Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. veronka

veronka зла друзя

Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

мамадарагая!! слів нема:girl_mad: як я хочу познайомитися з тою медсестрою!!! :girl_dance: такого "гона" я ще не чула!!!

2. Lingerie

Lingerie New Member

3. Holly

Holly Moderator

Наша лікарка чегровий перл видала. За її словами всі вітаміно та мікроелементи після 6 міс. пропадають з молока
    От так, аби знали, що в 5 міс і 30 днів молоко корисне, а в 6 міс - користі з нього нуль :girl_crazy:

4. Lingerie

Lingerie New Member

Щойно говорила зі своєю знайомою: вона годувала малого 2роки 2 міс. А потім спробувала дати йому коровяче молоко,то виявилось,що у нього алергія! Пішла на консультацію до лікаря, а він сказав,що це через то, що тааак довго на ГВ були! і додав,що тре годувати максимум до 1-1,3.:agree:
    :8:

5. marianast

marianast Well-Known Member

А я зондувала грунт на майбутнє, кажу до татової дружини, що дуже мені подобаються мами, котрі довго годують дітей грудьми. А вона почала виступати,що нема змісту годувати дитину грудьми тоді, коли вона вже всі поживні речовини отримує з їжі. Хіба груди зіпсуєш. Я перепитала, якщо годувати 1,5року -то не зіпсуєш, а якщо 2,5 то різко починають розтягуватись до колін чи як? одним словом,я не зорієнтувалась щоб їй відповісти, бо психологічний зв'язок мати-дитина через ГВ - то для неї маразм повний.
    А потім вона ще привела в приклад сусідку, яка годувала сумішшю, а мати сусідки фельдшер (о!!!), і там така чудо баночка була,з такою чудо сумішшю, там на етикетці було написано,що є всі вітамінки і мікроелементи іт.д. і т.п... так і було написано,чесно-чесно:girl_cool:

6. Анута

Анута Well-Known Member

то вчепіть таку етикеточку на груди ))))

воно, в принципі, не дивно. Тоді всіх на такій ідеї виховували, інші думки були не вигідні.

7. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Ну.... в родичів чоловіка, син важив в 3 місяці 9 кг.!!! (мій Данилко так важив в рік). На питання, я к годує, мама відповіла, що догодовує сумішшю, бо не хватає свого молока. Мені відразу стало цікаво де того молока дитині бракує. Комплекція дітей може бути різна. Але коли дитинка явно важко дихає, навіть похрюкує... Зрозуміло, що в селах чим більші щічки дитинки, а руки схожі на сардельки - то класно...але мені здається, що то занадто. В нас кажуть, якщо зі спини дитини щічок не видно, то дитина недогодована.

8. Klava

Klava Member

Ще такого не чула. То типу щоб спати на щоці замість подушки )))?

9. Malyatko

Malyatko New Member

Сьогодні свекруха видала чергове диво....точніше його видала знайома лікар: а скільки то вже вашому ,5 місяців і 3 тижні і що даєте їсти?- свекруха: тільки на ГВ, навіть водичку не дає.У відповідь: ЯК ?????:shok::shok::shok: Ви що, дитині 6 місяців і тільки рідка їжа? ЦЕ Ж НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ СТРАВОХОДУ !!!Треба вже яблочка, сирочки, кашки давати, все потроху,звідки ж дитина візьме кальцій???.....

10. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Останнє редагування: 24 Березень 2011
  11. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

12. Malyatko

Malyatko New Member

13. Іруня

Іруня Well-Known Member

Село. Наші дні :girl_haha:.
    Одна сусідка повчає другу, молоду мамочку :
    - Як??? Ти як вариш малому кашу, то даєш тільки півложечки цукру? Треба хоч зо 2-3 всипати, це ж глюкоза! Як дитина має розвиватися, як ти його обмежуєш в глюкозі! Тому в нього і зуби так помало ростуть! Треба і цукор давати, і до шоколаду потрохи привчати. Особливо, чорний - корисний.

14. Єва

Єва Well-Known Member

А сто грам не пропонувала? То ж також глюкоза!

15. Анута

Анута Well-Known Member

Продаю за що купила - розповідь зі слів знайомої.

В поліклініці Львова (нажаль не зорієнтувалась про яку мова) в рамках програми профілактики раку молочної залози постійно приймає та обстежує мамолог. Пішла й туди матуся, котра годує вже 2-а роки.
    "Ви що?! НЕГАЙНО ВІДЛУЧАТИ!!! ви раку грудей захотіли??! ШКІДЛИВО для грудей так довго годувати. Та і для жіночого організму в цілому!"
    Отакі пироги

Останнє редагування: 4 Квітень 2011
  16. Sapiha

Sapiha New Member

Почитавши всі ці перли про медиків ми нарікаємо на свекрух, на власних батьків які хочуть нашу дитину чимось напхати до 6 міс. Якщо вже медики не компетентні в ГВ то що можна вимагати від людей які вигодовували дітей 20-30 років тому і не мають медичної освіти.
    Особисто я зрозуміла що нема сенсу комусь щось доказувати. На запитання рідних чи годую я дитинку печінкою :khomyak:sad:ще ж так корисно) відповідаю "Звичайно ми вже все їмо)))))). Навіщо каламутити воду в стакані і так нікому нічого не докажеш :girl_mad:якщо звичайно людина не хоче вчитися. А як відомо старше покоління думає що вони завжди праві :girl_curtsey:

17. Nata

Nata Well-Known Member

Моїй мамі також мамолог колись казала, щоб мама не дозволяла мені довше ніж 6 місяців дитину годувати, бо від довгого годування всілякі проблеми із грудьми :)

18. Анута

Анута Well-Known Member

от і питання: де то чудо штани протирало? чи взагалі щось читає по фаху і як тоді можна довіряти як спеціалісту?? може воно і мамограмах так само розбирається??

19. Orman

Orman Модератор-бомба

мені маммолог в онколікарні сказав - секситись-родити-кормити :)

20. Leila

Leila Well-Known Member

Мій чоловік, хоч і онколог, і хотів би щоб я перестала вже годувати, але про шкоду тривалого годування ніби нічого не казав. Мала вже часом в нього цицю вночі шукає, або голосно вимагає, і мало їсть звичайної їжі, тому він думає якщо відлучу, то мала почне краще їсти