Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Zaichiha

Zaichiha New Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

Трошки почитала тему - здивувалася. Я годувала доньку до 2-ох років і жожного разу не почула про те, що це шкідливо. Були розмови про те, що після року грудне молоко вже не настільки важливе для дитини. Але про заборону мови не йшлося.

А таке мене просто вбиває! Всі лікарі в один голос кажуть, що до 6-ти місяців дитині потрібно ТІЛЬКИ грудне молоко (про допоювання є різні думки, але ніякого прикорму)! Слухай, може вони просто заздрять?

2. Nata

Nata Well-Known Member

Нині зранку мама розмовляла із нашою акушеркою, та дуже здивувалася що я маю ЩЕ молоко :) Ну але коли довідалася що годую двох і вчора догодовувала третього (племінника, бо бабусі страшенно переживають що він голодний бідний :)) то казала що іде лікареві розповість :). Ось так.
    ________
    І це ніби мудра жінка, і знає, що Дмитра годувала (годую :)) довго...

3. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

Я сьогодні була на мед огляді лікар порекомендувала печене яблучко малому давати що вітаміни були а медсестра здивувалась що жовтушка без додоювання пройшла:girl_impossible:

4. Vika

Vika Well-Known Member

малому 1 місяць? чи щось з лінієчкою не те?

5. Klava

Klava Member

Про медсестру прям обмовка про Фрейду :girl_haha:

6. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

З лінієчкою все гаразд:girl_smile: єдиний плюс нашої дільничної вона не сперечається і не виховує, я сказала що малий виключно на ГВ вона віповіла добре тільки харчуйся добре.

7. DivineVanGate

DivineVanGate Member

Ще одні перли. Була на днях в гінекології на Русових. Вже зібралася свою ерозію заморожувати, але ще пішла до маминої лікарки (Бо маму вона так толково полікувала.)
    Щось зговорилися, і я кажу, що дитині 2р і 3 міс , і я досі годую, а вона каже:

-Та Ви шо! То недобре для грудей, онкологи говорять що великий ризик розвитку раку молочних залоз!!

А я кажу, що навпаки чула, що це чи ненайкраща профілактика такої страшної хвороби :girl_blum:

Правда, ця лікар якась не така затята попалася, щось потім каже, що різні тепер думки бувають...

А я собі думаю, м-да...і ніби лікар як гінеколог непогана, така приємна, але щодо ГВ геть не підкована.:girl_yes2:

8. Ная

Ная Well-Known Member

Я від лікаря таке саме сьогодні почула,а ще те,що довгогодуючі мами входять в групу ризику по туберкульозу! Я вперше таке чую,пояснила,шо то через виснаження організму. А з моїм більше ніж 4-х річним ГВ я взагалі перша в тій групі...) Якшо чесно то останнім часом я безпросвітно хворію але думок про відлучення ше не мала,напевно завдяки ДП.

9. anka

anka Well-Known Member

10. lapocka

lapocka Well-Known Member

Назад в минуле. Таке враження, що це стаття з 60року
    І ще термін
    :girl_crazy:

11. veronka

veronka зла друзя

"как грустно, что хочется курить..." А.Варум

12. apelsyn

apelsyn New Member

"оттягіваніе плоских сосків"

13. Klava

Klava Member

А
    Ужос! Вже б ніц з тих грудей не лишилось при такому підході!

14. veronka

veronka зла друзя

будете сміятися, але саме при такому підході сусідка до 5 років годувала сина))

15. anka

anka Well-Known Member

ГВ має свій запас міцності. Є багато варіантів, коли люди годують 3 роки, а дитя з дурником, або успішно годують за режимом що 3 години і вночі або нуль годувань, або одне. Тому однозначно і категорично казати, що якщо дати дитині пити з поїлки-хрест на ГВ- не можна.

16. Carpe diem

Carpe diem New Member

вчора Комаровського дивилася - знервувалася геть на ніц! :girl_devil:
    тема була "Дитячі зуби". він неодноразово наголошував на тому, що причиною карієса у дітей є годування дітей на вимогу. так і сказав! бо молоко солодке, а дитина цицю з ротика цілу ніч не пускає, от і зубки потім ростуть хворенькі...:girl_impossible: а то що генетика відіграє важливу роль в цій проблемі - то було сказано так, між іншим...
    ну, можливо, десь і є правда в цих словах... але те, як він цю інфо подав (типу, він вже купа років працює з дітьми, і от останніми роками, коли стало модним (!) годування на вимогу, він помітив, що все більше дітей мають карієс)
    і взагалі, він ж інфекціоніст (здається...:girl_blush2:) ну, точно не стоматолог! то чого забирає хліб у дантистів...
    тоже мені, лікар на всі випадки життя знайшовся... :beee:

17. anka

anka Well-Known Member

дайте спокій з Комаровським: "ані знают фсьо і аба фсьом і даже єслі нє знают-фсьо равно самиє умниє"!
    Він коментує все і з таким пафосом-реально дістав!
    в ютюбі є як він висловлювався проти щеплень, потім категорично "за"-підрегулювали ціну питання- і він заспівав по іншому. Хай тепер за нього виробники дит. харчування візьмуться- буде співати, що грудне молоко-фігня. Він- з тих людей.

18. FlySkyJulia

FlySkyJulia New Member

Ходили ми недавно до "хорошого спеціаліста" і от після його консультації весь день місця не могла собі найти!

По-перше! Розказав, шо моя дитина мала в шість місяців вже їсти кашку з м'ясом! Пояснював це тим, шо прикорм в 5 місяців починати краще ніж в 6, бо дитина потім ніц не захоче їсти, або як захоче, то буде любити лише один продукт, наприлад макарони (дослівно!):khomyak::khomyak::khomyak:
    Зрозуміло, що п. Возниця не підтримує рекомендацій МОЗ і ВОЗ щодо введення прикорму при ГВ. На моє зауваження щодо його слів, він сказав що це "різні практики", і він переконаний, що його рекомендації кращі!:suicide:

По-друге! Дуже рекомендував продовжувати ГВ лише до року, пояснюючи це ти, що діти потім дуже не самостійні стаютью. Бідасі.... :girl_impossible: Теж ігноруючи рекомендації МОЗ і ВОЗ.

По-третє! Дуже розрекламовував щеплення і навіть рекомендував зробити щеплення від ротовірусної інфекції, якою ми вже перехворіли непомітно для мене... Отак.

Звичайно не всі його рекомендації стосувались ГВ, але ті що він встиг дати мене шокували! Почути ТАКЕ від цієї людини я не сподівалась.
    Пошукала про нього тут на ДП, побачила шо не мені одній він це все розповідав.

Розповіла про такі рекомендації свої дільницій - вона була в шоці...:girl_impossible:
    Ще в кабінеті були інші лікарки, то були вражені, що цей педіатр міг таке мені наговорити.

Останнє редагування: 17 Грудень 2011
  19. Carpe diem

Carpe diem New Member

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member