Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Натуля

Натуля Well-Known Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Сьогодні насміялись з сусідкою з нашої сімейної лікарки. Я взагалі то вважала її нормально, а нє тут то било. Сусідка була з 4-хмісячною донькою на прививці. Ну і розповідає, що мала не какала 3 дні. Ну та правильно - бо дитина не наїдається і їй немає чим какати, а не плаче з голоду чого - бо ляшки товстеньки має і той жир її живить:girl_yes2:. Хто не знав - запасайте жир на зиму:girl_wink:.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не дитина, а верблюд. Йой, де в тих медиків мозок? :rofl:

3. Vika

Vika Well-Known Member

За такою логікою мені взагалі можна не їсти, на самому жирі жити.
    тай взимку не конче сильно вдіватися-сало ще й гріє певно.

4. Redvisitor

Redvisitor Active Member

Нашої сімейної не було і ми попали до іншої. Я їй сказала, що малий какає через день, а та каже: "То певно в нього голодні запори. Але кілограм за місяць набрав. То може вам аналіз на дисбактеріоз здати, бактерії попити?". Я головою помахала і пішла собі :)

5. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

вчора з хрестин.
    дитині місяць, набрала 1,100 кг. дільничий лікар насварив маму, що дитину розгодувала і наказав годувати строго 1 раз в 4 год!!!:girl_impossible:
    питаю, і що, мала витримує таку довгу перерву? - ні, за 3 год вже не може терпіти :umbrage:
    коротше, мама там налякана, недосвідчена, лікаря намагається слухати, але ніби розуміє всю абсурдність ситуації.
    трохи їй пояснила, сподіваюсь, вникне.

6. Azza

Azza Member

В мене дільничий коли побачив, що ми набрали 1400, то зрадів, дитина добре їсть, добре спить і нічого маленького не турбує, а отже він за нас спокійний.

7. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

А мені сьогодні дерматолог сказала сідати на дієту, щоб вона переконалась, що в малого алергія на якийсь продукт а не на моє молоко....
    Скажіть мені, то в перли, чи реально буває така алергія?

8. Багіра

Багіра Well-Known Member

є непереносимість грудного молока, спричинене якимсь рідкісним генетичним захворюванням (згадується в книжці "Вчимося годувати грудьми"), але наскільки мені відомо при такому дитину то турбує мало не з народження, страшні плачі-крики-нерви, поки не переведеш на спеціальне харчування (може я і дезінформована щодо деталей)
    решта радянські бздури
    зверніться до іншого лікаря.. ну і ще я би радила до алерголога піти
    так, вони часто призначають жорстке лікування, але необовязково ліквати, можна "постояти послухати", що розкаже і зробити висновки, раптом щось важливе випливе (ясно що треба йти до лікарів які консультують, а не до тих, які з порогу мовчки виписують ліки)

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Згадалось щодо "рідкісності"...
    Один знайомий, молодий тато, вперто доказував що діток можна перегодувати груддю на прикладі одного патологічного випадку (про який йому розповів якийсь "супер-пупер" лікар) коли в дитини немає відчуття "ситості".
    Не знаю, чи таке можливо взагалі. Та навіть якщо і буває, то вкрай рідко...

10. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

11. kidsphoto

kidsphoto New Member

Моїй сусідці доктор сказала дитину одномісячну годувати хочаб через кожні дві години, бо молочко не встигає перетравлюватись, і тому животик болить і дитина не спокійна. Так підозрюю, що це "перлинка", але мамочка новоспечена і лікарям щиро вірить, підкажіть, а ще краще тикніть мені аргументи "за" чи "проти".

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

слава Богу, хоч 2, а не 3 години.

встигає перетравлюватись. ніби 1 год перетравлюється.
    інфи багато в неті про частоту годувань.

13. popelushka

popelushka Well-Known Member

Видала наш педіатр сьогодні перл: "Ну, вам вже 3 місяці, можна починати вводити по капельці яблучного сочку":) Я її перепитала, бо думаю, може почулось))), ми ж повністю на ГВ, а вона все рівно стверджує, що вже можна і треба

14. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Ми були в дерматолога по приблизно тій же причині, то він, навпаки, казав, що дуже добре, що є ГВ. Для діток, схильних до алергії, це дуже значний плюс.

Правда той же лікар потім мені видав, щоб я з ГВ не затягувала після року, бо ж дитина привикне. Оце вже точно перл:)

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це правило застосовується лише до штучників. Бо суміш справді перетравлюється 2-3 годинки. ГМ засвоюється вдвічі-втричі швидше і дитина сама регулює кільксть годувань. Перегодувати ГМ неможливо.На ШВ мама сама регулює інтервал і кількість тієї суміші, яку дає дитині. На ГВ- це робить дитина. Для прикладу: при ШВ дитинка у місяць за одне годування з їсть 90 г суміші, через дві години- ще 90 г. Дитинка на ГВ за тих же 2 години теж може з їсти у сукупності 180 г молочка, от лиш годувань у неї буде не 2, а більше. В одне прикладання вона може з їсти 30 г молочка, за друге- і наступні- ще іншу нерівну кількість.
    за радянськими нормами ( на яких вчилася і працювала багато років, мабуть, ваша педіатр, так і було. В три місяці ( і навіть в два) вводився по краплинці яблучний сік. Не залежно від того, чи дитина була штучничок чи грудничок. Навіть у моїй дитячі карті записано в два місяці, що "введено яблучний сік"

16. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

А нам наша казала, в 4 місяці давати сочок, а півроку вже треба було їсти м'ясо:)

17. popelushka

popelushka Well-Known Member

мені мама також казала, що в 3 місяці колись давали вже сочок, але вже не радянський час, ця педіатр є вже сімейним лікарем, думаю її багато мамочок "слухає" і в 6 місяців, напевне, борщиком годують. А моя знайома (дитині 5 міс) вже супчик дитині варить.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене родичка- дитячий медик. І працює у дитячій поліклініці. По віку- моя ровесниця ( тобто навчалася вже у 90-х). Але і вона своїх дітей підгодовувала сочком з 3 місяців, і своїм мамочкам теж таку пораду дає. Так що старшим немає навіть чого дивуватися, якщо молоді так діють.

19. Bulbashka

Bulbashka Active Member

20. natorella

natorella Well-Known Member

та яку годину, 40 хв