Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

на жаль, лікарі з нашої онколікарні ( зокрема, покійний Цьолко, який діагноз мало не руками відчував) підтвердження цьому не мають. Тривале ГВ не вберігає від онкології грудей. Мабуть, значно побільшало інших факторів, які сприяють патологіям.

2. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Можливо, але якщо є навіть найменший шанс, що завдяки ГВ жінка не захворіє раком , або хоча б знизить ймовірність, то це вже багато!

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Мені лікар, досить хороший і популярний, говорив, що ГВ після півтора року збільшує ризик онкозахворювання грудей. Не переконував, просто довів до відома. То за результатами досліджень мамологів "яким у світі вірять і прислухаються". Так що тут, як, зрештою, і багато в чому, інформація дуже неоднозначна, на жаль.

4. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

а десь можна якісь реальні дослідження почитати на цю тему? Бо, логічно роздумуючи, ГВ гірше не зробить, гірше якщо грудьми не користуються за призначенням, тоді в них можуть початись патологічні процеси. Ну і цікаво чи в таких дослідженнях враховували як саме ГВ закінчувалось - плавно і не травматично чи за допомогою медикаментів і перев'язувань, я вважаю що це теж суттєво.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

6. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

Хірург-мамолог Ярослав Голдун (Львівський регіональний онкоцентр):
    стаття- http://galinfo.com.ua/news/85648.html

7. сніжна

може тому і наші прабабусі-бабусі не були так знайомі з онкологією молочної залози, бо "гормональні" канікули у них тривали практично увесь дітородний вік. Бо з цього виходить, що
    гарантію можна отрмати лише на цей період. А після закінчення ГВ ризик такий самий, які у жінки, яка довго не годувала.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

лікарі (західні) з вами незгідні. Я вже давала посилання.

9. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не гарантує, так. Але зменшує ризик захворіти. А ще частіше говорять про те, що онкологія - психосоматика. Задавлені образи, незадоволення життям,собою, оточуючими. Так що (мамусі) годуйте довго і насолоджуйтесь життям :)

10. KitiKet

KitiKet Member

О, перечитывала темку и нашла ))) Я перед родами весила 94 кг (при росте 160 см), после родов 85, и еще отеки сходили неделю, итого 80 кг. Забеременела - в 74 кг. Сейчас после полутора лет ГВ - 66 кг :) И очень надеюсь скоро быть 50 )))

11. newlife

newlife New Member

Власне в тому й річ. Грунтуючись на даних ВООЗ і цитати з Львівського онко центру, що вище подана ми кажемо що ГВ знижує ризик розвитку раку молочної залози і шийки матки. Але я вважаю що неправильно налагоджене ГВ, як і зціджування/лактостази і, не дай Бог, мастити/мастопатії і т.д. не зменшують ризики, а навпаки. Тому ГВ це добре, але ускладнене ГВ (читати в особи яка не хоче/не вміє його налагодити) нікуда не годиться. Бо такі ускладення травматичні для залози, що й може провокувати різні процеси. Це чисто моє ІМХО.

12. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А хіба неправильне, неналагоджене ГВ може довго тривати?? Мені здаєтья, що ні.

В суботу сперечалась про користь тривалого ГВ зі своїм стоматологом. Тояснила їй все, як треба))) Вона вже за!!

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

залежить скільки вважати довгим)) моя мама годувала і мене, і брата по року, сціджувалась, годувала по годинам, брат був з дурником, груди набирали, боліли, закінчувала обидва рази годування перев'язуванням бо просто втомлювалась, що і не дивно з постійним сціджуванням і нагрубаннями

14. newlife

newlife New Member

Думаю до 2 років воно точно не триватиме, але для набування проблем досить і набагато меншого часу. Тобто моя думка така - хочеш годувати - вчися, а як не хочеш, то не муч себе. Лактацію, часом, можна гармонійніше втратити в кризові періоди (особливо в 3міс) і без застосування мед засобів і навіть перевязування, ніж насилувати свої груди, дитину і вирощувати міфи "ГВ то ФЕ"

15. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Маю в колі знайомих одну лікарку з ЖК, яка таке морозить про ГВ, що вуха відсихають слухати... одним словом - глухий ліс...

а я скільки тій лікарці всього намагаюся пояснити, вона навіть не сприймає.
    але ж і не стара людина, їй 35 років, не більше.
    там і про шкоду після року годування, і про припинення годування при ГРЗ, і про рак грудей від ГВ :girl_blush2:

16. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Не знаю чи сюди мені, та все ж...
    Була нещодавно в лікаря (лора). Їй десь під 50...слово за слово, кажу, що годую. Виписала ліки, враховуючи ГВ і питає: скільки дитині? Думаю, ну зараз почнеться...а вона запитала скільки ще планую годувати? Кажу - довго, до 2 років мінімум. І тут, вона так зраділа, хвалила мене, бажала всього купу. Я тааак здивувалася.

17. сніжна

наша педіатр колись розказувала, що її сестра годувала сина тільки зцідженим молоком від народження і до 2 років.

18. newlife

newlife New Member

Це, мабуть виняток з правила, аніж закономірність. Дуже хочеться вірити. що це не аукнеться.

19. kohanka

kohanka Well-Known Member

В пологовому була педіатр, молоденька, приємна і ніби компетентна. Все гарно пояснювала, я ще подумала, що подобається мені з молодими медиками мати справу. І так слово за слово, виявилось що я старшого годувала грудьми до 2,5 роки, на що отримала відповідь що це вже зовсім не корисно... Ще щось там говорила про переїдання... А я так надіялась що в мед. ВУЗах вже щось людське їх вчать...
    Вже й забулись історії, коли малому було 2 тижні лікар сказав відлучати, бо дитина дуже мучилась з животиком. Сказав якщо в мами проблеми з шкт дитина буде мучитись весь період гв. Потім в 1,5 р. мала сильну молочницю - вердикт той самий. В 1,8 кишкова інфекція в малого, теж саме - дитина не виздоровіє поки буде смоктати груди. Отаке...

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Слова нашого нового педіатра, з якою ми нині познайомились: " у вашому молоці вже нічого корисного немає, завкругляйтесь з тими ділом вже." І то дитині 8,5 місяців.:khomyak:
    Рука чешеться перенести цей допис в "Забилам би".:girl_mad:
    Ноу коментарс... далі одні нерви.:girl_devil: