Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Talya

Talya Well-Known Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

було б дійсно цікаво) мій гінеколог (дитині на той час було 5 міс.) переконував, що ГВ має тривати як мінімум 1,5-2 роки і казав, щоб я навіть не думала про припинення ГВ після року. я була приємно здивована

2. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Є такі, але їх дуже мало. Мій гінеколог теж казав, щоб годувала чим по довше, мінімум 1.5 років))) поважаю таких.

---------- Додано в 12:17 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Найшла я поліклінічну карточку свого чоловіка. Ну і читали ми вчора ті лікарські записи. Значит так було написано: Дитині 1 місяць. Дитина на грудному годуванні, годується через 3 години(здуріти, бідний мій чоловік, мусів голодати), отримує кипячену воду між годуваннями по 20-30гр(брєд, а для чого ж тоді переднє молочко?). Рекомендації лікаря: купати кожний день у перевареній воді(брєд, я своїй воду ніколи не кипятила). Годувати через 3 год, вночі перерва, давати моряквяний сік по каплі (це взагалі вже!!!), поїти водичкою між годуваннями по 30гр. А у 2 місяці педіатр написала в карточці, щоб давати моквяний сік по 10гр, у 3 місяці по 20-30гр, і вводити печене яблучко!!!Мій чоловік сам ржав з того всього!!! Сказав що то дурна система.
    Але є єдиний плюс, що незважаючи на всі ті режими і допоювання, свекруха годувала мого чоловіка до 4ох років!!!!Ну це я оцінила...

3. Molecule

Molecule New Member

4. LuBimaya

LuBimaya New Member

Маю ще тут відмітитись. В п"ятницю були ми в нашої нової дільничої лікарки. Мала сиділа в мене на руках, і коли "чужа тьотя" почала до неї щось незрозуміле говорити, Ксенія почала тулитися до циці. Лікарка: -Ти що? ще цицю просиш??? Я: - так, ми ще на ГВ. Лікарка: - ого!!! Ти така велика дівчинка і така не чемна???
    Я промовчала...

5. kljysochka

kljysochka New Member

а я би не змовчала... і ніколи такі фрази не попускаю, а шоб не кортіло більше подібне повторити, то "не змовчую" таким тоном, шоб не повадно було. пару фраз і дурну самовпевненість як рукою знімає:)

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в період 60-80-х років у всіх дитячих картках так і було записано. Що у мого чоловіка наприкінці 60-х, що у мене- наприкінці 70-х, що у мого брата у середині 80-х. Тобто на протязі десятиріч існували чіткі приписи. Але не факт, що усі батьки того дотримувалися . Бо багато записів у картках робилося як і зараз- для правильного документального оформлення .А як було насправді- те нікого не хвилювало.

7. Aster

Aster Well-Known Member

Це точно! Писали багато різного, а насправді люди на то не звертали уваги.

До речі, у мого малого в карточці записано, що я його годувала тільки грудьми до 3 міс., змішане годування було до 9 міс., далі - штучне. Це при тому, що він був на ГВ до 3,9 років (і лікарка наша про це чудово знала)!

8. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Что знают студенты-медики о кормлении грудью? Статья Я. Я. Яковлева

9. Holly

Holly Moderator

а в нас написано 12 міс - годування грудне :) Сьогодні лікарка каже,вже не годуєш? - Годую! - І молоко не пропало? перли...

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Коли мені з якихось причин не хочеться вступати в дебати, я теж змовчую. Але по суті такий тон є недопустимим. Чужа тьотя не має права в принципі пхати свого носа в виховання, в ГВ, і взагалі казати дитині чемна вона чи нечемна поки її не питають. Лікар хай лікує, коли треба.

11. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Ну моя свекруха дуже докторопослушна, дотримувалась того всього. Вона і тепер така, що дотримується всього і п"є всі ліки, що їй лікарі приписують. А бабуся ніколи нікого не слухалась, робила все так як вважала за потрібне, мого тата годувала по вимозі і нічим не допоювала, і це в радянські часи, педіатрів не слухала..

12. LuBimaya

LuBimaya New Member

це був якраз той випадок. В той час в сусідній будівлі старшій донці виривали зуб, тому я мало чула і думала, що мені говорять...

13. Liliya Shukh

Liliya Shukh Member

а мені педіатр казала, щоб я давала синочкові гризти кістки, бо в нас лише 2 зуба (синочкові 1 рік)! а так швидше проріжуться.
    а на рахунок ГВ то ніколи і не питають чи годую

14. veronka

veronka зла друзя

краще наждачку:girl_blush2:

15. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Моя педіатр знайомим в шість тижнів рекомендувала яблучко і ті дають і тішаться, а мене тут нєдавіче питала чи я пробую ввести прикорм. Я сказала що трохи дзьобає з моєї тарілки, то мене хвалила і казала що до року мамине молоко це основна їжа дитини.:d23: Складається враження що наші лікарі кажуть те що хочуть чути батьки:girl_impossible:

16. сніжна

чоловікова братова- сама дитячий медик з 15-річним стажем. То своїх дітей вона теж з 3 місяців годувала і грушами і яблуками ( бо ГМ- скільки там тих вітамінів). І ковбаска з року- в порядку речей ( та то ж куряча),і сосиски ( та там же написано "дитячі) і ще багато чого. Інколи я у неї питаю : от які поради ти даєш батькам грудничків, якщо сама дворічну дитину вже півтора року напихаєш всім, чим можна? Зате від грудей після року відлучила ( старшу дитину- скоріше).

17. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

В нас теж є знайомі, в яких дитині 1 рік і 3 міс., Мама - інфекціоніст, тато - хірург, бабця - фармацевт, дідо - хірург, прабабця - педіатр. Так в тій родині так прямо мама і сказала, що відлучатиме дитину після року, бо в молоці вже нічого не буде..:nea:

Останнє редагування: 27 Травень 2012
  18. Nata

Nata Well-Known Member

Ну що, я теж вислухала про шкідливість довготривалого ГВ. У Дарини починають псуватися зубки, вчора були у стоматолога і виявляється усі проблеми від ГВ, бо після року у молоці нічого корисного, тільки цукор :) От так! Хтось навіть дисертацію про шкоду ГВ після року захистив. То тільки ми, такі неграмотні, дітей цукром до трирічного віку годуємо :)
    Не сперечалася, просто промовчала.

19. сніжна

ну у мене ще такий випадок є і серед друзів: друга дитина у поважному віці, мама- медик-викладач медичного вишу, тато- гінеколог. Дитину одразу після народження перевели на суміші.

20. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Дівчата Проект"Здоров'я матері та дитини" завершив свою діяльність, а від так і висвітлення реального стану речей, як то перевірка знань медиків і інше скоро загуде, якщо ви не будете відмовчуватися перед лікарями. Тепер тільки від вас залежить чи буде медик дотримуватися нормативних протоколів чи ні. Вибір за вами або промовчати якщо медик говорить фігню, або сказати читайте протокол. Це тепер ми відповідаємо за те щоб медики навчилися протоколів.
    Проект"Здоров'я матері та дитини" моє бачення