Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Муська

Муська Well-Known Member

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

На Мечнікова було як завжди цікаво. Перший день(пару годин після пологів) - неонатолог гарно розказала все про ГВ і догляд за дитинкою(як у наказах). А через декілька годин почались перли. " Молочка є достатньо? " -це при тому що молоко прибуває і воно прибуло десь на 3 чи4 день. "У вас дитина вагу втрачає"-це на перший та другий день (так ніби їй розум відняло про фізіологічну втрату ваги). "Він у вас якийсь дуже спокійний"-а питається чого йому не бути спокійним, якщо дитину нічого не турбує. Ну а про те ,що всі ліжечка в дитячому відділенні(кімнаті) заняті туго запеленаними дітьми і поруч пляшки з сумішами лежать(біля кожної) я мовчу. Зато мами відпочивають, віддавши дітей.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

3. Муська

Муська Well-Known Member

Я також спочатку подумала,що то дітки мам після КР,але перепитала ,то просто мами віддавали,щоб відпочити. Плюс при мені відбулась розмова неонатолога з одною з мам(дитині третій день пішов): бачу ваш малий почав поправлятись, я ж казала що йому їжі не витачає,треба догодувати(знову про фізіологічну втрату ваги йдеться). Палатний лікар також порадувала словами,що тепер необов"язково дітей довго годувати(себто більше пів року),бо то не на користь мамі йде. Єх. Сумно то все

Останнє редагування: 2 Вересень 2011
  4. apelsyn

apelsyn New Member

На Джамбула мого малого забрали "світитися" на ніч. Я зі скандалом (!!!) "вибила" можливість годувати його що 2-2,5 год. Медсестри взяли мій номер, типу- якби плакав-маякнем. І коли я вночі прийшла на чергове прикладання, побачила, що медсестра малому пхає пляшечку!!! Я наїхала на неї, а вона - та я тільки соску йому дала, він не їв! Повбивала би! Правда, судячи по тому, як малий їв з апетитом моє молоко, догодувати вони його таки не встигли. Вбило саме відношення "наплєватєльське" до мами, її прохань і побажань щодо здоров"я власної дитини.

5. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

А що то за процедура?

6. apelsyn

apelsyn New Member

Від жовтушки під лампу. Забула як та "камера" називається.

7. Nana11

Nana11 аспіранточка

8. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Вчора моя мама ходила до ревматолога(руки її дуже болять і крутить). Прийшла в сльозах...Слова ревматолога ,дивлячись на мамині аналізи: "Ну,не все так страшно...через пару рокув ще гірші аналізи будуть,всі ми повмираєм ..таке життя....":suicide::shok::khomyak: Я в шоці......

9. anka

anka Well-Known Member

нє-а, краще через зонд, тоді їжа 100% не травмуватиме зуби:)

10. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Сьогодні настав повний апофіоз людської тупості і впертості. Мені для роботи 2 рази на рік треба проходити медичну сертифікацію, коли малому було 8 місяців я проходила її у Львові, і майже не мала проблем, тільки на флюрограмі було видно яку грудь буду давати наступну. Сьогодні була в Борисполі. Попала до гінеколога. Вона: "дата останніх КД?"
    я: " 12 липня. КД нерегулярні, бо годую дитину.
    Тиша.
    Вона:"скільки дитині?.
    я:" 2,6"
    знов тиша.
    Вона "а ви не знаєте як то шкідливо.(далі лекція про шкоду ГВ).
    І взагалі, в нас стюардеси (з гордістю так) кидають кормити"
    я:"мені не заважає. Вважаю корисним, і не тільки я, а ВОЗ і МОЗ".
    вона: (вже зривається на крик) "в нас годуючи медкомісію не проходят!" я:"чому". вона: "тому, як ви флюрограму будете робити."
    я: "зроблю і сціджусь, і буду вже завтра годувати"
    Вона в розпачі відправляє мене на УЗД після огляду, з диагнозом полікізтоз і ендометріоз.( раніше взагалі проблем не було).
    Іду на УЗД.
    Лікар, що робить УЗД: "дата останніх КД"
    я "12.07, нерегулярні бо дитина на ГВ"
    далі лекція і "хай ті, хто накази МОЗ пише сам до 2х років і годує":girl_devil:
    Діагноз- нажаль для них, здорова.
    Знов лекція у гініколога: "так і до онкології догодуєтесь"
    Потім сцена у голови медкомісіі. Вона не знає що роити звонить свому шефу, і каже, що така ситуація, дівчина годує, і таке вперше в них, і що робити, як пропустити, і взагалі, треба десь прописати що так не можна, ну щоб зразу заборонити проходити медкомісію, ну для людей моєї професії- заборонити працювати. Бо нема сертифікату-нема роботи.
    Вибачте за сумбур, бо тільки тим сьогодні і жила, як сюди напишу, бо такий розпач взяв :girl_devil:

11. Vika

Vika Well-Known Member

може не треба було казат. тай легше на голову було б. або зменшити вік титини хоч на рік, а то і 2?

12. veronka

veronka зла друзя

капець повний, мо треба було недоказати про нерегулярність КД і ГВ, типу - все "чікі-пукі", бо для багатьох, як випливає з розповіді, то чомусь непосильний стрес і чомусь викликає массу негативних емоцій (як, між іншим, мали б тримати при собі!!). ні, слів бракне, і що то їм заваджає?

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

а от мені не смішно...такий тиск зі всіх сторін...
    Проговорилась мамі сьогодні що лікарка в рекомендаціях вказала відлучання термінове, так тридцять хвилин вислуховувала, що в всьому що сталось в Романа і що він пережив того місяця є тільки моя вина і я таке от з ним наробила своїм ГВ...капєц...краще б мовчала, знаю ж свою маму...
    Коли казала дохторові, а якжеж МОЗ і ВОЗ, мені відповіли - є МОЗ а є правда життя...

14. SoLana

SoLana Well-Known Member

15. Adelaida

Adelaida Active Member

Була сьогодні в гінеколога. Каже, що необхідно записатись на процедуру одразу після місячних. Кажу, що в мене ЛА, місячних ще немає. Питає, скільки ж дитині. Кажу, що 1,9. Німа сцена. Далі трохи про те, що ТАМ нічого корисного немає, і нікому це не потрібно. Я про МОЗ, про свою дитину, про рекомендації мамолога. Каже, ну добре, скільки до 2-х рокі залишилось, всього 3 місяці, то Ви як закінчите, приходьте. А мастопатія і так залишиться. Кажу, що я буду довше, коли сама відчпокнеться. Повторна пауза. Далі мені про те, чому корисно відлучити до процедури. Тому що я буду нервуватись, і це все передасться моїй дитині. (Угу... а відлучити це не стрес.) Попросила, щоб ліки призначали сумісні з ГВ, то мені сказали, що такі в них тільки уколи. Налякати не вийшло, погодилась на уколи.
    І це все в найкращого лікаря по своїй спеціалізації. Вийшла звідтам ніби опльована, не розумію, чому я повинна захищати своє право годувати...
    От точно, якісь перепони стають тим, хто налаштувався годувати "до школи". Хоча б місячні почались, вже би не прийшлось таким "дивом" виступати перед лікарями.

Останнє редагування: 29 Вересень 2011
  16. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

я навіть не думала про таке. бо то якось так для мене природньо, що і не могла думати, що то треба приховувати.

17. Melisa

Melisa Well-Known Member

Я вже писала про своє відвідування гінеколога також слухалася про страшну шкоду ГВ після року для дитини і про ще більшу шкоду для мене. Таке враження що на другий день після року молоко перетворюється на отруту і годувати дитину не можна.
    Місячні в мене почалися через тиждень після відвідин гінеколога, бо вона вже хотіла мене "на досліди віддати"-призначила цілу купу аналізів.

18. jalla

jalla Прогрес року 2013

У мене напевно супер-пупер лікарка, бо дуже схвалює наше ГВ.
    Навпаки казала, що треба чим довше годувати це дуже корисно для здоров"я грудей і зменшує ризик виникнення раку молочної залози.
    У мене на фоні ГВ розсмокталась мастопатія і це ще за щастя що лікар казала не чіпати, поки не вроджу і не буду годувати.
    А от моя коліжанка на жаль перервала ГВ, коли малому був рік і два місяці з тої причини, що гінеколог наполягла. Прикро, що є люди які сліпо вірять в перли.:girl_sad:

19. Муська

Муська Well-Known Member

В мене люди часто запитують(малому було два,три місяці,зараз чотири): ти ще годуєш малого? (І це з такою якоюсь єхидною посмішкою,бо знають,що я за довготривале ГВ)
    Щоб взірвати і напрягти їх мізки, питаю у відповідь: якого з них?(в мене ж старшому 2,5 роки) Треба бачити їх вираз лиця :girl_crazy:

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

О_О_О, а те, що рак грудей поширився саме в час розповсюдження сумішей і скорочення народжуваності, їм невідомо...