченій воді.

16. Heureuse

Heureuse вірю...

маєм бюбхенівський крем від вітру та морозу. мастила пару раз як сильний вітер був, бо хоч там в люльку справді мало шо задуває, мені так спокійніше :) а на мороз навіть не знаю чи вартує мазати...

17. jMoondance

jMoondance Member

я також таким кремом користуюсь, і в мороз також, але вдома за мазаю за хвилин 10-20 до виходу на вулицю.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

я користувалась аква марісом тоді та соплевідсмоктувачем, допомогло. Тай на далі для профілактики раз в день капаю крапельки.

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

у вас дуже сухо? чи для якої профілактики? нехай би слизова сама пристосовувалась до навколишнього середовища, ІМХО. або зволожуйте повітря.

19. Gorda

Gorda Well-Known Member

А скільки часу гуляєте в таку погоду з мацьопами?

20. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

ми гуляємо хвилин 40-60, а сьогодні взагалі не виходили, то потім про це пожаліла, боо фактично цілий день не спав...

21. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

в такий мороз гуляємо на балконі. там температура трохи вища, ніж надворі. спимо-колишемося до 3х годин в обід.
    раз виповзла на вулицю(десь на годинку), то так змерзла, та і малеча чомусь не дуже спала...

• Подобається Подобається x 1