Перше кохання завжди нещасне?!

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем sofcja, 27 Грудень 2009.

?

Ваше Перше кохання було

1. щасливим

104 голосів
    36,1%
  2. нещасним

165 голосів
    57,3%
  3. а що це?

19 голосів
    6,6%
  1. Gentle

Gentle Well-Known Member

Відповідь: Перше кохання завжди нещасне?!

Моє було нещасним :) Навіть не знаю, чи це було кохання, але таких відчуттів і емоцій не було більше ніколи. Це не порівняти ні з чим!
    Людина, правда, виявилася недостойною, незрілою, не вартувала моїх почуттів і боляче мене ранила.
    Трохи шкода, що так сталося, бо тоді в мене "поламалися" всі мої уявлення про кохання. Знаєте, як воно буває: потім кажеш собі, що більше ніколи і нікого не будеш любити :) , і потрібно багато часу, щоб віра в кохання повернулася.
    Але навіть такі ситуації - величезний досвід.
    Я вдячна йому за те, що він трапився в моєму житті.

2. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

А моє перше кохання було неповторним, було вимріяним, було щасливим, дуже справжнім і класичним: самовідданим, пристрасним і ніжним, з пригодами, з романтикою... Дякую Богові, що воно у мене було! Добре, що ми його не зіпсували образами чи сварками. Кожен з нас тепер має свою сім"ю, дітей... Але від спогадів досі защемлює серце, хоч минуло вже ой як багато часу...

3. Pazunika

Pazunika New Member

моє перше кохання було щасливим (я була шалено щаслива - бо ж закохана), але ми не зустрічались (тож і не розходились) - бо я мала ше була (13 років).
    у моїх батьків перше кохання і перше розлучення. а дідусь із бабцею і досі разом (вже і першого правнука діждали).
    мій підсумок такий: скільки пар стільки й долей :D

4. skystar

skystar Well-Known Member

Можливо тому, що для нього це було не лише "перше", а єдине і справжнє...:girl_in_dreams:

5. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Як правило перше кохання до нас приходить в ранньому віці, коли ми немаємо життєвого досвіду, все ідеалізуємо, керуємося емоціями а не розумом. Іноді здається, що люди як дві краплі води, і дивляться в одному напрямку, закоханні до безтями, але розлучаються. В мене є приклад щасливого першого кохання, мої знайомі зустрічатися почали ще в 8-му класі (звичайно за весь час між ними було всякого), але треба було бачити їхні закоханні очі, коли лунав їхній перший весільний танець. Зараз вони гарна сім"я, мають двох чудових синочків.
    А щодо мого першого кохання, воно було романтичним, безтурботним, омріяним, ми розлучилися, але своє кохання я не згадую, як нещасне... :girl_bye2:

6. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Ще на мою думку, щоб перше кохання з "нещасного" перетворилося в "щасливе" треба вміти при потребі вчасно поставки крапку в стосунках, і розійтися без взаємних образ, істерик а спокійно, і тільки тоді ми будемо згадувати своє перше кохання ( і нехай навіть колишннє) з посмішкою і теплотою в душі...:girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:

7. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

Аналогічно. Тільки мені було 10...

8. milagros

milagros New Member

а моє перше кохання навчило мене жити, любити, мріяти, і витримувати всі поразки. А не можу сказати що воно було щасливим, бо ми ніби то і були разом, але не зустрічались....все було дуже складно. Я вдячна тій людині, бо завдяки йому зустріла свого чоловіка))

9. носик

носик New Member

Мабуть, вже так повелося, що у більшості випадків перше кохання- плач, хустинка, сльози і все таке.... Кожен переходив це. Для когось це переливалось у творчість, для когось у знак протесту змінювало характер..
    Своєму першому коханні я вдячна, за те, що хоча б трішки вивів мене зі світу у " рожевому тумані". Навчилася бути більш дорослою... Так, у житті ми робимо помилки, які вчать нас, показують монету з іншої сторони...
    Кажуть, подібні люди притягуються. Ну,наприклад, якщо я маю недолік лінь ( ну дуже лінь щось зробити)- друга половина має збільшений вдвічі. І якщо ми зможемо перебороти і відшліфувати себе,молжливо, щось зміниться...
    Це зараз я прийшла до таких висновків:girl_cool:. А тоді..увесь світ був не милий і робила, вчинки, за які соромно зізнатися...
    Перша любов- гарний період у житті. але залишає чимало слідів( як позитивних, так і негативних:girl_devil:). І чомусь, у підсвідомості, ми порівнюємо перше кохання з теперішнім. І у деяких випадках воно стає еталоном.Жінка шукає схожого партнера.... Але чомусь забуває. що схожість ззовні, зовсім не означає схожість внутрішню ( подарочки мжуть бути))
    ось..

10. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

мої дідусь та бабуся разом зі шкільних років.
    а у мене... перше кохання платонічне. ще з дитсадка. я не цікавилась жодним хлопцем аж до сьомого класу, на кожен НР у мене було лише одне бажання - зустрітись з ним. і що цікаво, коли я подорослішала, то декілька разів його бачила, впізнавала за мить у дорослому хлопчику маленького шестирічного.. мої друзі навчалися з ним у старших класах, я знала про все його життя по таким от дрібницям. він навіть був у друзях у мене вконтакті. але у мене своє життя, у нього своє.

11. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Моє перше кохання не те щоб нещасливе, але просто закінчилось!!Тобто кохання, я думаю, було взагалі тільки з мого боку. Мені було 12, а йому 18.надто велика різниця!Хоча він зі мною гуляв, розмовляв, спілкувався. навіть не знаю чого. Ну логічно, що ці стосунки нічим не закінчились. ми зараз просто хороші друзі!

12. Sanka

Sanka Active Member

Моє перше кохання було щасливим. Мені було 14, йому 15.
    Були разом 5 років. А потім пішли на роботу, менше часу разом, розбіглися...
    Але я багато навчилася в нього. Залишились друзями. Нажаль він помер в 2008.

моє друге і третє кохання теж щасливі.
    і все що відбувається в моєму житті теж на краще.
    в мене не було і нема кращих "подруг", порадників і друзів ніж мої кохані чоловіки.

13. bora

bora Well-Known Member

Коли кажуть перше кохання - автоматично згадую закоханість в 12 років. Бо це було щось, що відбувалось зі мною вперше. Звісно це була дружба, велика симпатія і на великій відстані в такому віці вона б довго не протрималась. Хоча і до того не дійшло - подруга хитрістю відбила хлопця:) Тоді я почувалася нещасною, бо думала, що втратила разом обох. А потім нічого - з нею помирилася, з ним - спілкувалася. З часом підсміювалась вже над цією історією. Хоча зробила висновок - вже тоді я обирала дуже розумних, він сьогодні в Москві серйозне ЦаБе:)
    А справжнє перше кохання.. Таки нещасне. Він не знав чого хотів схоже, повертався кілька разів, йшов, клявся знову у коханні, і знову зникав. Навіть намагався втрутитися у моє весілля з чоловіком. Цього я йому не дозволила звісно. Бо минулося. І після 6 років цього безглуздя втомилася від його невизначеності. Прощавай перше кохання...

А взагалі часом кохання приходить швидше, ніж ми встигаємо сформуватись. Проходить зовсім небагато часу і виявляються розбіжності у інтересах, темпі життя, пріоритетах, потенціалі зрештою. Це може стати перешкодою, принаймні, для когось одного.

14. milagros

milagros New Member

не хотілось все переживати знову.....але ......було дуже багато переломних моментів. Ми з тим коханим були в одній компанії, майже з пісочниці....всі друзі у нас спільні, і щоб забути його я втратила всю ту найпершу компанію.....переїхала жити на схід україни, там навчилась самостійно жити, зустріла нових друзів і коханого чоловіка....
    але все ж ті часи настільки закарбовані в серці, що їх неможливо вирвати.

15. Deidra

Deidra Well-Known Member

А я не знаю, чи було то все кохання і котре там перше.. ех :) Було і щось дитяче, і дивний потяг, і просто бажання мати когось поруч з собою; щось завершувалось тихо і спокійно, а щось зі сльозами (і чим старша - тим сліз було більше, але то просто тому, що мені так легше ставити крапку), але все залишило мені на пам*ять хоч крапельку чогось хорошого :) Тому однозначно щасливе :)

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Якщо тут мається на увазі про кохання,як про справжнє почуття, не закоханість, а любов, то моє перше кохання щасливе, бо єдине :girl_smile: До того були закоханості, тоді я думала, що то якесь сильне почуття, але ж таке б швидко не проходило. Але слова признання в коханні я говорила і говорю далі лише одній людині. Я ще в підлітковому віці вирішила,що скажу це лише тоді, коли буду дійсно відчувати любов, справжню. Був випадок, коли хлопець,з яким ми були разом на той час так ніжно і ніби ж по-справжньому сказав "Я тебе люблю", але я просто не відповіла нічого і не шкодувала про це.Зате, коли знайшла свою половинку і з плином часу і пізнання одне одного відчула в серці страшенну любов, спинити мене вже не могло нічого:girl_in_love:

17. FeRmatta

FeRmatta Well-Known Member

Вікторія, романтично!!!
    у мене теж серйозне кохання із справжніми стосунками єдине, але ті дитяччі почуття теж не можна не враховувати..все ж таки кілька років ні про кого не могла думати

18. Siania

Siania Love Life

Моє перше кохання було надзвичайно нещасним. Навіть не хочу вдаватись в подробиці. Але з нього я винесла дуже хороший урок, навчилась цінувати і поважати себе.
    Думаю що воно нещасне власне тому що перше, і ми сприймаєм його як і останнє, на все життя, забагато очікуєм від тих стосунків (принаймні в мене так було). :girl_smile:

19. Anyaroz

Anyaroz New Member

Закохалась у 11 років, він мені подобався, а я йому (це вже я дізналась через друзів), і не наважувались підійти один до одного, аж на випускному вечорі, і то це вже була не та інтрига. Ми зараз просто знайомі. Але колись від одного його погляду я просто "мліла".

20. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Перше кохання до мене прийшло досить пізно майже в 23. Тепер ми разом, у нас чудова дитинка.
    Думаю кохання не може бути нещасним. Якщо воно нещасне, то це не кохання.